Connect with us

ACTUALITATE

Anchetă, după ce marfarul încărcat cu cărbune a deraiat la Drăgotești

Postat acum

on

O deraiere la Drăgotești a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Două vagoane ale unui tren de marfă, cu destinația Termocentrala Turceni, au ieșit de pe șine și un altul s-a răsturnat. Accidentul feroviar este în anchetă.

Accidentul feroviar s-a produs în jurul orei 02:30, pe distanța Dragotești – Borăscu, la km 28+300. Două vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat și un al treilea s-a răsturnat.

Trenul aparține operatorului național de transport de marfă SNTFM CFR Marfă SA, avea în compunere 39 de vagoane încărcate cu cărbune și circula pe relația Dragotești – Turceni. Pe linia respectivă circulă doar trenuri de marfă.

Linia de cale ferată Turceni-Drăgoteşti este linie centralizată electrodinamic cu lungimea de 29.000 m pe un singur fir cu două staţii, respectiv Turceni şi Drăgoteşti, şi o haltă de mişcare – Borascu. Ea include șase linii de manevră cu lungimea de 750 m din staţia CF Turceni, respectiv liniile 8, 9, 10, 11, 12, 13 și remiza de locomotive din staţia CF Turceni, cu clădirea şi dotările aferente. Linia a fost pe punctul de a fi transferată din administrarea SNTFM CFR Marfă SA în cea a Complexului Energetic Turceni SA, conform unui act normativ.

În cele din urmă, linia a rămas în administrarea CNCF CFR SA, în condițiile în care Complexul Energetic Turceni nu mai există ca entitate juridică, de când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cum arăta un primar din Gorj, la nuntă, în tinerețe

Postat acum

on

De către

Primarul din Tismana sărbătorește un sfert de veac de la căsătorie. Petre Narcis Remetea a postat, pe pagina de Facebook, amintiri de la nunta proprie, dar și cu membrii familiei. Într-una din poze, edilul apare alături de soție, chiar în ziua cununiei religioase. Mult mai slab, actualul primar poartă obiecte specifice zonei, cu care sunt îmbrăcați mirii, în ziua nunții.
Petre Narcis Remetea a postat în albumul de familie din spațiul online și fotografii cu copiii și nepoții.
Actualul edil este la primul mandat în fruntea Primăriei Tismana, înainte de a candida la alegerile locale din 2020 ocupându-se de afaceri.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Drumul spre Mătăsari, aproape impracticabil! Circulația îngreunată

Postat acum

on

De către

Drumul spre Mătăsari este plin de zăpadă,  participanții la trafic avertizând autoritățile că nu au făcut ce trebuie la acest capitol. Unii fac haz de necaz și susțin că autoritățile au fost luate pe nepregătite și de data aceasta.

Carosabilul este acoperit de zăpadă iar traficul este extrem de greoi.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Gorjenii, sfătuiți să nu se deplaseze în zonele cu viscol. Drumuri blocate

Postat acum

on

De către

Autoritățile au emis o avertizare, prin care cetățenii sunt sfătuiți să nu se deplaseze în zonele afectate de vremea rea. Mai multe drumuri sunt închise, din cauza zăpezii și a viscolului. Meteorologii au emis cod roșu pentru zona de Sud-Est a țării.
„Nu va deplasați în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo!
Având în vedere fenomenul meteo prognozat de ANM, viscol cu viteză de 160 km/h, există posibilitatea de restricționare a circulației rutiere pentru siguranța participanților la trafic”, arată reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!