Connect with us

ACTUALITATE

Arest la domiciliu pentru corupție!

Postat acum

on

Procurorii gorjeni decid luni dacă îi lasă în arest la domiciliu pe cei doi foști angajați ai Minprest Serv Rovinari care au promis angajarea unei persoane la ISU Gorj, în schimbul unei sume de bani. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, însă judecătorii au dispus arestul la domiciliu.
Este de amintit că Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus, vineri, reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, cu privire la două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Potrivit procurorilor, organele judiciare au primit un denunț, la data de 21 februarie 2023, în care, ”…martorul denunţător a sesizat că în luna iunie 2022, perioadă în care lucra la S.C. Minprest S.A., Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecţi, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de I.S.U. Gorj pentru funcţia de conducător auto, întrucât cunoaşte foarte bine o persoană din conducerea instituţiei respective, pe lângă care va interveni. Suspectul B.A. a pretins martorului denunţător pentru acest serviciu suma de 10.000 euro. Martorul denunţător s-a întâlnit cu suspectul B.A. şi cu celălalt suspect, care a deţinut anterior o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceştia, iar cu ocazia întâlnirii suspectul V.A.C., în prezenţa suspectului B.A., i-a confirmat martorului denunţător că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din cadrul I.S.U. Gorj”, se arată în comunicatul de presă al procurorilor.
Potrivit unor informații obținute de jurnaliștii Gorjexpress.ro, este vorba despre Vișan Aurelian Cristinel, cel care a deținut, pentru câteva luni, funcția de director general al Minprest Serv SA și Bîrcă Alin, angajat al aceleiași societăți.
” A doua zi, martorul denunţător a fost contactat de către suspectul B.A. care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu suspectul V.AC., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea I.S.U. Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2000 euro, bani care au fost remişi de către martorul denunţător suspectului B.A.
În data de 10.08.2022, cu o zi înainte de data stabilită pentru proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3000 de euro pentru a-i da suspectului V.A.C., care la rândul său, să-i împartă cu restul comisiei de examinare.
În data de 11.08.2022 martorul denunţător a mai remis celor doi suspecţi suma de 3000 de euro.
Tot în data de 11.08.2022, după susţinerea examenului, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a mai solicitat încă 2000 de euro, iar în seara zilei respective acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din municipiul Tg-Jiu, unde martorul denunţător a înmânat suspectului V.A.C. suma de 2000 de euro.
Cei doi suspecţi, care au pretins suma de 10.000 de euro, din care au primit suma de 7000 de euro de la martorul denunţător, asigurându-l pe acesta că vor interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul I.S.U. Gorj, pentru a-l ajuta să promoveze concursul pentru ocuparea unui post de şofer în cadrul instituţiei respective, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin. 1 din Codul penal.
În data de 24.02.2023, au fost ridicate documente legate de concursul organizat de I.S.U. Gorj în anul 2022, la care s-a făcut referire”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Reprezentanții ISU Gorj au precizat că persoana care a plătit 7.000 de euro celor doi bărbați reținuți nu a promovat concursul la ISU Gorj, iar instituția nu are nicio legatură cu această situație, în sensul că niciun reprezentant al acesteia nu este implicat în dosarul penal în care sunt efectuate cercetări pentru fapte de corupție.
Și Minprest s-a disociat de cei doi.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat, azi, ajutorul de stat pentru CEO

Postat acum

on

De către

Guvernul a adoptat, azi, hotărârea de guvern privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru restructurare, sub formă de grant Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Astfel, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 449 milioane lei pentru anul 2023.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru:

a) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023;

b) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024”.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Tismana: Spectacol caritabil pentru Bianca, de Florii!

Postat acum

on

De către

Pe data de 9 aprilie, la orele 14.00, în ziua de ,,Florii,, Primăria Orașului Tismana, alături de Ansamblul Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului”, Casa de Cultură „George Coșbuc” va organiza spectacolul caritabil ” Împreună pentru Bianca”.

La spectacolul organizat vor fi prezenți următorii soliști vocali care ne vor încânta cu melodiile lor și anume: Claudia Torop, Roberta Crintea, Maria Loga, Alexandra Bleaje, Andra Matei, Victorița Lăcătușu, Ion Drăgan, Ileana Lăceanu, Adi Ologu, Tantan Florin.

Toți banii din vânzarea biletelor și din urma mobilă care se vor aduna în urma acestui spectacol caritabil vor fi depuși în cont pe numele Biancăi. Biletele se pot cumpăra de la sediul Casei de Cultură de la directorul Tantan Florin sau se la primarul Petre Remetea.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Firmă de salubritate, amendată cu 50.000 de lei

Postat acum

on

De către

Firma de salubritate Polaris a fost amendată cu 50.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu. Un camion a fost filmat în timp ce transporta deșeuri, fără să le asigure, resturile căzând pe drum. “Deșeurile care urmează a fi transportate trebuie asigurate în timpul transportului astfel încât să nu fie spulberate pe carosabil. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au verificat în cursul acestei săptămâni un operator de colectare deșeuri ce acționează pe raza județului Gorj, iar în baza unor probe video primite, s-a stabilit că acesta nu a respectat normele de mediu pe parcursul efectuării transportului. Operatorul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR