Connect with us

COMUNITATE

Au început lucrările la noul bloc din Motru, cu 30 de unități locative

Postat acum

on

Din data de 4 mai, conform contractului și ordinului de începere a lucrărilor, executantul construcției din Motru, un bloc nou cu 30 de unități locative situat la intrarea în oraș, a început săpăturile. Lucrările sunt în grafic, s-a săpat fundația noului imobil iar în următoarea perioadă se va turna fundația și elevația și se vor trage instalațiile de canalizare, apa și curent.

Primarul de Motru, așa cum a promis, nu a acceptat nicio zi de întârziere legat de noua construcție, lucru pe care executantul și l-a asumat și respectat.

Practic, lucrarea de peste 1,5 milioane euro va trebui sa fie finalizată în 12 luni de la data începerii, după care aceste apartamente vor fi repartizate tinerilor cu o situație materială precară, tocmai pentru a fi stimulați să rămână în oraș. Acest aspect este o altă promisiune a primarului.

La Primăria Motru sunt zeci de cereri pentru o locuință, solicitări care nu au putut fi onorate.

De altfel este bine de precizat că blocul nu va fi unul social, ci un bloc pentru tinerii cu resurse financiare reduse dar care vor trebui să aibă o familie întemeiată și un loc de muncă în Motru.

Blocul va fi realizat pe fonduri europene. Constructorul este o firma din Târgu Jiu, lucru benefic deoarece banii rămân în Gorj.

Lucrările de infrastructură avansează și în zona de Mijloc a municipiului Motru.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Motru, restaurantul Alexander: 350 de vârstnici, sărbătoriți de autoritatea municipală

Postat acum

on

De către

Restaurantul Alexander din Motru a găzduit în această după-amiază o adevărată petrecere organizată de autoritatea locală pentru 350 de pensionari din municipiu.

Pe lângă preparatele gustoase și muzica de calitate, în program a fost prinsă și premierea câștigătorilor la concursul de șah și table organizat de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

De asemenea, aici a fost premiat celui mai vârstnic participat, fiind vorba de tatăl directorului CEO Daniel Burlan, pensionarul fiind în etate de 91 de ani, și s-a acordat o diploma de excelență pentru maestrul Feraru Gheorghe.

În acest cadru s-au mai acordat și diplome și premii in bani dar și plăcute cu produse farmaceutice de la Catena și Fiterman.

Primarul Cosmin Morega a fost alături de invitați, pe tot parcursul evenimentului.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Ilegalități pe Valea Susenilor, jandarmii au aplicat amenzi de 16.000 de lei

Postat acum

on

De către

În cursul acestei saptamani, în timp ce patrulau pe „Valea Susenilor”, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Runcu au identificat două utilaje forestiere, aparținând a două societăți comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea materialelor lemnoase, care transportau bușteni prin albia unui pârâu de munte, afluent al râului Șușița Seacă.

În avalul acestui curs de apă se află o stație de captare ce deservește populația comunei Runcu.
Jandarmii au desfășurat activități specifice, identificând societățile respective și le-au sancționat cu suma de 16000 lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Minor de 13 ani, dispărut de la domiciliu

Postat acum

on

De către

La data de 30 septembrie a.c., Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată cu privire la faptul că minorul NEAMȚU MARIUS COSTINI, de 13 ani, din municipiul Târgu-Jiu a plecat în mod voluntar de la unitate de învățământ, unde se afla la cursuri și nu a mai revenit până în prezent. Băiatul este cunoscut cu plecări repetate.

Semnalmente: înălțimea de aproximativ 1.65 metri, greutate aproximativă 60 kg., constituție atletică, ochi căprui, păr negru, tuns scurt, ten măsliniu, fără semne particulare.

La momentul plecării băiatul purta un trening de culoare gri, iar în picioare purta încălțăminte tip adidas de culoare neagră.

Persoanele care pot oferi relații cu privire la identificarea bărbatului, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR