Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Bâlteni: Viceprimar de la PNL, ales și cu votul unui consilier PSD

Postat acum

on

Ședință de Consiliu Local, astăzi, de la ora 12.00, la Bâlteni. Ordinea de zi a fost însă suplimentată și cu alegerea viceprimarului. În plen s-au făcut două propuneri adică: Dobroiu Vasile de la PNL și Păsărin Dorin de la PSD. Liberalul Dobroiu a fost ales cu 9 voturi, inclusiv unul al consilierului PSD, Dorel Drăghia.

Coincidență sau nu liderul PSD Bâlteni, Pompilică Păunescu, nu a fost prezent la ședință, cu toate că primise ordin de la partid să voteze viceprimar de la PSD. Social democratul Păsarin a obținut numai 5 voturi.

Noul viceprimar de la Bâlteni a fost, până astăzi, maistru la societatea CL, cu datorii de 35 de miliarde de lei vechi.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

VIDEO-Și bătut și cu banii luați: Fermier din Săulești, lovit cu pumnii și picioarele de un cioban, victima amendată de poliție!

Postat acum

on

De către

Un fermier din Săulești, în vârstă de 47 de ani, a ajuns pe 14 noiembrie, la Spitalul din Târgu Cărbunești după ce a fost agresat de un cioban din comună. Motivul a fost că fermierul ar fi denunțat de mai multe ori primarul localității, la poliție, iar ciobanul era un apropiat al șefului administrației locale. Mai mult, ciobanul fusese reclamată de fermier că i-ar fi distrus culturile cu animalele sale. Ciobanul s-a ales cu dosar penal iar victima amendată.

„Am intrat să îmi beau cafeaua la un magazin din comună iar ciobanul Ciortan Laurențiu a tăbărât pe mine in societatea comercială și m-a lovit cu pumnii și cu picioarele, strigând in gura mare că el mă omoară. După agresiune am ajuns la spital, iar acolo am fost luat în râs de personalul care a vrut să mă interneze la Psihiatrie. A venit politia și mi-a dat amendă pe loc, în timp ce eram pe patul de spital. Am luat 3000 de lei amendă. Polițistul îmi cerea să mă ridic în picioare nu să stau pe pat, ci să stau drept. Este vorba despre un polițist de la Secția nr.6 Târgu Cărbunești”, a precizat fermierul.

Omul a prezentat o filmare făcută cu telefonul la UPU Târgu Cărbunești, când a venit poliția peste acesta, pacientul fiind la un pas să ajungă la Psihiatrie.

Pacientul a precizat că îi va face o plângere penală polițistului pentru comportament abuziv. „Eu eram pe patul de spital, bătut, și agentul îmi cerea să stau în picioare în fața lui. Cumplit, au vrut să mă trimită la Psihiatrie. Asta deși cei de la Medicina Legală mi-au dat cinci zile de îngrijiri medicale”, a precizat localnicul din Săulești.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Sindicatul șefilor din poliție le-a sugerat polițiștilor să nu participe la protestul Europol: ”Cei care participă, este posibil să suporte consecințe”! Polițist: ”Șefilor le convine…”

Postat acum

on

De către

Sunt divergențe între sindicatele din Poliția Română, pe seama protestului organizat de EUROPOL la Tg-Jiu, de Ziua Națională a României. Sindicatul SNPPC, unde sunt șefii din poliție, condus chiar de un comisar șef de poliție, șeful Poliției Orașului Tg-Cărbunești, a transmis un mesaj, chiar înainte de protest, în care-I anunța pe polițiști că acesta nu este autorizat și ar putea suporta unele consecințe. Polițiștii sunt revoltați de atitudinea celor din SNPPC și spun că acestora le convine situația, ”pentru că pun o rezoluție: <<măsuri legale>> și iau o grămada de bani și ies cu pensii bune. În schimb, siguranța cetățenilor e praf!”.

