Connect with us

SOCIAL

Amenzi de 44.000 de lei pentru angajatorii gorjeni

Postat acum

on

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în cursul săptămânii trecute, un număr de 52 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 44.000 de lei şi s-au dispus 213 măsuri cu termen limită de îndeplinire de către angajatorii sancţionaţi. 

De asemenea, în această perioadă, la nivelul ITM Gorj au fost definitivate o serie de acţiuni tematice desfăşurate în intervale diferite, în timpul anului 2019. Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă au luat parte, pe parcursul anului 2019, la Acţiunea Naţională «Asta vreau Eu!», program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial. 

„Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Gorj şi implicarea unui angajator persoană juridică, trei inspectori de muncă au implementat proiectul respectiv la nivelul Colegiului Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu, fiind vizaţi 30 de elevi şi 10 profesori, care au luat parte la desfăşurarea acestuia. Cadrele didactice, desemnate să predea modulele educaţionale elevilor selectaţi, au fost instruite de către inspectorii de muncă, înainte de efectuarea acestora, cu privire la activitatea de securitate şi sănătate în muncă. Au fost organizate concursuri în rândul şcolarilor, iar partea practică a proiectului s-a desfăşurat la agentul economic participant la proiect, unde au fost predate lecţii despre utilizarea echipamentului individual de protecţie, acordarea primului ajutor şi acţiuni în situaţii de urgenţă. Proiectul a fost finalizat prin acordarea de diplome, atât elevilor, cât şi profesorilor participanţi”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De altfel, în cadrul Acţiunii 19 din Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2019, au fost verificate, pe linia respectării normelor de securitate şi sănătate în muncă, 34 de microintreprinderi, fiind aplicate amenzi în valoare de 26.000 de lei şi dispuse 39 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate. Cinci angajatori a căror activitate necesită folosirea de substanţe chimice periculoase, au fost verificaţi, în cadrul unei acţiuni specifice de informare şi control, fiind dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor constate.

Ionuț Iliescu

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Nu e apă la Runcu, a plouat la munte! Râul Sohodolul e maro

Postat acum

on

De către

A plouat foarte tare la munte iar râul Sohodol curge la vale tulbure și învolburat. Din acest motiv, localnicii din Runcu nu au momentan apă. Bazinele de captare sunt goale pentru că apa s-a consumat, au transmis reprezentanții autorității locale către cetățeni. Localnicii din Runcu așteaptă ca situația să se remedieze. Meteorologii anunță însă ploi și temperaturi scăzute. 

 

Continuă să citeşti

SOCIAL

Mitropolitul Olteniei, de Sf.Ilie la Suseni

Postat acum

on

De către

Mitropolitul Olteniei Irineu a fost prezent astăzi în Gorj, în zi de mare sărbătoare.

Împreună cu un sobor de preoți, Mitropolitul Olteniei a oficiat o slujbă religioasă la Mănăstirea ”Sfântul Prooroc Ilie” din comuna Runcu. De fapt, lăcașul de cult din localitatea Suseni și-a cinstit astăzi ocrotitorul!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Prefectura Gorj: Dosar penal pentru fraude economice la centrul de la Țicleni

Postat acum

on

De către

Instituția Prefectului anunță că cele două comisii mixte, formate din reprezentanții AJPIS, DSP, ITM, DSVSA, OPC, IPJ și ISU (78 persoane angrenate), au verificat 45 de centre: 29 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru copii (gestionate de autorități publice locale și D.G.A.S.P.C Gorj), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (gestionate de furnizori de servicii sociale privați), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane cu dizabilități (gestionate de D.G.A.S.P.C. Gorj) și 2 centre neautorizate, identificate pe parcurs, cu un număr total de 1007 persoane rezidente (451 copii, 208 persoane vârstnice și 348 persoane cu dizabilități).

Au fost dispuse 54 de măsuri:

– un dosar penal pentru fraude economice;

– 53 de contravenții în valoare totală de 219.701 lei.

Centrele neautorizate au fost identificate în orașul Țicleni și în municipiul Târgu Jiu, fiind dispusă măsura închiderii și relocării beneficiarilor.

Din centrul de la Țicleni au fost relocate 7 persoane vârstnice (6 la aparținători și unul la spital), aplicându-se contravenții în valoare de 42.000 lei și întocmirea unui dosar penal pentru fraude economice.

Din centrul de la Târgu Jiu au fost relocate 27 persoane vârstnice (7 la aparținători, 13 la spital și 7 la alte centre), aplicându-se contravenții în valoare de 13.000 lei.

Instituția prefectului subliniază că astfel de activități ilegale nu vor fi tolerate și va continua să coopereze strâns cu autoritățile competente pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili.

Publicul este încurajat să raporteze orice informații legate de astfel de situații către autorități, pentru a preveni și combate fenomenul azilurilor clandestine.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK