Connect with us

EDUCAȚIE

Biserica de Lemn din Gureni, restaurată de Fundația Valea Bistriței

Postat acum

on

𝐅𝐮𝐧𝐝𝐚ț𝐢𝐚 „𝐕𝐚𝐥𝐞𝐚 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢ț𝐞𝐢” își 𝐩𝐫𝐨𝐩𝐮𝐧𝐞 𝐬ă 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐞𝐳𝐞 𝐁𝐢𝐬𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐞𝐦𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐆𝐮𝐫𝐞𝐧𝐢. 

„Duminică, colega noastră Adriana s-a aflat la Biserica de Lemn din satul Gureni, alături de Asociația „Inima Olteniei” și de Asociația „Inimi Înlemnite”. De altfel, Asociația „Inima Olteniei” implementează proiectul Ambulanța pentru Monumente în zona Oltenia Vest. Pentru început vom realiza o documentare amplă asupra anului de construcție, pictura interioară, elementele și arhitectura bisericii, cât și despre depozitarea icoanelor”, anunță fundația din Gorj.

Președinta Asociației „Inima Olteniei”, Liana Carina, a precizat că se află zilele acestea în Gorj, pentru a realiza o cercetare a bisericilor de lemn de pe Valea Motrului. Aceștia vor reveni la vară în satul Gureni, pentru o mai bună documentare, această biserică dorind a fii inclusă într-un proiect denumit: „Biserici Înlemnite”.

Echipa a fost foarte încântată de arhitectura bisericii, micile detalii care au fost păstrate nealterate și elementele unice care nu se mai regăsesc la alte biserici. „Facem apel la locuitorii satului Gureni și vă adresăm rugămintea să ne furnizați orice date privind construcția acestei biserici, pentru a realiza o documentație cât mai relevantă”, spun reprezentanții Fundației Valea Bistriței.

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Șiacu: 1 Iunie, festivitate cu 300 de copii! Primarii din Bolboși, Negomir, Drăgotești, Slivilești, alături de părintele Negomireanu

Postat acum

on

De către

Copiii din zona Jilțurilor au fost reuniți astăzi, de 1 Iunie, la Șiacu, la un eveniment cultural deosebit, organizat de părintele paroh Daniel Negomireanu.

Au oferit sprijin și primarii comunelor Bolboși, Negomir, Drăgotești și Slivilești care au venit la manifestări însoțiți de elevi de la școlile din localitățile pe care ei le conduc.

Primarul de Bolboși, Viorel Rotaru, a declarat că momentele care s-au desfășurat la Șiacu astăzi au fost memorabile, copiii participanți fiind deosebiți ca și organizarea pregătită de părintele Negomireanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Video: Profesorii de la școlile din Motru au protestat în stradă!

Postat acum

on

De către

250 de profesori din Motru au ieșit in stradă, astăzi,  între orele 11.00-12.00.

Dascălii au organizat un marș de protest, trecând prin fața tuturor instituțiilor de învățământ din municipiu.

 

Profesorii au purtat pancarte și au încercat să atragă atenția vizavi de problemele din Educație. Mitingul a avut loc, la o zi după cel de la București, și la două zile după marele protest de la Târgu Jiu cu 1700 de participanți.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Fiul unui director din Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor!

Postat acum

on

Fiul unui șef din județul Gorj a obținut media 10 la Bacalaureatul olimpicilor. Este vorba de Mihai Bratu, multiplu medaliat la concursuri internaționale și elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, unde este șef de promoție. Mihai Bratu este fiul lui Alexandru Bratu, șeful Școlii Populare de Artă Gorj.

„Media 10 la Bacalaureatul olimpicilor, 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶-𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝘂 𝗕𝗿𝗮𝘁𝘂! Pentru noi vei rămâne elevul de 10: olimpic medaliat la competiții internaționale de Lingvistică și Geografie, cel mai bun olimpic al României din toate timpurile la disciplina Lingvistică, șef de promoție cu 10 pe linie, dedicat cu adevărat școlii tale, iubit și admirat în egală măsură de colegi și de profesori, cetățean de onoare al Municipiului Târgu Jiu, elevul nostru de aur!”, conform unei postări a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR