Connect with us

ACTUALITATE

Angajările fără concurs, reluate la Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu

Postat acum

on

Angajările fără concurs au fost reluate la Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, ca urmare a constatării creșterii ușoare a incidenței COVID.

Incidența COVID la nivelul județului Gorj este de numai 0,54 de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile. Șefii unității medicale au suspendat angajările fără concurs, posibile în pandemie, după ce în urmă cu mai multe luni, la nivelul județului a fost un adevărat scandal, având în vedere că aproape că nu mai existau pacienți COVID internați în Spitalul Județean. Concursul a fost amânat atunci, dar reluat săptămâna aceasta. Este vorba de un concurs pentru ocuparea a 6 posturi de infirmier debutant la Compartimentul ATI COVID, din cadrul Secției Boli Infecțioase și 3 posturi de îngrijitoare tot la ATI COVID.

Angajările fără concurs sunt posibile pe perioada stării de alertă și până la 30 de zile de la încetarea stării de alertă. Candidații trebuie să fi terminat studiile gimnaziale. În cazul în care vor fi mai mulți candidați decât posturi, aceștia vor fi departajați prin organizarea unui interviu de departajare. Bibliografia cuprinde fișa postului, o carte din 1983 denumită „Tehnici de îngrijire generală a bolnavilor”, semn că între timp nu s-au schimbat prea multe cu privire la îngrijirea bolnavilor. Candidații mai au de parcurs și câteva ordine de ministru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oficial. Facturile greșite trebuie recalculate în 15 zile

Postat acum

on

De către

Facturile emise greșit trebuie recalculate în 15 zile. Este decizia guvernului, care a stabilit azi că furnizorii de energie au obligația de a recalcula facturile, în care nu au fost aplicate mecanismele de plafonare şi compensare, furnizorii având obligaţia recalculării în termen de 15 zile. „Furnizorii au obligaţia să le recalculeze fără penalităţi în termen de 15 zile şi, de asemenea, pe perioada acestor de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În Gorj, mai multe unități publice au primit facturi uriașe, de câteva ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bărbat reținut pentru hărțuire. Victima, o femeie din Motru

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 34 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinți, bănuit de săvârșirea infracțiunii de hărțuire.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi hărțuit o femeie, de 32 ani, din municipiul Motru, prin trimiterea unor mesaje în mod repetat, pe mai multe căi de comunicare.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Frigul a pornit cinci grupuri la Complexul Oltenia

Postat acum

on

De către

Iarna dovedește din nou că producția de energie pe bază de cărbune este esențială, în sistemul energetic din România. Complexul Energetic Oltenia funcționează cu cinci grupuri, trei în Gorj și două în Craiova. Conform reprezentanților CEO, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune blocurile energetice 3 și 4, ambele încărcate la capacitate maximă. La Termocentrala de la Turceni este funcțional grupul energetic numărul 4, la Sucursala Electrocentrale Ișalnița este pornit blocul energetic numărul 7, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, grupul energetic 1.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR