Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

BOMBĂ! Afacerist din ”Mafia lemnului”, printre tinerii politicieni ”cu mare potențial”, racolați de Știrbu în PNL Gorj!

Postat acum

on

Organizația județeană Gorj a PNL s-a lăudat, miercuri, că Biroului Politic Județean al filialei a decis să primească în partid ”câțiva politicieni tineri, cu un mare potențial”. Patru dintre aceștia s-au fotografiat cu președintele interimar al PNL Gorj, deputatul de Olt Gigel Știrbu, și au fost prezentați ca fiind candidații liberalilor la postul de primar în localitățile din care provin. Printre cei patru se remarcă Iosif Bujiu, un afacerist de 47 de ani, din Mușetești. ”Este antreprenor, are 30 de angajați și nu a mai făcut niciodată politică. S-a alăturat echipei noastre pentru că vrea să câștige primăria Mușetești!”, este prezentat Bujiu.

Ce n-au știut liberalii este faptul că omul de afaceri l-a amenințat cu moartea, în martie, anul trecut, pe jurnalistul Robert Wagner, de la Observatorul Național, după ce acesta a sesizat poliția în legătură cu transporturile ilegale de lemne. Jurnalistul a filmat, în mai multe zile, autocamioanele firmei Robforest SRL Mușetești, care transportau lemn de la Hunedoara, fără avize.

La finele lunii martie a anului trecut, unul dintre autocamioanele firmei a fost indisponibilizat de polițiștii sesizați de jurnalist, iar în aceeași seară Robert Wagner a primit un telefon și a fost amenințat de una dintre persoanele implicate în Mafia lemnului.

Patronul firmei, Iosif Bujiu, l-a înjurat și agresat pe jurnalist, a doua zi, într-o parcare de la Bumbești Jiu, în timp ce ISCTR îi cântărea masa lemnoasă.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a comunicat, la acel moment, că în cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare și lovire sau alte violențe. ”De asemenea, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Musetesti, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii nr 55/2020”, au precizat reprezentanții IPJ Gorj.

Claudiu Matei

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

PNL pierde un primar! Sentință definitivă pentru lotul Vladimir

Postat acum

on

De către

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul de abuz de serviciu al primarului liberal de Vladimir, Ion Ianași. Edilul a fost condamnat cu suspendare la doi ani și nouă luni de închisoare. Patru ani, edilul local nu mai are voie sa ocupe o funcție publică și o va pierde pe cea de primar pe care o ocupă în prezent.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…) În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“, anunța Parchetul pe pe lângă Tribunalul Gorj cu trei ani în urmă.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Indicatoare cu „Accesul interzis”, pe doi versanți din Gureni

Postat acum

on

De către

În zona localității Gureni, din comună Peștișani, se fac diligențe pentru realizarea unei microcariere de calcar. Localnicii sunt împotriva acestei afaceri private și sunt susținuți în acest demers de Fundația „Valea Bistriței”. Cariera are însă un aviz de mediu de la APM Gorj dar așteaptă o aprobare și de la Primăria Peștișani, iar un proces pentru oprirea investiției este pe rolul instanțelor de judecată.

În plin conflict însă pe cei doi versanți care marginea Valea Viitor din Gureni au apărut indicatoare cu „Accesul interzis”.

„Vă informam ca într-o acțiune de intimidare organizata de investitor, au fost amplasate panouri de averizare cu ,, Accesul interzis,, pe cei doi versanți ce mărginesc Valea Viilor. Acțiunile întreprinse de investitor ne încurajează și mai mult sa ne continuam efortul de stopare a carierei, pentru ca am observat faptul ca întrunirea noastră de sâmbăta trecuta l-a speriat rău, încât a recurs la acțiuni,, ieftine,, de intimidare. La orice acțiune exista o reacțiune și pe cale de consecință va mulțumim stimați cetățeni pentru imaginile transmise și va încurajăm sa fiți alături de noi”, transmit reprezentanții fundației.

Împreună suntem mai puternici și nu vom permite unui investitor care nu știe sa se bucure de frumusețile muntelui sa ne restricționeze dreptul nostru de a ne bucura de un mediu sănătos”, declară și Cătălin Șchiopu – Vicepreședintele Fundației Valea Bistriței.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Pat murdar și cu ploșnițe, cumpărat de un târgujian: „Nu vor să mi-l schimbe”!

Postat acum

on

De către

Un cetățean din municipiul Târgu Jiu spune că a achiziționat, recent, un pat de la o unitate care funcționează în incinta fostului magazin Jiu din municipiu. Clientul de bună credință susține că a plătit bunul, dar nu ar fi primit chitanță și factură, iar când i-a venit patul ambalat acasă era plin cu ploșnite și murdar.

„Nu se poate așa ceva, plătești una și primești alta. Am primit un pat murdar și cu goange. Am achitat 1500 de lei pentru acesta și nu vor să mi-l schimbe”, a declarat clientul nemulțumiți care consideră că a fost înșelat de agentul economic.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR