Connect with us

SOCIAL

Amenzi de 44.000 de lei pentru angajatorii gorjeni

Postat acum

on

0 Shares

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, în cursul săptămânii trecute, un număr de 52 de controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma deficienţelor constatate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 44.000 de lei şi s-au dispus 213 măsuri cu termen limită de îndeplinire de către angajatorii sancţionaţi. 

De asemenea, în această perioadă, la nivelul ITM Gorj au fost definitivate o serie de acţiuni tematice desfăşurate în intervale diferite, în timpul anului 2019. Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Securitate şi Sănătate în Muncă au luat parte, pe parcursul anului 2019, la Acţiunea Naţională «Asta vreau Eu!», program educaţional privind prevenirea în mediul lucrativ şi consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial. 

„Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Gorj şi implicarea unui angajator persoană juridică, trei inspectori de muncă au implementat proiectul respectiv la nivelul Colegiului Auto „Traian Vuia” Târgu-Jiu, fiind vizaţi 30 de elevi şi 10 profesori, care au luat parte la desfăşurarea acestuia. Cadrele didactice, desemnate să predea modulele educaţionale elevilor selectaţi, au fost instruite de către inspectorii de muncă, înainte de efectuarea acestora, cu privire la activitatea de securitate şi sănătate în muncă. Au fost organizate concursuri în rândul şcolarilor, iar partea practică a proiectului s-a desfăşurat la agentul economic participant la proiect, unde au fost predate lecţii despre utilizarea echipamentului individual de protecţie, acordarea primului ajutor şi acţiuni în situaţii de urgenţă. Proiectul a fost finalizat prin acordarea de diplome, atât elevilor, cât şi profesorilor participanţi”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De altfel, în cadrul Acţiunii 19 din Programul Cadru de Acţiuni al Inspecţiei Muncii pentru anul 2019, au fost verificate, pe linia respectării normelor de securitate şi sănătate în muncă, 34 de microintreprinderi, fiind aplicate amenzi în valoare de 26.000 de lei şi dispuse 39 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate. Cinci angajatori a căror activitate necesită folosirea de substanţe chimice periculoase, au fost verificaţi, în cadrul unei acţiuni specifice de informare şi control, fiind dispuse 10 măsuri de remediere a deficienţelor constate.

Ionuț Iliescu

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

SOCIAL

Carmistin: Ziua meselor școlare, sărbătorită în trei sate din Peștișani

Postat acum

on

De către

Fundaţia Carmistin a organizat cea de-a doua ediţie a campaniei Ziua Meselor Şcolare. Acţiunea a fost dedicată şi în acest an copiilor din mediul rural, respectiv elevilor din satele Boroşteni, Brădiceni şi Peştişani (Gorj) şi Frânceşti (Vâlcea).

Ziua Meselor Şcolare, sărbătorită anual de Fundaţia Carmistin, alături de elevi, constă în distribuirea de pachete cu hrană caldă, preparată din portofoliul de produse La Provincia, brand al Grupului Carmistin. Pe lângă hrană, cei 370 elevi din şcolile incluse în ediţia 2024 a proiectului au primit şi ghiozdane din partea Fundaţiei Carmistin.

Continuă să citeşti

SOCIAL

Bianca are 18 ani și suferă de scolioză dorso-lombară! Are nevoie de 30.000 de euro

Postat acum

on

De către

Bianca Vîrteniță, o adolescentă din satul Bengești, are doar 18 ani dar suferă de o boală cruntă numită scolioză dorso-lombară.

Pană în prezent nimeni nu i-a acordat vreo șansă, însă, se pare că medicii de la spitalul Monza, din Bucuresti, sunt cei care îi pot reda sănătatea și bucuria Biancăi, dar pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, ea are nevoie de o sumă mare de bani, respectiv 30.000 de euro, iar veniturile familiei sunt modeste.

Cei care doresc s-o ajute pe Bianca, pot face donații în contul RO28 BRDE200SV760 9080 2000, deschis în lei, la BRD. Orice sumă este de ajutor!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Nu doar lebedele de la Târgu Jiu au murit de gripă aviară!

Postat acum

on

De către

Două lebede moarte de gripa aviară au fost găsite pe Jiu, în zona lacului de acumulare din municipiu. Nu este însă un caz singular, în ultimele săptămâni, au fost descoperite lebede moarte în diverse lacuri din întreaga țară. Conform autorităților sanitare veterinare, gripa aviară a fost identificată și la alte specii, precum pescăruși sau rațe, ceea ce ar putea fi și cauza mortalității acestor păsări.

Într-un interval scurt de timp, în ultima săptămână, în parcul IOR din capitală au murit trei lebede: două pui și un adult.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!