Connect with us

EVENIMENTE

Autoritățile NU EXCLUD ca orașul Motru să intre în CARANTINĂ! Anchetă epidemiologică de proporții!

Postat acum

on

Autoritățile sunt pe punctul de a institui carantina în orașul Motru, după ce alte cinci persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS Cov-2.
”Persoanele respective sunt contacți ai femeii, în vârstă de 58 de ani, angajată a unei fabrici de confecții, care a fost confirmată pozitiv în data de 16 aprilie. Este vorba despre soțul femeii, trei colege de serviciu și soțul uneia dintre ele. Această colegă se internase în spital împreună cu soțul și doi copii minori. Rezultatul testului COVID-19 a fost pozitiv în cazul părinților și negativ în cazul copiilor. Minorii au fost externați și transportați, în condiții de siguranță, la bunicii materni. Copiii intră în autoizolare împreună cu bunicii. Cei 5 pacienți, confirmați pozitiv, au vârste cuprinse între 33 și 62 de ani. Toți prezintă simptome ușoare”, a transmis Direcția de Sănătate Publică printr-un comunicat remis presei.
Încă de vineri, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au dispus autoizolarea la domiciliu pentru 160 de angajați din fabrica respectivă, împreună cu familiile lor, ca măsură preventivă.
În acest moment, 41 de angajați ai Direcției de Sănătate Publică Gorj și ISU Gorj sunt în alertă și continuă ancheta epidemiologică pentru gestionarea optima a situației în câteva comune din Gorj și Mehedinți.
Autoritățile nu exclud ca, în funcție de evoluția infectărilor cu SARS Cov-2, având în vedere că, la această oră 11 persoane sunt internate în Spitalul Motru, (7 fiind testate; 5 dintre acestea confirmate pozitiv, iar pentru celelalte două se așteaptă rezultatul în cursul zilei de luni), în afară de femeia de 58 de ani, internată, deja, în Spitalul Tg-Cărbunești, să fie instituită carantina în orașul minier.
Trebuie precizat că, în total, 6 persoane din Motru au fost confirmate pozitiv, până duminică, 19 aprilie a.c., iar patru dintre acestea lucrează la fabrica de confecții din oraș, unitate cu 310 angajați.

C. Matei

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Foto: Accident cu victime la Albeni!

Postat acum

on

De către

Avem sesizat un eveniment rutier cu victime și doua autovehicule implicate, la Albeni. Operațiunea de salvare este in desfășurare.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Bolid implicat într-un accident la Drăguțești

Postat acum

on

De către

O tamponare a fost înregistrată în urmă cu puțin timp pe raza localității Drăguțești. Un bolid a fost implicat, evenimentul finalizandu-se doar cu pagube materiale, spun participanții la trafic.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Accident la Bârsești. Pieton rănit

Postat acum

on

De către

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, în cartierul Bârsești, din Târgu Jiu. Din primele date, un pieton a fost acroșat de un autovehicul. Politistii sunt la fața locului și efectuează cercetari. Revenim cu detalii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR