Connect with us

COMUNITATE

Angajări la DGASPC Gorj

Postat acum

on

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj angajează 10 infirmiere și recrutează un consilier de etică din rândul funcționarilor angajați în instituție.

În ceea ce privește posturile de infirmieră, DGASPC Gorj scoate la concurs cinci posturi la Centrul de asistență de la Suseni, din comuna Runcu,  patru posturi la Complexul de servicii comunitare de la Târgu Jiu și un post la Casa de tip familial de la Scoarța. Proba scrisă este programată în data de 26 octombrie. Pe 1 noiembrie va avea loc interviul la care vor participa candidatele admise la proba scrisă. Pentru cele cinci posturi de la Centrul de la Suseni sunt înregistrate 18 dosare. Pentru cele 4 posturi de la Târgu Jiu sunt 22 de candidate, iar pentru postul de la Scoarța două candidate. Proba scrisă este programată pentru data de 25 octombrie.

Consilierul de etică va fi selectat din rândul funcționarilor angajați in instituție și nu va fi remunerat. Până în data de 22 octombrie pot fi depuse dosarele de către funcționarii interesați din cadrul DGASPC Gorj. Urmează ca în perioda 25 – 26 octombrie să aibe loc verificarea dosarelor depuse de candidați, iar pe data de 27 octombrie vor fi publicate numele celor selectați. În data de 28 octombrie va avea loc proba interviului și stabilirea celui care va ocupa acest post. Potrivit Codului administrativ, în exercitarea rolului activ de prevenire a încălcării principiilor și normelor de conduită, consilierul de etică îndeplinește următoarele atribuții:

  • monitorizează modul de aplicare și respectare a principiilor și normelor de conduită de către funcționarii publici din cadrul autorității sau instituției publice și întocmește rapoarte și analize cu privire la acestea;
  • desfășoară activitatea de consiliere etică, pe baza solicitării scrise a funcționarilor publici sau la inițiativa sa atunci când funcționarul public nu i se adresează cu o solicitare, însă din conduita adoptată rezultă nevoia de ameliorare a comportamentului acestuia;
  • elaborează analize privind cauzele, riscurile și vulnerabilitățile care se manifestă în activitatea funcționarilor publici din cadrul autorității sau instituției publice și care ar putea determina o încălcare a principiilor și normelor de conduită, pe care le înaintează conducătorului autorității sau instituției publice, și propune măsuri pentru înlăturarea cauzelor, diminuarea riscurilor și a vulnerabilităților;
  • organizează sesiuni de informare a funcționarilor publici cu privire la normele de etică, modificări ale cadrului normativ în domeniul eticii și integrității sau care instituie obligații pentru autoritățile și instituțiile publice pentru respectarea drepturilor cetățenilor în relația cu administrația publică sau cu autoritatea sau instituția publică respectivă;
  • semnalează practici sau proceduri instituționale care ar putea conduce la încălcarea principiilor și normelor de conduită în activitatea funcționarilor publici;
  • analizează sesizările și reclamațiile formulate de cetățeni și de ceilalți beneficiari ai activității autorității sau instituției publice cu privire la comportamentul personalului care asigură relația directă cu cetățenii și formulează recomandări cu caracter general, fără a interveni în activitatea comisiilor de disciplină;
  • poate adresa în mod direct întrebări sau aplica chestionare cetățenilor și beneficiarilor direcți ai activității autorității sau instituției publice cu privire la comportamentul personalului care asigură relația cu publicul, precum și cu privire la opinia acestora despre calitatea serviciilor oferite de autoritatea sau instituția publică respectivă.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Târgu Jiu: O tamponare la Aqua și alta lângă mall

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc, în această seară, în zona restaurantului Aqua, din Târgu Jiu. Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În același timp, un alt incident avea loc în apropierea mallului din municipiu. Și acesta a fost catalogat drept accident ușor, fără victime.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Gorjul, sub unu la mie cazuri Covid

Postat acum

on

De către

Județul Gorj are tot mai puține cazuri de infectări cu Covid. Din datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, reiese că județul nostru are mai puțin de un caz la mia de locuitori. Rata de infectare anunțată azi este de 0,85 la mie. 299 de persoane pozitive sunt acum în evidențele autorităților, în întreg județul.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

250 de luptători K1, în ring la Târgu Jiu! Campionatul Național de Kickboxing, Cupa României, în desfășurare

Postat acum

on

De către

250 de sportivi, fete și băieți, de la 19 cluburi de lupte din țară participă, acum, la Târgu Jiu, la Campionatul Național de Kickboxing, aflat la prima ediție în județul nostru. Competiția implică confruntări K1 Style, desfășurate în ring, dar și pe tatami: PF, LV, KL.

Evenimentul are loc în sala de sport a Colegiului Economic Virgil Madgearu.

Federația Națională de Arte Marțiale de Contact a fost reprezentată la acest eveniment chiar de președintele Departamentului All Stylles(Kickboxing), Mircea Mitroescu.

Competitorii au vârste cuprinse între 6 și 18 ani, sunt bine antrenați și siguri pe victorie. Fiecare sportiv va juca mai multe meciuri, în funcție de vârstă, greutate și experiență.

19 sportivi reprezintă CS V.Dragon, organizatorul competiției, cu șanse mari de a ajunge pe podium.

Trofee, cupe, diplome și medalii au fost pregătite de organizatori pentru numeroșii sportivi bine pregătiți înscriși în această competiție de talie națională.

Aceasta este a treia competiție de nivel național organizată în municipiu de Gabriel Voicu, deținătorul clubului sportiv V. Dragon din Târgu Jiu.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR