Connect with us

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Amplasament inadecvat pentru construirea unui nou bloc ANL la Târgu Cărbunești! Care sunt dezavantajele?

Postat acum

on

0 Shares

Autoritatea locală din Târgu Cărbunești intenționează să construiască un nou bloc ANL în oraș. Localitatea are nevoie de locuințe dar locul ales pentru viitorul bloc este prost, mai exact, se află în mijlocul unui parc pentru copiii și prezintă mai multe dezavantaje pentru siguranța viitorilor chiriași. O spune Adrian Zorlescu, proiectant în construcții în orașul Târgu Cărbunești, cu mare experiență la activ.

„Datorită domeniului meu de activitate, proiectare în construcții, am fost abordat de un grup de locatari din Tg-Cărbunești privind construirea unui bloc ANL în mijlocul unui parc/loc de joacă pentru copii, din zona Pădurea Mamului. Acest proiect este propus de către autoritățile locale, lucru care se poate observa din hotărârea de consiliu local, transmisă de un consilier pentru analiză.

Dacă mă întrebați despre nevoia de bloc ANL în orașul nostru, răspunsul este categoric DA. Dar ca și proiectant de specialitate, amplasamentul ales de către autorități este inadecvat din mai multe considerente”, susține Adrian Zorlescu.

După părerea specialistului din Târgu Cărbunești, suprafața terenului, de aproximativ 300mp, este insuficientă pentru o astfel de investiție propusă. Mai mult, distanțele minime de siguranță față de clădirile învecinate privind protecția la incendiu nu sunt satisfăcute și nici nu este asigurat accesul autospecialei, în caz de incendiu, la două fațade ale construcției propuse.

Potrivit lui Zorlescu, președintele Oamenilor de Afaceri AUR Gorj, nu este realizat, în cauză, nici un studiu de însorire. „Consider că din acesta nu se va asigura însorirea locuințelor învecinate pe o durată de minimum 1h 30 min la solstițiul de iarnă. Nu se asigură o zonă de protecție privind protejarea clădirilor învecinate în caz de excavație. Vă promit că dacă autoritățile vor demara această investiție, voi transmite aceste constatări personale, atât Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a afla și punctul de vedere al acestora. Menționez că, consilierilor locali nu li s-a adus la cunoștință întocmirea de către autorități a unui studiu de fezabilitate sau actualizarea unui studiu de fezabilitate mai vechi privind oportunitatea alegerii acestei locații”, a subliniat Zorlescu.

Ca și concluzie, acesta considera necesitatea acestei investiții a fi una benefică dar alegerea acestei locații trebuie schimbată. „Știu că pentru o nouă locație este necesară întocmirea unui PUZ pentru schimbarea regimului de înălțime dar pentru o astfel de investiție autoritățile ar fi trebuit să prevadă în PUG-ul recent actualizat o astfel de zonă”, a conchis antreprenorul local.

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

A început asfaltarea satului Văieni!

Postat acum

on

De către

O firmă din Paroșeni a început lucrările la investiția din satul Văieni, comuna Padeș. Lucrările vor dura maxim o lună de zile.

Primarul Mihai Troacă a anunțat localnicii că începe asfaltarea satului și i-a rugat să efectueze toate traversările „pentru a nu fi nevoiți să mai tăiem asfaltul nou după aceea”.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Asfaltare: Accesul spre Mănăstirea Dealu Mare, numai dinspre Borăscu

Postat acum

on

De către

Continuam cu asfaltarea drumurilor cuprinse în programul Anghel Saligny, anunță autoritatea locală din Turceni.

„După o dimineață friguroasa, incepem asfaltarea de lângă Mănăstirea Dealu Mare. Pe durata lucrărilor, până marți 23 aprilie, va rugam sa folosiți ruta ocolitoare pentru a ajunge in comuna Borăscu, deoarece drumul este închis circulației. Accesul spre mănăstirea se face doar pe ruta dinspre Borăscu”, transmite autoritatea din Turceni.

 

 

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

VIDEO-Administrație performantă: Investiții nenumărate, la Plopșoru!

Postat acum

on

De către

Administrația locală, condusă de Grigorie Petre este una performantă, dovada fiind nenumărate investiții realizate ori aflate în curs de realizare în comuna Plopșoru. În toate satele s-au realizat proiecte in beneficiul comunității, care să mărească gradul de confort in mediul rural.


Potrivit primarului, administrația Locală din Plopșoru, împreună cu cetățenii din Deleni, sprijină construirea unui lăcaș de cult în această localitate. Locuitorii au considerat că este nevoie de un lăcaș de cult în acest sat, deoarece biserica cea mai apropiată este abia în Plopșoru.

În aceiași localitate, pe Dealul Curmătura, a fost amenajat un drum forestier. Este vorba despre amenajarea a 32 de km de drumuri agricole și forestiere. A fost o necesitate această investiție, spune primarul localității, Petre Grigorie, fiind asigurat astfel accesul cetățenilor către livezi, ferme agricole, păduri dar și pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic și economic.

În zonă se află și bazinul de apă din Plopșoru. De altfel, localitatea dispune de un Serviciu de Alimentare cu Apă potabilă care are o stație cu două bazine și patru foraje, comuna fiind alimentată și de la magistrala de apă Izvarna-Craiova. Astfel, în satul Piscuri dar și în alte sate ale comunei este apă din această conductă.

În lucru acum se află, mai spune primarul, investiția de introducere a canalizării pentru apa menajeră în satele: Izvoarele, Ceplea, Broșteni, Cursaru, Bostenii de Sus. De asemenea, pentru aceste localități este în licitație o investiție privind modernizarea drumurilor pe Anghel Saligny. Canalizarea este finanțată tot pe Anghel Saligny, susține primarul Grigorie Petre.

La Plopșoru s-a accesat finanțarea pentru cea mai mare investiție de alimentare cu gaze din Gorj, tot pe Anghel Saligny.

Școlile din comună beneficieză și ele de proiecte importante pe PNDR, privind modernizarea sălilor de clasă, dotarea lor cu mobilier, laboratoare moderne, astfel încât procesul de învățământ să se desfășoare în condiții optime. Proiectul este în fază de licitație iar în scurt timp școlile vor avea calculatoare noi, table Smart și dotări de ultimă oră.

În patru sate, la școlile din aceste localități, s-au realizat terenuri de sport sintetice. Tinerii comunei se dezvoltă astfel fizic, psihic și emoțional.

Pe PNDL, în Plopșoru s-a realizat o stație de epurare pentru apele uzate. Sistemul a fost recepționat și pus în funcționare dar cetățenii trebuie sa se racordeze, în procent de 50% pentru ca investiția sa fie optimă.

Comuna Plopșoru este una bogată, spune primarul Grigorie Petre, localnicii fiind preocupați să își lucreze pământurile, să crească animale, dar și de pescuit ori de fondul forestier extins.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!