DEZVĂLUIRI LOCALE
Au plătit sute de mii de lei pentru dezinsecții, dezinfecții și deratizări în școli și sediile primăriilor, unei firme neautorizate!

Se întâmplă în Gorj unde administrațiile locale funcționează în virtutea inerției sau după cum dictează interesele primarilor! În ultimii cinci ani, o firmă care nu deține autorizările necesare a derulat peste 90 de contracte de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a căror valoare însumată se apropie de 1,4 milioane de lei, cu primării și instituții de învățământ din Gorj. Practic, în lipsa certificărilor și autorizațiilor prevăzute de lege, banii s-au dus, goangele și șobolanii au rămas!
Mătăsari. Peisajul cu blocurile abandonate de peste trei decenii arată, în toată splendoarea, incompetența și indolența autorităților locale care n-au reușit să facă nimic în zonă. Doar carierele miniere de lignit și banii de pe urma acestora au ținut în viață cel puțin trei-patru comune. De cele mai multe ori banii comunităților locale au fost cheltuiți pe salariile angajaților primăriei, pe lucrări și servicii de mântuială, iar oamenii au rămas în sărăcie șu subdezvoltare.
Primăria Mătăsari a găsit de cuviință sa cheltuiască din bugetul local peste 114.000 de lei pentru zilele comunei, iar pentru o dezinsecție ”prin pulverizare” a plătit peste 140.000 de lei, în două tranșe. În lunile iunie și august ale acestui an, firma Diffazur SRL din Turceni a primit câte 70.376 de lei, pentru dezinsecția blocurilor, atât subsoluri cât și scări de blocuri, spații verzi/parc, zonele mărginașe, zona Jilț.
Gheorghe Gașpar este primar de 23 de ani la Mătăsari și spune că a fost făcută deratizare în 60 de blocuri (!?) și pe spațiile verzi.
Potrivit anunțului de atribuire, ”Dezinsecția se va efectua în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătății 562/2023 și a recomandărilor DSP Gorj, cu precădere împotriva țânțarilor (ce răspândesc viruși precum West Nile și Zika). Societatea își asumă toată răspunderea asupra substanțelor folosite și avizate de Ministerul Sănătății”.
Culmea este că societatea nu este autorizată de către DSP Gorj și nu se află în baza de date a instituției! ”În urma verificării evidențelor deținute, s-a constatat că această societate comercială nu deține document de reglementare sanitară emis de instituția noastră pentru activități de dezinfecție, dezinsecție și deratizare, în baza Ordinul Ministrului Sănătății nr 1030/2009 – privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire și pentru funcționarea obiectivelor ce desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației, cu modificările și completările ulterioare, art. 7, alin (1^1), pc. a)”, se arată într-un răspuns al DSP Gorj.
Firma care a făcut dezinsecția în acest an are contracte cu Primăria Mătăsari, din 2019, până în prezent, în valoare totala de 578.318 de lei, deși aceasta nu este autorizată de DSP Gorj și nici nu a fost vreodată.
Alte contracte…
Numai în acest an, Diffazur SRL, care aparține omului de afaceri Virgil Lucian Spătaru, a derulat contracte cu Școala Gimnazială Ionești, Primăria Urdari, Primăria Mătăsari și Liceul Tehnologic Roșia Jiu, pentru dezinsecție, dezinfecție și deratizare.
În total, în jur de de 170.000 de lei a încasat societatea din aceste contracte, serviciile fiind prestate fără autorizație.
Paradoxal, firma invocă, în documentele depuse în procedurile de atribuire că este autorizată. ”Suntem autorizați de către Direcția de Sănătate Publică și Agenția de Protecție a Mediului; înregistrați la Poliția Română. (…)Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, sunt ecologice și nu au efect negativ asupra organismului uman și asupra plantelor. Prestarea serviciilor se face prin folosirea unor proceduri moderne și cu personal calificat”.
DEZVĂLUIRI LOCALE
El este câștigătorul marelui premiu de 540 000 lei la păcănele! Max Mădălin

Câștigătorul marelui premiu la o sală de jocuri din Târgu Jiu este Max Mădălin. Tânărul este pasionat de jocuri și a devenit un profesionist în domeniu, fiind cunoscut în branșă. A dat lovitura pe 4 decembrie, când a obținut marele premiu de 100.000 de euro, la o sală de jocuri din municipiu. Mesajul său de la profilul de pe pagina de socializare este următorul: „Păsările care se nasc în cușcă au impresia că a zbura este o boală!”.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Un tânăr din Târgu Jiu, câștig fabulos la o sală de jocuri din municipiu!

S-a dat marele premiu la o sală de jocuri din Târgu Jiu! Un pasionat de ruletă din Târgu Jiu, Mădălin, a câștigat fabuloasa suma de 541.943,56 lei la Jackpotul Cards Spades în Sala de Jocuri Magnum. O explozie de bucurie a avut loc în sala de jocuri Magnum din Târgu Jiu în data de 4 decembrie, când Mădălin, un client fidel și pasionat de ruleta electronică, a câștigat un incredibil jackpot de peste 100.000 de euro la celebrul Jackpot Cards.
Acesta nu este doar un moment notabil pentru Mădălin, ci și pentru Magnum, care se mândrește cu al doilea jackpot acordat în aceeași locație într-un interval scurt de timp. După cum s-ar spune, „șansa bate din nou la aceeași ușă”, iar această expresie prinde contur în lumina evenimentelor recente petrecute în sala de jocuri Magnum.
Mădălin, un jucător dedicat al ruletei electronice, a dovedit că perseverența și pasiunea pot fi răsplătite în mod spectaculos. Acesta a fost martorul unui moment de exaltare atunci când cărțile au făcut dintr-o simplă miză o avere de peste 100.000 de euro. Acesta nu este doar cel mai mare premiu câștigat de Madalin, ci și un record în istoria Magnum. Cu un alt jackpot acordat în scurt timp, sala de jocuri devine cunoscută nu doar pentru ambianța sa vibrantă, ci și pentru generozitatea sa în oferirea unor premii impresionante.
Premiul a fost acordat prompt, banii intrând în posesia câștigătorului în ziua următoare. Acest gest subliniază angajamentul Magnum față de clienții săi și modul în care aceștia sunt tratați cu profesionalism și promptitudine.
Nu doar o experiență terestră, brandul Magnum oferă și o platformă online, www.magnumbet.ro, unde clienții pot experimenta aceeași emoție a jocului atât în mediul land-based, cât și online. Sloturile de top disponibile și pe platforma online aduc laolaltă entuziasmul jocului și posibilitatea câștigurilor considerabile.
În concluzie, câștigul impresionant al lui Mădălin la jackpotul Cards Spades nu marchează doar o victorie personală notabilă, ci subliniază și angajamentul Magnum de a oferi o experiență de joc excepțională clienților săi. Cu a doua mare recompensă acordată într-un timp atât de scurt, sala de jocuri Magnum devine destinația ideală pentru cei pasionați de noroc și câștiguri fabuloase.
DEZVĂLUIRI LOCALE
Tătaru și Ianc s-au prins în flagrant! ”Inginerul” care a câștigat concursul șmenuit de la Ambulanță nu s-a prezentat la post, de teamă că va rămâne șomer (!?)

Situație halucinantă și care frizează penalul, la modul grosolan, la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj! Managerul instituției, Tiberiu Tătaru, a anunțat, miercuri, 6 decembrie a.c., că a fost anulat (?!) concursul pentru ocuparea postului, cu normă întreagă, de inginer, grad II, din cadrul Serviciului de mișcare exploatare auto și nave sanitare, atelier întreținere și reparații auto, revizie tehnică. Numai că, în urmă cu trei săptămâni, pe 14 noiembrie, comisia de concurs anunțase rezultatele finale, și urma doar ca, în termen de 15 zile calendaristice, candidatul declarat ”admis” să se prezinte la post pentru a-i fi încheiat contract de muncă.
Cum concursul a fost contestat la Tribunalul Gorj, din cauza condițiilor discriminatorii care l-au avantajat pe Ionel Ianc, ambulanțier și lider sindical în cadrul SJA, să rămână singur în cursa pentru ocuparea postului, fiind declarat câștigător, acesta nu s-a prezentat la noul loc de muncă, de teamă că va rămâne șomer. Adică, pentru încadrarea sa în postul de inginer urma să-i fie încetat contractul de muncă de pe postul de ambulanțier și încheiat un altul pentru noua poziție din organigramă, doar că, în cazul în care instanța anula concursul, acesta rămânea fără loc de muncă. Așa s-a ajuns în situația în care Ianc să nu se prezinte la noul post, iar managerul SJA a fost nevoit să anuleze concursul.
GorjExpress.ro a semnalat încă de la demararea concursului pentru ocuparea postului de inginer în cadrul SJA GORJ că s-au comis mai multe încălcări ale legii pentru a fi avantajat ambulanțierul Ionel Ianc, președintele Sindicatului ”Salvamed” și consilier local PSD, susținătorul managerului Tiberiu Tătaru. Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a confirmat, în urma verificărilor efectuate, că cel puțin una din condițiile impuse era discriminatorie și îl avantaja, în mod evident pe Ianc, iar concursul a fost anulat. În mod sfidător, după două zile, concursul a fost reluat, fără să fie eliminată condiția considerată discriminatorie, iar după etapa selecției dosarelor, patru candidați au fost declarați ”respins”, tocmai pentru că nu îndeplineau acea condiție, singurul rămas în ”competiție” fiind Ionel Ianc.
Pe 14 noiembrie a.c., comisia de concurs a anunțat rezultatele finale, Ianc fiind declarat ”admis”, cu 78,5 puncte, și urma ca, în termen de 15 zile calendaristice, să se prezinte la post pentru a-i fi încheiat contract de muncă.
Între timp, Corpul de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj a sesizat Ministerul Sănătății, iar unul dintre candidații dezavantajați, respins din concurs în baza acelor condiții discriminatorii, a contestat concursul la Tribunalul Gorj. În condițiile în care procesul se judecă, iar instanța a fixat următorul termen pe 12 decembrie, lucrurile s-au complicat, iar ”aranjamentul” de la Ambulanță a picat.
Adică, în mod normal, Ianc trebuia să se prezinte la post pe 29 noiembrie, să-i fie încetat contractual individual de muncă în postul de ambulanțier și să-i fie încheiat un nou contract pentru postul de inginer. Cu o zi înainte însă, pe 28 noiembrie, Tribunalul Gorj a acordat termen, așa că toate calculele au fost date peste cap. În acest context, exista riscul ca, în cazul unui verdict nefavorabil al instanței, adică judecătorii să decidă anularea concursului, Ianc să rămână șomer.
În actul normativ pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice există o excepție de la cele 15 zile în care candidatul admis era obligat să se prezinte la post și anume, o cerere scrisă şi ”temeinic motivată, candidatul declarat „admis” la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului final al concursului, un alt termen de prezentare la post care nu poate depăşi termenul de preaviz prevăzut pentru demisie”, însă era imposibil de aplicat în acest caz.
Așa că, miercuri, pe 6 decembrie, managerul SJA Gorj, Tiberiu Tătaru, a semnat, cu lacrimi în ochi și mâna tremurândă, anunțul prin care a fost ANULAT (?!) concursul pentru ocuparea postului de inginer.
Practic, tot ce s-a ”croșetat” minuțios, în avantajul lui Ianc, s-a destrămat, iar toată manevra poate fi considerată un autodenunț amănunțit care luminează ancheta polițiștilor Serviciului de Investigarea Criminalității Economice (SICE) din cadrul IPJ Gorj.
Claudiu Matei