Connect with us

COMUNITATE

Anunț IMPORTANT pentru toți novăcenii!

Postat acum

on

Locuitorii din Novaci sunt chemați luni la Casa de Cultură unde vor fi organizate cursuri de prim ajutor. Acestea sunt oferite gratuit cu ajutorul Direcției de Cruce Roșie Gorj.

„Ora 10.00 – CURSURI DE PRIM AJUTOR pentru persoane  peste 10 ani,  oferite de DIRECȚIA DE CRUCE ROȘIE GORJ, la inițiativa PRIMĂRIEI ORAȘULUI NOVACI, în cadrul ȘCOLII DE VARĂ 2023, organizată de Casa de Cultură Novaci.

În acest fel dorim să venim în sprijinul instruirii tinerilor și vârstnicilor pentru a fi capabili să acorde primul ajutor, în sprijinul firmelor  și instituțiilor din Novaci, deoarece sănătatea cetățenilor este foarte importantă și conform art. 10 din legea 319 / 14.07.2006 privind securitatea muncii, angajatorul are obligația să ia măsurile necesare pentru acordarea primului ajutor, ținând cont de restul angajaților. De asemenea, Ghidurile Consiliului European de Resuscitare recomandă ca 5% din totalul salariațiilor să fie instruiți în acordarea primului ajutor.

Cursurile sunt particularizate în funcție de profilul de activitate al salariaților, al mediului în care activează persoanele prezente la curs și acoperă cele mai importante module de prim ajutor: suportul vital de bază – resuscitarea, arsuri, fracturi, electrocutare, etc. Specificul cursului va fi stabilit și în funcție de solicitările persoanelor prezente.

LOCAȚIA: actualul sediu al Casei de Cultură Novaci, corpul vechi al Școlii Gimnaziale Novaci, luni, ora 10.00;

Curs GRATUIT oferit de un colectiv de la CRUCEA ROȘIE GORJ, coordonat de d-nul director GRIGORE RIHTER.

Invităm la curs nu doar salariați, ci și tineretul orașului  pentru care acordarea primului ajutor este o necesitate.

Vă așteptăm cu speranța că fiecare dintre dumneavoastră conștientizati necesitatea educatiei cetățenilor în vederea acordării primului ajutor!

Nu uitați, VIAȚA ARE PRIORITATE, oriunde, oricând, indiferent de existența bunurilor materiale sau financiare!”, conform Primăriei Novaci.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Video: S-a aprins iluminatul festiv la Târgu Jiu! Mii de persoane, în centrul orașului

Postat acum

on

De către

Autoritatea municipală a aprins la ora 18.00 iluminatul festiv din Târgu Jiu.

Numeroase persoane sunt in Piața Prefecturii și se bucură de atmosferă.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

„Împreună de Crăciun” – concert caritabil la Târgu Jiu

Postat acum

on

Un concert caritabil „Împreună de Crăciun” va avea loc duminică, 10 decembrie, de la ora 19,00, la Anna Riviera, din Târgu Jiu. Vor cânta elevi din Gorj, tineri talentați doritori să încânte publicul, precum trupa Novus, corul Vestea Bună, echipa ControVersum și mulți alții. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Organizator al concertului caritabil de Crăciun este Asociaţia Academia Creativă „Multilingua”. Sumele strânse vor ajunge la cei care au mare nevoie de ajutor.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Analize gratis la carnea de porc într-o comună gorjeană

Postat acum

on

Localnicii unei comune din Gorj beneficiază, începând din data de 1 decembrie, de analize gratuite la carnea de porc. Examenul trichineloscopic se va efectua la cabinetul medical din localitate, fără să fie percepută vreo taxă.

Cabinetul medical veterinar se află în satul Peștișani, în fosta clădire a CAP, lângă liceul din comună. Medicul veterinar are de anul acesta și un asomator pentru sacrificarea porcilor.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!