Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Bălești, în pandemie: Organizatorul petrecerii de la Cetatea Medievală, amendat pentru ziua de naștere a primarului Ungureanu

Postat acum

on

Aproape 60 de persoane au fost găsite ieri seara de polițiști și jandarmi în incinta restaurantului ,,Cetatea Medievală” din Bălești, locul unde s-a organizat, în pandemie, o petrecere interzisă de lege.

A fost vorba despre sărbătorirea zilei de naștere a primarului de Bălești, Mădălin Ungureanu, la care au fost invitați colegi din PSD, printre ei și primari social-democrați, dar și liberali precum și șefi de instituții publice. Patru echipaje de poliție și unul de jandarmi au descins însă, la sesizare, la locul petrecerii, și au depistat cheful in toi, chiar daca invitații își parcaseră autoturismele in spatele clădirii, pentru a nu atrage atenția organelor de ordine. Cu toate acestea, polițiștii și jandarmii au intrat în local și au distrus petrecerea. Singura măsură s-a luat cu organizatorul petrecerii, amendat cu 3000 de lei.

„În seara zile de 14 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu, Secției 1 Poliție Târgu Jiu și jandarmi din cadru IJJ Gorj, au constatat faptul că la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Bălești este organizat un eveniment privat. Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de organizatorul evenimentului cu amenda în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020”, a anunțat IPJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

În ce condiții insalubre își crește câinii de rasă fostul comisar al CJPC, Dan Radu! Proprietarul padocului, amendat

Postat acum

on

De către

Dan Radu, fost comisar al Comisariatului Județean pentru Protectia Consumatorului Gorj, și-a realizat in ultimii ani o crescătorie de câini de rasă, în fostul depozit al European Drinks, din Târgu Jiu, situat pe strada Agriculturii. Depozitul aparține fraților Micula de la Oradea.

Comisarul intrat la pensie a considerat că poate să își crească câinii la câțiva metri de o casa de locuit și de un bloc, chiar dacă locatarii și proprietarul casei au reclamat de nenumărate ori atât mirosul insuportabil cât și gălăgia făcută de zecile de patrupede crescute și înmulțite în oraș.

Crescătoria a fost amendată de mai multe ori, dar Dan Radu a continuat să își crească câinii în condiții greu de imaginat, ducându-le, periodic, chiar mâncare stricată de la restaurantele din zonă.

A avut însă grija să-i reclame și să amenințe toți inspectorii care l-au verificat și să se ducă cu jalba-n băț peste primarul municipiului. I-a făcut chiar o plângere penală șefului Poliției Locale și a amenințat, în gura mare și public, toți jurnaliștii care au îndrăznit să arate în ce condiții își crește câinii de rasă, care sunt înmulțiți în depozit apoi dispar, rând pe rând, în mod miraculos, Dan Radu jurându-se că el nu a vândut pe bani niciun patruped.

Nimeni, nici măcar Poliția Animalelor, nu a luat însă niciodată urma acestor câini care ar trebui sa se știe unde ajung și cum, fiind avizați de un veterinar.

Proprietarul casei situate lânga depozit i-a deschis proces pensionarului, dosarul fiind pe rol, dar tot fostul comisar de la Protecția Consumatorului i-a indicat omului să se mute, dacă este deranjat de câinii săi de rasă, o parte folosiți de pensionar în depistarea trufelor.

Dan Radu a menționat de fiecare data că el funcționează în legalitate, că are câinii înscriși la organismul acreditat de la Craiova, că ar avea drept de montă, și că, el nu își vinde câinii pe care îi înmulțește, în schimb, pe raza orașulului Târgu Jiu, nicidecum al vreunui cartier limitrof, Primăria și Consiliul Local închizând ochii la acest demers. Și incidentul nu este unicat..

De altfel, recent, primarul Marcel Romanescu a precizat public că nu poate interzice creșterea patrupedelor sau a orătăniilor în orașul care se vrea cultural, chiar daca nenumărate ale localități din țară au reglementat acest lucru prin hotărâri de CL.

Câinii se mâncau între ei!

În urma cu câteva zile, locatarii au alertat iar poliția în urmă zgomotului infernal făcut de câinii lui Dan Radu. Dimineața, la fața locului au venit mai mulți verificatori. Poliția Locală Târgu Jiu a fost însă singura instituție, până în prezent, care a anunțat că a amendat crescătorul de animale pentru condițiile insalubre găsite la fața locului.

„Polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au aplicat sancțiunea contravențională maximă prevăzută de H.C.L. nr. 169/2006 privind aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului Târgu Jiu, în valoare de 1000 lei, întrucât, în urma verificărilor efectuate pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Târgu Jiu, s-a constatat că amplasamentul utilizat pentru creșterea unor exemplare canine este insalubru, fiind depozitate deșeuri de ambalaj și alte tipuri de deșeuri. De asemenea, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, deținătorii de terenuri, cu titlu sau fără titlu, au obligația de a ridica deșeurile depozitate în alte locuri decât cele autorizate, curățarea terenurilor, precum și eliminarea deșeurilor conform legislației în vigoare”, a transmis Poliția Locală Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Cuțitarul Alinuș are mai multe victime înjunghiate! S-a tăvălit și cu polițiștii locali!

Postat acum

on

De către

Alinuș, așa cum e cunoscut de tot cartierul, a căpătat notorietate în zona Piața Mică – Nicolae Titulescu, din cauza deselor scandaluri în care a fost implicat. Are 20 de ani acum, dar poartă briceagul la el din adolescență. A ajuns prin arestul poliției de vreo două ori, după ce a înjunghiat alte trei persoane. Acum e pentru a treia oară. A lovit cu cuțitul un tânăr de 27 de ani cu care băuse într-un apartament din zona în care locuia. În urmă cu nici un an s-a tăvălit cu polițiștii locali prin fața blocului. Niciodată nu a fost arestat, pentru că niciun procuror nu a mers cu propunere în fața instanței…

Tribunalul Gorj a judecat, duminică seara, propunerea de arestare preventive a lui Alinuș, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, dar instanța nu a publicat soluția adoptată. De fapt, instanța nu are obiceiul să publice, decât rareori, soluțiile cu privire la măsurile preventive.

Sâmbătă seara, în jurul orelor 23, 10, ”pe fondul unui conflict spontan generat de consumul de alcool, tânărul de 20 de ani a lovit cu un cuțit tip briceag un alt bărbat, de 27 de ani, provocându-i leziuni. Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale”, a transmis IPJ Gorj.

Alinuș a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Până după miezul nopții de duminică spre luni, tribunalul nu afișase soluția în cazul lui Alinuș, deși procesul privind măsura arestării era programat să înceapă la orele 20,00.

În urmă cu vreo trei ani l-a înjunghiat cu briceagul pe un bărbat, pe strada Minerilor, pentru că a refuzat să-i dea bani.

În luna mai a anului trecut, Alinuș l-a înjunghiat cu un cuţit în abdomen pe un bărbat, cauzându-i leziuni care necesitau, pentru vindecare 35- 40 de zile îngrijiri medicale. Bărbatul coborâse din autoturism să-i ceară socoteală lui Alinuș pentru că acesta lovise cu piciorul portiera mașinii, care tocmai îi dăduse prioritate la o trecere de pietoni.

Peste numai câteva zile, tânărul de 20 de ani a avut o altercație cu polițiștii locali. Practic, în momentul în care au încercat să-l imobilizeze, acesta a opus rezistentă și i-a pus la pământ. Alinuș băuse bine cu prietenii și s-a luat la harță cu polițiștii locali care le atrăseseră atenția că fac gălăgie, iar vecinii chefliilor reclamaseră deranjul. La un moment dat, pe filmare se vede cum Alinuș s-a prăbușit pe caldarâm împreună cu cei doi polițiști care încercau să-l imobilizeze și cu bunica sa, care voia să-și extragă nepotul din ghearele polițiștilor.

Alinuș a ajuns, pentru prima oară, în beciul IPJ Gorj, pentru 24 de ore, după ce la începutul lunii mai 2021 i-a adresat amenințări cu acte de violență, unui bărbat, iar apoi a scos un cuțitul cu intenția de a-l înjunghia. Episodul violent i-a provocat o stare de temere atât bărbatului, cât și tinerei cu care acesta se afla în mașină.

Niciodată, procurorii nu au propus arestarea sa, ci s-au rezumat la măsuri preventive mai blânde.

Revenim cu detalii despre soluția adoptată de judecători!

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Câmpu Mare: Firma afaceristului Căpățână a plombat cu pământ gropile din satul nou

Postat acum

on

De către

Speriat de apelul public al comunității din Câmpu Mare, legat de drumul distrus de lucrările de canalizare executate de firma RC Dried Natural SRL, afaceristul Ovidiu Căpățână și-a trimis câțiva muncitori să astupe, astăzi, găurile din artera respectivă.

Muncitorii și-au făcut treaba, adică au turnat pământ în gropi și l-au trasat cu picioarele, asta spre surprinderea locuitorilor din zonă care urmăreau cum se produce marea plombare.

Contractul pentru proiectarea și execuția sistemului de canalizare, în valoare de 3.540.539 de lei a fost câștigat, în mai 2019, în urma unei proceduri simplificate, de către societatea RC Dried Natural SRL controlată de familia afaceristului Ovidiu Căpățână.

Întreg bugetul lucrării a fost mult mai mare, scris presă locală, în condițiile în care pentru dirigenția de șantier Trust Constrult Project SRL a contractat suma de 32.000 de lei. Culmea este că, câteva luni mai târziu s-au mai arvunit 6.500 de lei pentru actualizarea devizului general estimativ.

Firma RC Dried Natural SRL e controlată, prin interpuși, de afaceristul Octavian Căpăţână, din Târgu Cărbuneşti, care, în octombrie 2016, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, după ce a înşelat, cu aproape 700.000 de lei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială prin angajări fictive şi plata de diferite drepturi pentru angajaţi inexistenţi sau care nu ar fi trebuit să beneficieze de anumite drepturi băneşti.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR