Connect with us

ACTUALITATE

Bumbești Jiu: Elevii școlii gimnaziale au așteptat trenul „Defileu Expres”, în haine de epocă

Postat acum

on

Trenul de epocă Moldovița, aflat în proprietatea Societății Feroviare de Turism, a circulat în acest weekend pe Valea Jiului Jiului cu denumirea Defileu Express. Acesta a fost așteptat, sâmbătă, în gara Valea Sadului de elevii scolii gimnaziale din Bumbești Jiu, de profesori și de autoritățile locale.

Trenul Moldovița datează din perioada de început a Căilor Ferate Române și este format din patru vagoane, construite între anii 1885–1890 la Fabrica de Vagoane Simmering, din Austria.

Trenul Moldovița este proprietatea SFT – CFR SA și a participat la cele mai importante manifestări ale Căilor Ferate Române.

Împlinirea a 75 de ani de la darea în folosință a celor 31 de kilometri de cale ferata ce străbat Defileul Jiului, lucrare realizată în 24 de ani, a fost sărbătorită în weekend. Cu aceasta ocazie, pe  ruta feroviară dintre Petroșani și Târgu Jiu, secția de circulație 202, pe Defileul Jiului, a fost traversată de Trenul Moldovița, care va purta cu acet prilej numele Defileu Expres.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Postat acum

on

De către

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Câți gorjeni sunt șomeri

Postat acum

on

De către

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Postat acum

on

De către

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.

SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!