Connect with us

COMUNITATE

Bilanțul făcut după cutremur

Postat acum

on

În urma cutremurului produs marți, în județul Gorj, dispeceratul ISU a primit peste 100 de apeluri din partea cetățenilor, fiind semnalate fisuri apărute la clădiri sau elemente de construcție de la fațadele clădirilor care s-au desprins sau care au fost afectate și puneau în pericol pietonii.
La sediul ISU Gorj, imediat după producerea seismului, a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pentru gestionarea eficientă a misiunilor din teren.
Totodată, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, stabilindu-se comisii mixte care să meargă în teren și să verifice aspectele semnalate prin apelurile primite, precum și gradul de afectare al clădirilor. „Până în acest moment, în urma evaluărilor vizuale efectuate de către comisiile mixte deplasate în teren, nu au fost identificate probleme majore la blocurile de locuit, nefiind observate elemente afectate ale structurilor de rezistență ale clădirilor, iar acolo unde s-au constatat pericole din cauza anumitor elemente desprinse de la fațadele clădirilor acestea fie au fost îndepărtate de către echipajele de intervenție, fie zonele care prezintă pericole pentru pietoni au fost balizate și marcate corespunzător.
În ceea ce privește verificarea clădirilor individuale cu destinația casă de locuit s-au constatat în mare parte coșuri de fum fie afectate, fie care s-au prăbușit. Totodată, la o casă din municipiul Tg-Jiu o parte din calcanul de la acoperiș s-a desprins. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
În ceea ce privește unitățile spitalicești de la nivelul județului, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu, sediul situat pe strada A.I. Cuza, nr.1 (Pasarelă) s-a intervenit pentru îndepărtarea unui coș de fum avariat și care reprezenta un eventual pericol. Nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
La spațiile comerciale nu s-au identificat vizual elemente ale structurii de rezistență afectate.
La lăcașele de cult la care au fost semnalate probleme până în acest moment, în urma verificărilor din teren s-au constatat următoarele:
– La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel situată pe strada Calea Eroilor din municipiul Tg-Jiu a fost afectată structura de rezistență a celor două turle dinspre fațada principală;
– La Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena – zona Parâng din municipiul Tg-Jiu în urma evaluării vizuale s-au constatat elemente ale structurii de rezistență afectate.
Pentru siguranța cetățenilor s-a luat decizia restricționării accesului în aceste clădiri și efectuarea unor expertize tehnice privind rezistența și stabilitatea.
În ceea ce privește sediile în care își desfășoară activitatea instituțiile publice, pentru siguranța cetățenilor s-a restricționat accesul publicului în Palatul Administrativ (Instituția Prefectului- Județul Gorj și Consiliul Județean Gorj, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Gorj și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Gorj) , Sediul Directiei de Evidență a Persoanelor Tg-Jiu și Sediul Primăriei municipiului Tg-Jiu, urmând ca programul de lucru cu publicul să fie comunicat de către reprezentanții fiecărei instituții.
În ceea ce privește unitățile școlare, având în vedere că în acest moment elevii sunt în vacanță, verificările vor începe de mâine, în acest moment prioritară pentru noi fiind verificarea clădirilor care sunt frecventate de utilizatori.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției își continuă activitatea și monitorizează permanent situația din teren, urmând ca toate solicitările venite din partea cetățenilor să fie analizate și soluționate în cel mai scurt timp.

CJCCI Gorj

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Act de caritate Gorj Express, pentru omul de fotbal Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Publicația Gorj Express a percutat, cum o face de obicei, la campania umanitară lansată în spațiul public de apropiați ai omului de fotbal Florin Bejinaru. Ziarul a donat, astfel, prin conducerea acesteia, suma de 750 de lei pentru cunoscutul antrenor, care trece prin momente grele, urmare a unei probleme grave de sănătate. 

„Nu demult, o veste tristă a cuprins întreaga suflare panduristă, atât din Gorj, cât și din întreaga țară: minunatul și loialul fost fotbalist și actual antrenor, Florin Bejinaru, cu o activitate neîntreruptă, de peste 30 de ani, sub culorile îndrăgitei grupări sportive, a suferit o intervenție chirurgicală complicată într-un spital bucureștean.În acest moment dificil, drumul sigur pentru viață, trebuie urmat într-o clinică de specialitate din străinătate, iar suma de 30 de mii de euro necesară urgent, este peste puterea materială a familiei sale.Haideți, să ne mobilizăm cu toții, panduriști, oameni simpli sau iubitori de fotbal și de performanță, și să-l ajutăm pe acest OM special, dedicat atâta amar de vreme echipei sale favorite, Pandurii Târgu-Jiu, dragostea gorjeană de pretutindeni!”, a anunțat, vestea neașteptată, Dorin Brozbă.

Persoanele care vor să ajute pot face donații în contul RO24BACX0000001709993000, deschis pe numele Bejinaru Florin Constantin, la UNICREDIT ȚIRIAC BANK S.A.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Laleaua pestriță din Pădurea Botorogi, păzită de pădurari

Postat acum

on

Pădurea de la Botorogi, de lângă Târgu Jiu, este plină în această perioadă de lalele pestrițe. Pentru că este o floare protejată de lege, pădurarii din Ocolul Silvic Târgu Jiu execută patrule în zonă. În acestă perioadă, în Botorogi vin mulți vizitatori și unii vor să plece acasă cu florile respective.

Și localnici din Dănești fac de pază în pădurea de la Botorogi, comuna Dănești. Locul este foarte aproape de Târgu Jiu, astfel că multe persoane ajung în zonă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Meci old boys și spectacol caritabil, pentru antrenorul Florin Bejinaru

Postat acum

on

De către

Meciuri demonstrative de fotbal și un spectacol vor avea loc în perioada următoare, la Târgu Jiu, pentru strângere de fonduri. Acțiunile sunt organizate pentru a-l sprijini pe fostul antrenor Florin Bejinaru, de la Pandurii Târgu Jiu, care are nevoie de 30,000 de euro, cu care să achite costurile unor intervenții, la o clinică în afara țării. „Ne alăturăm inițiativei Pandurii Târgu Jiu – Old Boys de a veni în sprijinul unui mare fotbalist și antrenor târgujian, Florin Bejinaru. Punem Sala Sporturilor la dispoziție pentru organizarea unui eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru a-l ajuta pe sportiv să depășească problemele de sănătate cu care se confruntă. Este un spectacol sportiv ce va avea loc în data de 4 aprilie, ora 18:00, și va consta în meciuri demonstrative la care va participa selecționata Pandurii Târgu Jiu – Old Boys. Totodată, la concertele organizate de Primăria Târgu Jiu cu ocazia Festivalului Etniilor, va avea loc o nouă strângere de fonduri pentru Florin Bejinaru. Este vorba de un eveniment organizat în data de 6 aprilie, începând cu ora 19:00, în Piața Prefecturii, la care vor participa Taraful Constantin Lătărețu, Diana Matei și Taraful Cleante”, a anunţat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe pagina de socializare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR