Connect with us

COMUNITATE

Apeluri primite de autorități la 112 care semnalau prezența unor urși în localități din Gorj

Postat acum

on

În această săptămână au fost recepționate apeluri la serviciul 112 de la populație referitoare la prezența urșilor în proximitatea zonelor locuite din Gorj.
Jandarmii gorjeni au fost solicitați să intervină în localitățile Baia de Fier, Bumbești-Jiu (până la limită de județ), Alimpești și Prigoria pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urși asupra populației sau a bunurilor și alungarea acestora prin utilizarea mijloacelor acustice și vizuale.
În anii anteriori au fost solicitări și din alte localități din județ, cum ar fi Schela, Turcinești, unde, împreună cu celelalte instituții cu responsabilități s-a intervenit inclusiv pentru tranchilizarea și relocarea urșilor.
La primirea unui apel SNUAU, care sesizează prezența urșilor în apropierea zonelor locuite din județul Gorj, echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj este direcționată imediat către locul solicitării pentru a lua măsuri de siguranță a cetățenilor prin delimitarea zonei și desfășurarea de activități specifice pentru îndepărtarea animalului sălbatic.
„Recomandăm persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol, să sesizeze de urgență autoritățile competente prin SNUAU 112.”, potrivit IJJ Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR