Connect with us

SĂNĂTATE

Bani de la Consiliul Județean Gorj pentru modernizarea a trei secții ale SJU Târgu Jiu

Postat acum

on

Consiliul Județean Gorj a alocat banii necesari pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea a trei secții ale Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu (medicină internă I, gastroenterologie și neonatologie).

Au fost aprobate fonduri pentru modernizarea și dotarea cu echipamente și mobilier a trei dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. În momentul de față este în derulare licitația pentru achiziția servciilor de asistență tehnică prin diriginte de șantier pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare secțiile medicină internă I, gastroenterologie și neonatologie Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, din strada Progresului. Sunt secțiile care au nevoie urgentă de reabilitare.

În special la Secția neonatologie, acolo unde sunt îngrijiți nou-născuții, înainte de a ajunge la mame, este nevoie de lucrări ample de modernizare și de aducere la standardele actuale a spațiilor respective.

În perioada următoare va intra în reabilitare și pavilionul din strada Tudor Vladimirescu, precum și Unitatea Primiri Urgențe din aceeași clădire. Finanțarea este de aproape 30 de milioane de euro și banii provin din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul de reabilitare termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu costă 21 de milioane de lei. Fondurile sunt nerambursabile și vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, proiectul de modernizare și extindere a Secției UPU este în valoare de 8,5 milioane de lei.

„Sunt două investiții majore care se vor face la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Depinde una de alta și în momentul în care vom avea proiectul tehnic la reabilitarea termoenergetică se va putea începe realizarea proiectului de modernizare și dotare a UPU“, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Montează camere de supraveghere, la „Urgențe”

Postat acum

on

De către

Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu va monta camere de supraveghere, la Unitatea de primiri Urgențe, unde este cel mai mare flux de pacienți și une au avut loc mai multe incidente. Șefii unității medicale au demarat deja procedura pentru achiziționarea unui echipament de stocare a datelor și a patru camere video. Sistemul de supraveghere va ajuta la verificarea modului în care s personalul se comportă cu cei care vin în spital, dar vor putea fi analizați și timpii de așteptare pentru pacienți. De asemeni, imaginile vor putea fi analizate în cazul producerii unor evntuale incidente.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Mai mulți bolnavi de diabet. Spitalul prelungește programul

Postat acum

on

De către

Numărul pacienților diagnosticați cu diabet a crescut, în județul Gorj. Cabinetul de Diabet zaharat, din Policlinica Târgu Jiu, și-a mărit programul, începând cu 11 aprilie 2022, pentru a putea efectua cât mai multe consultații. 42 de persoane pot fi consultate, zilnic, la cabinetul din ambulatoriul Spitalului Județean Gorj.

Numărul pacienților a fost de peste 700, lunar. În cursul anului 2021, 7.668 de pacienți au ajuns la Cabinetul de Diabet zaharat, iar printre aceștia se numără și copii.

Anul acesta, peste 2250 de pacienți au apelat la medicii diabetologi, martie fiind luna în care s-au prezentat cei mai mulți bolnavi, respectiv 739.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Se închide și ultimul centru de vaccinare din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Ultimul centru de vaccinare, rămas deschis din perioada pandemiei, se va închide, la finalul acestei luni. Centrul funcționează în incinta stadionului municipal din centrul municipiului, de luni până vineri „Procesul de vaccinare este aproape de final, la nivelul centrelor de vaccinare. Ea o să continue la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Sunt extrem de puțini doritori, avem 10 persoane pe zi, maxim 15, în zilele bune”, spune Ionuț Pantiș, coordonatorul centrului de vaccinare din Târgu Jiu.

Cei care vor să se vaccineze de luna viitoare trebuie să meargă la cabinetele medicilor de familie, pentru imunizare și pentru ridicarea adeverințelor doveditoare.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR