Connect with us

COMUNITATE

Bumbești Pițic: Biserica din Bumbești Deal, resfințită de Mitropolitul Irineu! Se intră în altar

Postat acum

on

Biserica din comuna Bumbești-Pițic, satul Bumbești Deal, este resfințită acum. Mitropolitul Olteniei Irineu și un sobor de preoți oficiază slujba religioasă, la care participă numeroși credincioși din zonă și chiar din alte localități ale județului. Au venit credincioși din Oltenia și chiar de la București. Biserica cu hramul Sfântul Nicolae a fost repictată recent și reabilitată cu sprijinul enoriașilor și a credincioșilor gorjeni și vâlceni.

În incinta lăcașului de cult s-a construit și un prăznicar.

Cu aceasta ocazie, credincioșii, femei, bărbați, copii au putut intra în altar.

La finalul slujbei s-a mulțumit primarului Irina Cojocaru și Consiliului Local și tuturor credincioșilor care au redat frumusețea acestui sfânt locaș.

Biserica a fost pictată de către Peter Teo Toader de la Cluj, în decursul unui an de zile, în acrilic. S-a folosit o metodă coloristică vie care să atragă tinerii enoriași către biserică, preotul fiind și profesor de religie.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Firicel, din Las Fierbinți, spectacol la Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Actorul Cuzin Toma, celebru pentru rolul Firicel, din comedia Las Fierbinți, a destins atmosfera, în această seară, la Târgu Jiu. Spectacolul „Doamne ferește!”, a umplut sala teatrului din Târgu Jiu. Alături de Cuzin Toma, pe scena de la Târgu Jiu a urcat și actrița Irina Rădulescu, fiica marelui actor Dem Rădulescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, pe locul doi în Oltenia privind numărul de turiști!

Postat acum

on

De către

Capacitatea de cazare turistică în funcţiune a structurilor de primire turistică din în Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, a fost de 3519768 locuri-zile, în creștere cu 5,9% fată de semestrul I 2022. Cea mai mare capacitate de cazare în funcțiune a fost înregistrată în județul Vâlcea (54,2%), urmată de județele Gorj (16%), Dolj (12,4%), Mehedinți (10,4%) și Olt (7%), arată Direcția Județeană de Statistică Vâlcea.

În Regiunea Sud-Vest Oltenia, în semestrul I 2023, au fost înregistrate 391616 de sosiri de turiști mai mult cu 23,4% faţă de semestrul I 2022. Cele mai multe sosiri s-au înregistrat în judeţul Valcea (194023, reprezentând 49,5% din totalul regional), iar cele mai puţine sosiri înregistrate au fost în judeţul Olt (15021, reprezentând 3,8% din totalul regional).

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Un cunoscut actor a trecut pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina

Postat acum

on

Un cunoscut actor din România a trecut zilele acestea pe la Stâna „Ștefanu”, de pe Transalpina. A fost întâmpinat chiar de către băcița Mărioara Babu. Denis Hanganu joacă în serialul „Clanul” de la Pro TV.
Actorul a vizitat muzeul de la Stâna „Ștefanu” și s-a delectat cu produsele culinare tradiționale ciobănești. A promis că va reveni pe Transalpina.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK