Connect with us

SPORT

Antrenamente dure pentru tinerele handbaliste de la CSM Târgu Jiu

Postat acum

on

Echipa de handbal feminin CSM Târgu Jiu s-a reunit în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2023-2024, cel de-al doilea sezon din istoria clubului în Liga Florilor.

13 jucătoare care au activat și sezonul trecut la gruparea gorjeană s-au prezentat la reunirea de la Stadionul Municipal: Ekaterina Dzhukeva, Angela Pușcaș, Alexandra Gavrilă, Ana Ciolan, Florența Ilie, Sabine Klimek, Oana Bucă, Bianca Ștefania Chiriță, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță, Mirabela Coteț, Elena Marica Bercu și Alina Chiuchiatu. La reunire au fost prezente și toate cele 6 jucătoare care au semnat în această vară cu CSM Târgu Jiu: Simone Bohme, Andreea Mihart, Laura Moldovan, Sabrina Lazea, Teodora Popescu și Andreea Chetraru. La nivelul băncii tehnice, echipa va fi antrenată în continuare de Liviu Andrieș, ca principal, ajutat de secundul Andrei Enache, Gore Albici, antrenor cu portarii și Petre Tocaru, maseur. CSM Târgu-Jiu i-a cooptat în staff-ul tehnic, în această vară, și pe Marcel Dobre, fizioterapeut, și Filip Cîrciumaru, kinetoterapeut. Componența integrală a staff-ului tehnic va fi anunțată în zilele următoare.

La reunire au fost prezente și o serie de jucătoare care au activat sezonul trecut la echipa de junioare 2 a CSM Târgu Jiu: Alesia Cismașu, Raluca Chiriac, Cristina Chirea și Ancuța Minodora. Acestea vor face pregătirea din această vară alături de echipa de senioare. Din sezonul 2023-2024, FRH a hotărât să se joace și campionatul de tineret, fiecare echipă din Liga Națională fiind obligată să aibă și formație de tineret. Astfel, CSM Târgu Jiu se pregătește intens și pentru această competiție și le-a cooptat la pregătire pe cele patru junioare de la Târgu Jiu, dar și pe Andreea Cercel, venită de la Neptun Constanța, și pe Dalia Cîmpean, de la CSM Deva. Acestea se vor pregăti alături de echipa de senioare până ce se va stabili exact programul și modul de desfășurare al campionatului de tineret.

Noua echipă a CSM Târgu Jiu a făcut un prim antrenament sub comanda antrenorului Liviu Andrieș și a staff-ului său, sesiunea de pregătire fiind compusă din alergări și exerciții de reacomodare la efort. Formația pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache se antrenează pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu și în Sala Sporturilor. Cea mai mare parte a programului de pregătire se va desfășura pe plan local, iar prima parte a pregătirii este rezervată încărcării de natură fizică.

La reunire a participat și primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeț, și Dan Ilieș, coordonatorul secției de handbal a grupării gorjene. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a discutat minute bune cu reprezentanții clubului despre problemele organizatorice din acest sezon și le-a transmis câteva mesaje handbalistelor cu privire la obiectivele clubului și le-a sigurat de toată susținerea sa pentru viitorul sezon. Primarul Municipiului Târgu Jiu a dat asigurări că vor fi efectuate toate lucrările de modernizare la Sala Sporturilor, în conformitate cu cerințele EHF, competiție în care CSM Târgu Jiu va evolua în premieră în acest sezon. ”Ne dorim ca meciurile europene să se dispute la Târgu Jiu. Nu luăm în calcul o altă variantă, chiar dacă este o presiune suplimentară pe autoritatea locală, pentru că trebuie să îndeplinim toate condițiile și le vom îndeplini, de asta sunt sigur”, a declarat primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SPORT

CSM Târgu Jiu: Abonamente pentru sezonul competițional 2023-2024

Postat acum

on

A început un nou sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin, iar CSM Târgu Jiu se pregăteşte pentru întâlnirea cu suporterii. Baschetul de primă ligă va reveni la finalul acestei săptămâni în Sala Sporturilor, iar oficialii CSM Târgu Jiu au decis că, începând de luni, 2 octombrie 2023, să pună în vânzare abonamentele pentru meciurile din sezonul competițional 2023-2024 din Liga Naţională de Baschet Masculin. De joi, 5 octombrie 2023, se pun în vânzare biletele pentru meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi, la preţul de 15 lei/adult şi 5 lei/copil. Meciul contează pentru etapa a-3-a din LNBM Getica95.

Prețul unui abonament pentru noul sezon este de 150 de lei- acces general. Posesorii de abonamente din sezonul competițional 2022–2023, care doresc să își păstreze aceleași locuri, au prioritate şi pot face acest lucru în primele trei zile de la începerea campaniei de vânzare a abonamentelor, respectiv în zilele de 2, 3, şi 4 octombrie 2023.

Cei care doresc să achiziționeze abonamente pentru sezonul 2023-2024 sunt așteptați la sediul clubului, aflat la parterul Stadionului Municipal „Constantina Diță” din Târgu Jiu.

De asemenea, CSM Târgu Jiu va pune la dispoziția spectatorilor bilete pentru meciurile desfășurate în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, la prețul de 15 lei, pentru adulţi, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 18 ani, preţul unui bilet este de 5 lei, iar accesul se va face în baza certificatului de naștere (copie), a carnetului de elev sau a cărții de identitate. Copiii cu vârsta de până la 5 ani vor avea accesul gratuit în baza unui act doveditor, a certificatului de naștere (copie), în timp ce însoțitorii acestora vor plăti biletul de acces la partida respectivă, iar copiii vor avea acces gratuit, în limita locurilor disponibile. Persoanele cu dizabilități vor avea accesul gratuit.

Accesul în Sala Sporturilor din Târgu Jiu se va face doar pe baza abonamentului, a biletului de acces sau a actului doveditor, în cazul gratuităţilor, în timp ce accesul ziariștilor la evenimentele sportive pe care le organizează CSM Târgu Jiu se va face doar în baza acreditărilor acordate de club, fiind obligatoriu ca, în cazul în care este solicitată, să fie prezentată și legitimația de serviciu.

PREȚURI ABONAMENTE BASCHET SEZON 2023/2024:

Prețuri abonamente:

150 Lei – acces general

PREȚURI BILETE BASCHET SEZON 2023/2024:

Adulţi – 15 Lei – acces general

Copii cu vârsta între 5 ani şi 18 ani – 5 Lei – acces general – accesul se va face în baza certificatului de naștere (copie), a carnetului de elev sau a cărții de identitate

Copii până în 5 ani – Gratuit – accesul se va face doar prin prezentarea unui act doveditor, spre exemplu carte de identitate, acolo unde este cazul, sau carnetul de elev, în limita locurilor disponibile

Persoane cu dizabilităţi – Gratuit

Continuă să citeşti

SPORT

Victorii pe linie pentru baschetbaliștii CSM

Postat acum

on

Debut excelent de campionat pentru echipa de baschet masculin U15 a CSM Târgu Jiu, care a înregistrat două victorii în primul turneu al sezonului. Repartizați în Grupa K, baschetbaliștii pregătiți de Răzvan Bratoloveanu au câștigat confruntările cu CS Râmnicu Vâlcea, scor 84-69, și cu ACS Îngerii Băniei Craiova, scor 76-65. Gorjenii au cedat în partida contra celor de la Andu Sibiu, scor 65-92. În urma rezultatelor înregistrate, CSM Târgu Jiu a încheiat primul turneu stagional pe locul 2 în Grupa K.
Orașul Târgu Jiu a găzduit, pe 23 și 24 septemebrie, meciurile din Turneul 1 din Grupa K. La startul primului turneu stagional din Grupa K s-au aliniat echipele CSM Târgu Jiu, CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, CSU Andu Sibiu și ACS ID Îngerii Băniei Craiova. Timp de două zile, în Sala Sporturilor și în Sala Voievod Litovoi, cele patru formații de U15 au oferit un spectacol baschetbalistic extrem de disputat și de atractiv. CSM Târgu Jiu și CS Vâlcea au deschis seria meciurilor din această grupă. Pentru echipa pregătită de Răzvan Bratoloveanu, debutul în noul campionat a fost unul excelent. Gorjenii și-au trecut în cont prima victorie din campionat la capătul unui meci pe care l-au controlat fără probleme. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 84-69 în confruntarea cu CS Vâlcea.
În cel de-al doilea meci din grupă, CSM Târgu Jiu a dat peste CS Andu Sibiu. Echipa din Ardeal, ocupanta locului 5 în sezonul trecut, s-a dovedit a fi mai bună în acest meci, reușind să se impună cu 92-65.
După eșecul contra Sibiului, pentru baschetbaliștii gorjeni a urmat duelul pentru locul 2 în grupă cu Îngerii Băniei Craiova. Băieții lui Bratoloveanu au abordat meciul cu multă ambiție și determinare, reușind să se impună cu 76-65 în fața grupării din Bănie.
Răzvan Bratoloveanu, antrenor CSM Târgu Jiu U15: ”Am încheiat primul turneu din noul sezon cu un bilanț pozitiv, cu două victorii și o înfrângere. S-au văzut emoțiile primului meci din noul sezon împotriva echipei din Vâlcea, în care am avut un început destul de ezitant, cu foarte multe greșeli. Băieții au reușit să-și corecteze din aceste ezitări pe parcursul meciului și au obținut victoria. În meciul contra echipei din Sibiu, chiar dacă am pierdut, consider că atitudinea a fost cea mai bună de pe tot parcursul turneului, dar până la sfârșit valoarea echipei adverse și-a spus cuvântul, pentru că Sibiul este una dintre echipele bune la acest nivel juvenil, anul trecut reușind să termine pe locul la Turneul Final. Meciul împotriva echipei din Craiova a fost unul mult mai bun din toate punctele de vedere, atât ofensiv, cât și defensiv. Am făcut mult mai puține greșeli, am avut o apărare destul de agresivă, cu toate că puteam să facem acest lucru și mai bine, iar la acest aspect vom mai avea de lucru. Ca o concluzie, a fost un turneu reușit, cu un bilanț pozitiv, ceea ce ne face să privim cu încredere la următorul turneu”.
Răzvan Bratoloveanu ne-a declarat că obiectivul pe termen scurt al grupării gorjene este calificarea în următoarea fază a competiției.
Răzvan Bratoloveanu, antrenor CSM Târgu Jiu U15: ”Obiectivul nostru este să ne îmbunătățim jocul de la zi la zi. Vom lua meci cu meci și vom încerca să obținem calificarea mai departe, după turneul retur împotriva celor 3 echipe din Grupa K”.
Rezultate
Sâmbătă 23.09.2023 Ora 10.00
CSM Târgu Jiu – CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea 84-69
Sâmbătă 23.09.2023 Ora 17.00
CSM Târgu Jiu – CSU Andu Sibiu 92-65
Dumninică 24.09. 2023 Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – ACS ID Îngerii Băniei Craiova 76-65
LOT CSM Târgu Jiu U15: Bogdan Calotă, Lucian Toma, Vlad Rădulea, Luca Pop Manta, Vladimir Gugea, Gabriel Tismănaru, Răzvan Simionescu, Rareș Sgondea, Patrick Negru, Vlad Plăstoi, Flavio Bărăitaru, Ayan Irod. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

Continuă să citeşti

SPORT

Amelian Istrătescu de la CSM, medaliat cu bronz la Campionatul Național de lupte libere U15

Postat acum

on

Vești bune de la Târgu Mureș, acolo unde luptătorii de la CSM Târgu Jiu, pregătiți de Mădălin Gorjanu, au avut evoluții foarte bune în cadrul Finalelor Campionatului Național Individual de lupte libere U15 și U20. Amelian Istrătescu a reușit să câștige medalia de bronz la U15, la categoria 85 de Kg! O evoluție foarte bună a avut și Octavian Mitoi, care a ocupat locul 5, la categoria 75 de Kg, în întrecerea sportivilor U20. ”Sunt foarte mulțumit de cei doi sportivi și sunt sigur că vor continua seria de rezultate bune și foarte bune pentru CSM Târgu Jiu”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu, după turneul de la Târgu Mureș. Timp de trei zile, între 21 și 24 septembrie, orașul Târgu Mureș a găzduit cei mai buni luptători din țară la categoriile de vârstă U20 și U15, în cadrul Finalelor Campionatului Național Individual de Lupte Libere. Printre sportivii care au intrat pe saltea au fost și Octavian Mitoi și Amelian Istrătescu.
Mitoi a intrat în luptă la categoria 75 de kilograme, dar a pierdut finala pentru bronz, după un meci foarte disputat, la o diferență de doar două puncte, contra unui sportiv foarte bun, de la CSS Târgu Mureș, care prinde podiumul în fiecare an. Inițial, Istrătescu trebuia să participe la categoria 75 de kilograme, dar eforturile sale de a se încadra în categoria de greutate nu au dat rezultatele scontate, astfel că, în ultimul moment, s-a luat decizia de a participa la categoria de 85 de kilograme.
Amelian s-a descurcat foarte bine, deși concurența la această categorie a fost una mult mai mare. Amelian a avut însă o evoluție foarte bună și a reușit să urce pe podium. Mădălin Gorjanu, antrenor secția de lupte a CSM Târgu Jiu: ”Amelian nu s-a simțit prea bine în încercarea de a slăbi pentru a intra în categoria 75 de kilograme și, în ultima zi, am decis să intre la 85 de kilograme. Știam că la această categorie va fi extrem de greu, dar el a reușit un rezultat foarte bun, arătând că nu întâmplător este medaliat la Cupa României. Dezamăgirea din semifinala de la Costinești l-a ambiționat și a muncit mai mult iar, la Târgu Mureș, s-a văzut rezultatul. Sunt foarte mulțumit de cei doi sportivi și sunt sigur ca vor continua seria de rezultate bune și foarte bune pentru CSM Târgu Jiu”.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK