Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Amplasament inadecvat pentru construirea unui nou bloc ANL la Târgu Cărbunești! Care sunt dezavantajele?

Postat acum

on

0 Shares

Autoritatea locală din Târgu Cărbunești intenționează să construiască un nou bloc ANL în oraș. Localitatea are nevoie de locuințe dar locul ales pentru viitorul bloc este prost, mai exact, se află în mijlocul unui parc pentru copiii și prezintă mai multe dezavantaje pentru siguranța viitorilor chiriași. O spune Adrian Zorlescu, proiectant în construcții în orașul Târgu Cărbunești, cu mare experiență la activ.

„Datorită domeniului meu de activitate, proiectare în construcții, am fost abordat de un grup de locatari din Tg-Cărbunești privind construirea unui bloc ANL în mijlocul unui parc/loc de joacă pentru copii, din zona Pădurea Mamului. Acest proiect este propus de către autoritățile locale, lucru care se poate observa din hotărârea de consiliu local, transmisă de un consilier pentru analiză.

Dacă mă întrebați despre nevoia de bloc ANL în orașul nostru, răspunsul este categoric DA. Dar ca și proiectant de specialitate, amplasamentul ales de către autorități este inadecvat din mai multe considerente”, susține Adrian Zorlescu.

După părerea specialistului din Târgu Cărbunești, suprafața terenului, de aproximativ 300mp, este insuficientă pentru o astfel de investiție propusă. Mai mult, distanțele minime de siguranță față de clădirile învecinate privind protecția la incendiu nu sunt satisfăcute și nici nu este asigurat accesul autospecialei, în caz de incendiu, la două fațade ale construcției propuse.

Potrivit lui Zorlescu, președintele Oamenilor de Afaceri AUR Gorj, nu este realizat, în cauză, nici un studiu de însorire. „Consider că din acesta nu se va asigura însorirea locuințelor învecinate pe o durată de minimum 1h 30 min la solstițiul de iarnă. Nu se asigură o zonă de protecție privind protejarea clădirilor învecinate în caz de excavație. Vă promit că dacă autoritățile vor demara această investiție, voi transmite aceste constatări personale, atât Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a afla și punctul de vedere al acestora. Menționez că, consilierilor locali nu li s-a adus la cunoștință întocmirea de către autorități a unui studiu de fezabilitate sau actualizarea unui studiu de fezabilitate mai vechi privind oportunitatea alegerii acestei locații”, a subliniat Zorlescu.

Ca și concluzie, acesta considera necesitatea acestei investiții a fi una benefică dar alegerea acestei locații trebuie schimbată. „Știu că pentru o nouă locație este necesară întocmirea unui PUZ pentru schimbarea regimului de înălțime dar pentru o astfel de investiție autoritățile ar fi trebuit să prevadă în PUG-ul recent actualizat o astfel de zonă”, a conchis antreprenorul local.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Târgu-Jiu: Continuă reabilitarea străzilor din mai multe zone ale municipiului

Postat acum

on

De către

Autorităţile locale continuă lucrările de reabilitare a străzilor din oraş. ,,Societatea Edilitara a început reabilitarea străzii Valentin Merișescu. Lucrările constau în asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor și înlocuirea și ridicarea la cotă a căminelor.
În perioada următoare, astfel de lucrări vor continua în municipiul Târgu Jiu, cât timp ne vor permite condițiile mete”, a transmis primarul, Marcel Romanescu.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Casa Gănescu din Târgu Jiu, care găzduiește Muzeul Național Constantin Brâncuși, va fi restaurată

Postat acum

on

De către

Încă un pas înainte, în procedura de restaurare a 14 obiective culturale, printre care și Muzeul Național „Constantin Brâncuși”, anunță vestea Denisa Șuță, directorul instituției de cultură din municipiul Târgu Jiu. 

„Eforturile noastre de a obține finanțare pentru restaurarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Târgu Jiu, Casa „Barbu Gănescu” – sediul Muzeului Național „Constantin Brâncuși”, nu au fost în zadar. Mulțumim tuturor celor implicați în procesul de negociere cu BDCE și de obținere a acestei finanțări”, a transmis Denisa Șuță.

Raluca Turcan a anunțat de altfel că cel mai mare program de investiții din ultimii 35 de ani, realizat de către Ministerul Culturii, a fost aprobat astăzi de către Guvernul României!

Pentru salvarea unor monumente istorice și pentru construirea de clădiri noi, cu destinație culturală, Programul „Temelii culturale” va finanța următoarele obiective:

🔹Operele Naționale Române de la Iași și din București;

🔹Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală, corp nou;

🔹Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu;

🔹Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia;

🔹Muzeul Național de Artă Contemporană din București;

🔹Ateneul Român;

🔹Vila Reginei Maria de la Mamaia;

🔹Muzeul Național al Țăranului Român;

🔹situl arheologic Cucuteni al Complexului Național Muzeal „Moldova” din Iași;

🔹secția de la Tescani a Muzeului Național „George Enescu”;

🔹vila arhitectului Paul Gottereau din București;

🔹Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca;

🔹Administrația Fondului Cultural Național din București.

Programul „Temelii culturale” va fi implementat în perioada 2025-2033 de către Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, și are o valoare de 280 de milioane de euro, fonduri rambursabile și de la bugetul de stat.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Foto: ATIPIC! Foraj de apă, în curtea Primăriei Schela!

Postat acum

on

De către

Un foraj de apă se realizează acum chiar în curtea Primăriei Schela. Asta deoarece terenul pe care s-a făcut inițial studiul hidrogeologic, situat la 500 de metri de primărie, nu a mai putut fi cumpărat de instituție. Totul pentru că, în cauză au intervenit factori politici care au vrut să încurce primarul PNL cu această investiție, dar, mai ales, să le facă rău cetățenilor.

Drept urmare, s-au obținut alte aprobări iar terenul vizat a fost chiar în curtea primăriei, acesta fiind din domeniul public.

Lucrările au început în urmă două luni de zile iar acum investiția este în curs de execuție.

Lucrarea finalizată va asigura necesarul de apă pentru peste opt sute de gospodării. Apa se va fora la o adâncime de 275 de metri și se speră ca aceasta să asigure 2,7 litri/secundă de apă, pe cap de locuitor.

Primarul Gabriel Deteșan susține că apa din acest foraj va asigura, practic, tot necesarul comunității, pornind de la apa pentru consum până la apa pentru uz casnic și animale.

Investiția este de 1,6 milioane de lei fără TVA, bani din bugetul local.

Continuă să citeşti