Connect with us

COMUNITATE

Anunț important pentru Târgu Jiu

Postat acum

on

Anunț important pentru cetățenii din Târgu Jiu transmis de CFR.

„În atenția cetățenilor din Târgu Jiu care dețin terenuri agricole, precum și a proprietarilor de stupine aflate în vecinătatea căii ferate:

– În vederea combaterii vegetației invazive și respectării prevederilor Legii 62/2018 privind combaterea buruienii Ambrozia, Sucursala Regională CF Craiova, Secția L 5 Târgu Jiu, va demara prima etapă de combatere și distrugere a vegetației invazive aflate în lungul căii ferate și pe terenurile aflate în zona de responsabilitate a Secției L 5 Târgu Jiu.

– În perioada 15.05.2023 – 16.06.2023 se vor efectua acțiuni de erbicidare pe întreaga rază de activitate a Secției L 5 Târgu Jiu cu o substanță omologată și acceptată ca un mod eficient de acțiune pentru combaterea vegetației invazive, dar și a buruienii Ambrozia. Erbicidul folosit este GLYPHOCOVER 360, cu acțiune foliară, neselectiv, omologat în România cu certificat de omologare nr. 268PC / 24.03.2022.

– Condițiile meteo nefavorabile pot constitui un factor de prelungire a activităților peste perioada menționată.”

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Șeful Casei Naționale de Pensii discută cu Directoratul CEO

Postat acum

on

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, ajunge joi în Gorj și va discuta în curând(ora 11,00 – 11,30) cu directorii Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile privind aplicarea Legii 197 din 2021, privind condițiile speciale de muncă vor lua parte, pe lângă administrația companiei energetice, sindicatele din CEO, reprezentanții Casei Județene de Pensii și prefectul de Gorj, Iulian Popescu. La ora 13,00 este anunțată o conferință de presă la Prefectura Gorj. Legea reduce cu 13 ani vârsta de pensionare la CEO. Trebuie să fie și aplicată.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Podul de la Piața Centrală, asfaltat noaptea!

Postat acum

on

Autoritățile din Târgu Jiu au trecut la asfaltările pe timp de noapte. Este cazul podului de la Piața Centrală, de peste râul Jiu. Era imposibil ca circulația pe pod să mai fie disponibilă în cazul în care asfaltarea podului ar fi avut loc ziua. Oricum, în municipiul Târgu Jiu, pe câteva străzi se circulă foarte greu, din cauza numărului mare de mașini.

„Am început asfaltarea podului de la Piața Centrală. Din această noapte, Societatea Edilitara frezează carosabilul urmând ca ulterior să toarne un nou strat de asfalt. Totodată, se vor reface și rosturile de dilatare ale podului. Sperăm ca vremea să țină cu noi, activitatea de frezare urmând a se desfășura exclusiv pe timpul nopții.”, conform unui mesaj al primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Crosul Tineretului, organizat pe Valea Susenilor

Postat acum

on

De către

Crosul Tineretului intitulat „Natură și Mișcare” a fost organizat, astăzi, de Liceul Tehnologic Gen. C-tin Sandru Balta, pe Valea Susenilor.

Activitatea sportivă s-a bucurat de un număr ridicat de concurenți din rândul elevilor din localitate.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR