Connect with us

COMUNITATE

Balul Voluntarilor, la Novaci

Postat acum

on

0 Shares

La Novaci este organizat joi Balul Novăcenilor. Și-au anunțat prezența la bal, peste 60 de voluntari, care în perioada 1 ianuarie 2023 – 14 dec. 2023 au participat la diverse proiecte locale sub deviza „Voluntariat și educație pentru implicare civică”. Printre proiectele valoroase desfășurate in Novaci cu ajutorul voluntarilor, sub coordonarea profesoarei Elena Basarabă, se numără: „Nedeia” – performanță și promovare”/”Școala de vară Novaci”, ediția a VI-a/ Biblioteca stradală/ „Novaci – orașul Magic”/ „Luptă împotriva poluării! Nu ești singur. Comunitatea este cu tine.”, precum și toate festivalurile ( de teatru, al tocanului sau „Urcatul oilor la munte)care au dat un nou parcurs turismului cultural local.

„Toate aceste proiecte au demonstrat că voluntariatul și implicarea civică a tinerilor orașului, susțin comunitatea
prin evenimente și activități menite să unească oamenii, să formeze empatia cetățenilor și să determine alți tineri să se implice în rezolvarea problemelor comunității.

La eveniment este invitat și domnul primar al orașului, Dumitru Leuștean, care va înmâna diplomele de voluntariat celor mai destoinici voluntari.
Conform tradiției, prin vot deschis vor fi desemnați VOLUNTARII ANULUI, primii 5 voluntari, cei mai destoinici, ale căror idei și contribuții au dat o plus valoare comunității locale.

Întâlnirea voluntarilor are loc într-un local din oraș și fiecare voluntar își plătește consumația. Singurii care se bucură de o sponsorizare sunt dansatorii amatori, membri ai Ansamblului „Nedeia”, care în timpul deplasărilor se autosusțin financiar. În grupul voluntarilor novăceni, dăruirea, modestia, responsabilitatea și cumpătarea sunt elemente definitorii.”, potrivit unui anunț al organizatorilor.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

COMUNITATE

Măsuri de ordine publică de Sărbătorile de Rusalii 

Postat acum

on

De către

Jandarmii gorjeni din structurile de ordine publică și pază și protecție instituțională sunt planificați în misiuni în perioada minivacanței de Rusalii, pentru un climat de siguranță, pentru a preveni și combate faptele antisociale și pentru sprijinul și îndrumarea cetățenilor. Pentru a fi asigurat un climat de ordine și siguranță publică și pentru a putea răspunde la toate solicitările cetățenilor, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a suplimentat numărul de jandarmi planificați în misiunile de ordine publică pe timpul desfășurării manifestărilor cultural-artistice organizate în această perioadă.

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

„Dacă vă deplasați în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil cu privire la condițiile meteo locale, să vă echipați adecvat, să nu vă expuneți la riscuri și să solicitați sprijinul echipajelor de intervenție dacă întâmpinați probleme. Împreună în misiuni vom fi și cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, în cadrul patrulelor independente sau mixte jandarmi-polițiști, în zonele aglomerate din localități”, a transmis IJJ Gorj. În această perioadă se vor executa și acțiuni pentru protejarea pescuitului și a protecției resursei acvatice vii și a respectării mediului în județul Gorj.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Apă pentru animale, în parcurile din Motru

Postat acum

on

De către

Autoritățile locale din Motru s-au gândit și la animalele afectate de caniculă în aceste zile. Astfel, în parcurile din oraș s-au pus recipiente cu apa rece.

Măsură a fost foarte apreciată de cetățenii, iubitori de căței și pisici.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Elev de la CNET, bursier al Academiei Române

Postat acum

on

De către

Mario Scurtu, elev al Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu este unul dintre cei 12 elevi cu rezultate remarcabile care vor primi burse din partea Academiei Române în anul școlar 2024-2025.

Cei 12 elevi au fost selectați din cei 109 care au aplicat pentru programul de burse ”Academia Română în dialog cu tinerii”.

Elevul remarcabil a primit felicitări atât de la cadrele didactice ale liceului cât și de la proprii săi colegi.

Continuă să citeşti