Connect with us

COMUNITATE

Angajări la DGASPC Gorj

Postat acum

on

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj angajează 10 infirmiere și recrutează un consilier de etică din rândul funcționarilor angajați în instituție.

În ceea ce privește posturile de infirmieră, DGASPC Gorj scoate la concurs cinci posturi la Centrul de asistență de la Suseni, din comuna Runcu,  patru posturi la Complexul de servicii comunitare de la Târgu Jiu și un post la Casa de tip familial de la Scoarța. Proba scrisă este programată în data de 26 octombrie. Pe 1 noiembrie va avea loc interviul la care vor participa candidatele admise la proba scrisă. Pentru cele cinci posturi de la Centrul de la Suseni sunt înregistrate 18 dosare. Pentru cele 4 posturi de la Târgu Jiu sunt 22 de candidate, iar pentru postul de la Scoarța două candidate. Proba scrisă este programată pentru data de 25 octombrie.

Consilierul de etică va fi selectat din rândul funcționarilor angajați in instituție și nu va fi remunerat. Până în data de 22 octombrie pot fi depuse dosarele de către funcționarii interesați din cadrul DGASPC Gorj. Urmează ca în perioda 25 – 26 octombrie să aibe loc verificarea dosarelor depuse de candidați, iar pe data de 27 octombrie vor fi publicate numele celor selectați. În data de 28 octombrie va avea loc proba interviului și stabilirea celui care va ocupa acest post. Potrivit Codului administrativ, în exercitarea rolului activ de prevenire a încălcării principiilor și normelor de conduită, consilierul de etică îndeplinește următoarele atribuții:

  • monitorizează modul de aplicare și respectare a principiilor și normelor de conduită de către funcționarii publici din cadrul autorității sau instituției publice și întocmește rapoarte și analize cu privire la acestea;
  • desfășoară activitatea de consiliere etică, pe baza solicitării scrise a funcționarilor publici sau la inițiativa sa atunci când funcționarul public nu i se adresează cu o solicitare, însă din conduita adoptată rezultă nevoia de ameliorare a comportamentului acestuia;
  • elaborează analize privind cauzele, riscurile și vulnerabilitățile care se manifestă în activitatea funcționarilor publici din cadrul autorității sau instituției publice și care ar putea determina o încălcare a principiilor și normelor de conduită, pe care le înaintează conducătorului autorității sau instituției publice, și propune măsuri pentru înlăturarea cauzelor, diminuarea riscurilor și a vulnerabilităților;
  • organizează sesiuni de informare a funcționarilor publici cu privire la normele de etică, modificări ale cadrului normativ în domeniul eticii și integrității sau care instituie obligații pentru autoritățile și instituțiile publice pentru respectarea drepturilor cetățenilor în relația cu administrația publică sau cu autoritatea sau instituția publică respectivă;
  • semnalează practici sau proceduri instituționale care ar putea conduce la încălcarea principiilor și normelor de conduită în activitatea funcționarilor publici;
  • analizează sesizările și reclamațiile formulate de cetățeni și de ceilalți beneficiari ai activității autorității sau instituției publice cu privire la comportamentul personalului care asigură relația directă cu cetățenii și formulează recomandări cu caracter general, fără a interveni în activitatea comisiilor de disciplină;
  • poate adresa în mod direct întrebări sau aplica chestionare cetățenilor și beneficiarilor direcți ai activității autorității sau instituției publice cu privire la comportamentul personalului care asigură relația cu publicul, precum și cu privire la opinia acestora despre calitatea serviciilor oferite de autoritatea sau instituția publică respectivă.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

COMUNITATE

Un tânăr are nevoie de o proteză, să se poată deplasa

Postat acum

on

De către

Un tânăr de 23 de ani, din Motru, are nevoie urgentă de o proteză pentru picior, pentru a se putea deplasa. Adrian Nicolcea nu are piciorul stâng, iar proteza pe care o are tot din donații, nu mai poate fi folosită. Proteza costă 15.000 de lei, iar autoritățile locale s-au implicat într-o campanie de strângere de fonduri, pentru achiziționarea uneia noi. „Împreună reușim. Adrian va avea o proteză corespunzătoare în următoarea perioadă”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega. Persoanele care doresc să ajute pot dona pentru proteza lui Adrian.
RO54BTRLRONCRT0CE8913401
Coricovac Marian Cristian
Cu specificația (Donație Adrian Nicolcea)

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Masă caldă pentru școlarii și preșcolarii de la Roșia de Amaradia

Postat acum

on

De către

Primarul Liviu Cotojman a anunțat că a prins finanțare pentru un proiect care se adresează elevilor ce frecventează cursurile școlare la unitățile de învățământ de pe raza localității.

Astfel, „începând cu data de 05.12.2022 la toți elevii(preșcolari, ciclul primar, ciclul gimnazial și liceu) li se va acorda, zilnic, o masă caldă (care va fi servită în pauza mare), în regim de caterig”, a anunțat edilul local.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Criză de vaccinuri pentru bebeluși. Nicio doză, în tot județul

Postat acum

on

De către

Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai are în stoc nicio doză de vaccin antihepatitic B, care se administrează bebelușilor, în primele 24 de ore de la naștere. De asemenea, lipsește și vaccinul ROR împotriva rujeolei, oreonului și rubeolei care se administrează la un an și la vârsta de 6/7 ani a copilului.
Criza de vaccinuri este una la nivel național, însă județul Gorj se numără printre cele trei județe din țară, alături de Cluj și Harghita, care au stocurile epuizate complet.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR