COMUNITATE
Au început lucrările la noul bloc din Motru, cu 30 de unități locative

Din data de 4 mai, conform contractului și ordinului de începere a lucrărilor, executantul construcției din Motru, un bloc nou cu 30 de unități locative situat la intrarea în oraș, a început săpăturile. Lucrările sunt în grafic, s-a săpat fundația noului imobil iar în următoarea perioadă se va turna fundația și elevația și se vor trage instalațiile de canalizare, apa și curent.
Primarul de Motru, așa cum a promis, nu a acceptat nicio zi de întârziere legat de noua construcție, lucru pe care executantul și l-a asumat și respectat.
Practic, lucrarea de peste 1,5 milioane euro va trebui sa fie finalizată în 12 luni de la data începerii, după care aceste apartamente vor fi repartizate tinerilor cu o situație materială precară, tocmai pentru a fi stimulați să rămână în oraș. Acest aspect este o altă promisiune a primarului.
La Primăria Motru sunt zeci de cereri pentru o locuință, solicitări care nu au putut fi onorate.
De altfel este bine de precizat că blocul nu va fi unul social, ci un bloc pentru tinerii cu resurse financiare reduse dar care vor trebui să aibă o familie întemeiată și un loc de muncă în Motru.
Blocul va fi realizat pe fonduri europene. Constructorul este o firma din Târgu Jiu, lucru benefic deoarece banii rămân în Gorj.
Lucrările de infrastructură avansează și în zona de Mijloc a municipiului Motru.
COMUNITATE
Parcări foarte înguste, pe Plopilor! Proprietar: „Ieșim prin portbagaj!”

Proprietarii de mașini din zona Plopilor, recent reabilitată de către Primăria Târgu Jiu, sunt extrem de nemulțumiți în legătură cu spațiile de parcare, trasate in cursul acestei zile.
„Azi au trasat liniile, nu au lăsat spațiu să deschidem ușa, lovim mașina vecinului, cred că vom ieși prin portbagaj”, a declarat, supărat unul dintre posesorii noilor locuri de parcare de pe Plopilor.
Mai mult, oamenii spun că locurile de parcare nu sunt trasate în mod egal, și cer autorității locale să remedieze problema.
COMUNITATE
Bazinul de înot de la Târgu Jiu, deschis de 1 iunie. Vezi programul

Bazinul acoperit de la Târgu Jiu va fi deschis începând de mâine, 1 iunie. Acesta a fost construit cu fonduri din CNI, valoarea obiectivului fiind de 2 milioane de euro.
„Este un bazin didactic, dedicat în special tinerilor din municipiu. Elevii au acces gratuit, în cadru organizat, la solicitarea fiecărei unități de învățământ în parte, intrând însoțiți de cadrul didactic care le va preda cursul de înot.
Toți cetățenii care doresc să practice înotul pot solicita accesul în incinta bazinului acoperit, cu respectarea unor condiții obligatorii.
Elevii care vin aici în mod organizat vor intra gratuit. Adulții vor plăti o taxă de 20 de lei pe oră, pensionarii 15 lei pe oră, studenții și elevii care vin în afara orelor organizate de unitățile de învățământ vor plăti 10 lei pe oră.
Se poate opta pentru diferite forme de abonament, cu reduceri substanțiale. Intrarea în incinta bazinului se va face conform următorului program, cu pauză de 30 de minute între cursanți”, a comunicat primarul Marcel Romanescu.
Programul la bazinul de înot este între orele 8:00 și 23:00.
COMUNITATE
Copiii defavorizați, sărbătoriți în Parcul „Coloanei fără sfârșit”

Joi, 1 iunie 2023, interval orar 10:00 – 14 00, în Parcul „Coloanei fără sfârșit” din Târgu Jiu se vor organiza diverse activități de tip art-terapie (ateliere de pictură și olărit, terapie prin muzica si dans), în cadrul proiectului „Drag de Oameni”, implementat de Asociația pentru Democrație Educație Respect (ADER).
Sunt invitați să participe copiii din Județul Gorj, iubitori de artă, pictură și Brâncuși pentru a petrece câteva ore, în natură, în fata unui sevalet, sub îndrumarea doamnei prof.dr. Georgiana Brandt sau modelând lutul sub coordonarea doamnei ing. Ghimiși Letiția.
Proiectul „Drag de Oameni” este finanțat prin programul StartONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow și urmărește incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități și promovarea solidarităţii gorjenilor. Se vor organiza ateliere de pictură și de olărit lângă principalele opere brâncușiene din Târgu Jiu, peste 30 de copii din medii defavorizate beneficiind de acestea.
Evenimentul se desfășoară în cadrul programului „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România”.