Sindicatul Europol a organizat vineri, de Ziua Națională a României, un miting de protest în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, la care au participat polițiști și lideri de sindicat din județele vecine.
Scopul manifestației, unul legitim de altfel, a fost acela ”de a atrage atenția, într-o zi cu o simbolistică profundă, despre faptul că sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională este la pământ, iar siguranța cetățeanului nu mai reprezintă o prioritate pentru guvernanți”, după cum se arată într-o postare a Europol.
Sindicaliștii au precizat că au fost determinați să ia atitudine de ”Menținerea în plată a unor salarii sub nivelul stabilit de Legea salarizării 153/2017, lipsa de personal și subdimensionarea organigramelor, miile de ore suplimentare neplătite, nerespectarea promisiunilor referitoare la acordarea restanțelor salariale, scăderea puterii de cumpărare, dar și lipsa de preocupare față de fenomenul infracțional, care este în continuă creștere, cu consecințe directe asupra siguranței comunității în care fiecare trăim”, potrivit comunicatului Europol.
Culmea, deși au considerat revendicările celor de la Europol ca fiind legitime, reprezentanții SNPPC, sindicatul șefilor, așa cum îl numesc polițiștii, le-au sugerat membrilor săi să nu participe, din cauză că protestul nu este autorizat și ar putea suporta oarece consecințe.
”Având în vedere manifestările ce se organizează cu ocazia Zilei Naționale a României, Primăria municipiului Târgu Jiu nu a autorizat acțiunea de protest din Piața Prefecturii. Este clar că revendicările colegilor noștri sunt legitime și cu toții suntem afectați de condițiile actuale de lucru și de trai și nimeni nu ne poate lua dreptul la libera exprimare, însă cei care participă la protest este posibil sa suporte unele consecințe (deși ar fi de preferat sa nu). In viitor, in situația în care există solicitări din partea dumneavoastră vom putea organiza astfel de acțiuni, cu respectarea prevederilor legale”, au transmis liderii SNPPC.
Polițiștii s-au declarat dezamăgiți de poziția celor de la SNPPC și au acuzat faptul că în acest sindicat sunt majoritatea șefilor din poliție cărora nu le pasă de situația reală a simplilor polițiști.
”Siguranța cetățenilor e praf, pe bune. E flagel cu consumul de droguri , au schimbat legea cu portul cuțitului, au înființat zeci de funcții la Poliția Animalelor, Compartiment de prevenire, Poliția școlară, etc. Numai la Gorj avem, de doi ani, inspector șef împuternicit, tot felul de funcții de conducere…, iar în stradă sunt câțiva, care abia facem față. Am ajuns să fim și dascăli, și preoți, și doctori, și instalatori, și la pompe funebre, de se ocupă cu înmormântările, pe toate le facem. Iar când e vorba de salarii suntem pe ultimul loc. Iau mai mult cei de la Locală, ca să nu mai zic de alții. Șefilor le convine, că ei pun o rezoluție <<măsuri legale>> și iau o grămadă de bani și ies cu pensii bune. Dar dacă îi pui să precizeze care sunt măsurile legale, nu știu nimic, pentru că unii sunt puși politic”, a declarat un polițist pentru GorjExpress.ro.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

AVARIE la Spitalul Județean Tg-Jiu! Secțiile ATI, UPU și saloanele spitalului, ÎN BEZNĂ! UPDATE: Avaria a fost remediată!

Postat acum

on

De către

UPDATE: Avaria a fost remediată, în jurul orelor 19,00, iar situația a revenit la normal la spitalul de pe strada Tudor Vladimirescu. La fața locului, timp de mai multe ore, alături de electricieni, a fost managerul SJU, Dumitru Vienescu, și un reprezentant al Consiliului Județean Gorj. Reprezentanții spitalului au comunicat că niciun pacient nu a fost în pericol.

Știrea inițială: Este avarie la pavilionul de pe strada Tudor Vladimirescu al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, după ce alimentarea cu energie electrică a clădirii s-a înterupt de aproape 8 ore.

 

Secțiile spitalului de pe Tudor Vladimirescu au rămas în beznă, sâmbătă dimineața, în jurul orelor 10,45. Tot personalul medical aflat de gardă a intrat în alertă. A fost panică în secția ATI unde sunt bolnavi internați, iar viața lor depinde de aparate și de instalațiile cu oxigen. Situația este îngrijorătoare și la Unitatea de Primiri Urgențe, însă, din fericire, n-au ajuns cazuri grave, în cursul zilei. Lifturile din clădire nu funcționează nici ele de mai bine de opt ore, iar tot imobilul este în beznă.

Din primele informații, grupul electrogen al unității medicale, care ar fi trebuit să pornească imediat ce s-a înterupt furnizarea energiei electrice din rețea, s-a defectat după câteva minute de funcționare. Cel mai probabil acesta nu a fost întreținut corespunzător de către personalul tehnic al spitalului. S-a adus un alt grup electrogen de la Primăria Tg-Jiu, însă și acesta s-a ars și a devenit nefuncțional.

Unele surse susțin că unitatea medicală deține un grup electrogen nou, însă acesta nu a fost montat pentru că nimeni nu ar fi vrut să-l ia în primire. Trebuie spus că director tehnic-administrativ al SJU Tg-Jiu este Cristinel Toma, fostul centralist al instituției medicale.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!