Connect with us

SOCIAL

Amendă de 13.000 de lei pentru căminul din Târgu Jiu

Postat acum

on

Instituția Prefectului Județului Gorj a transmis, acum, rezultatele controalelor efectuate de echipele constituite în baza ordinului lui Iulian Popescu, atât la centrele DGASPC cât și la cele din privat. 

Astfel, în data de 12.07.2023, cele două comisii mixte, formate din reprezentanții AJPIS, DSP, ITM, DSVSA, OPC, IPJ și ISU, au verificat 5 centre de adulți cu dizabilități din sectorul public, gestionate de către D.G.A.S.P.C. Gorj, și un centru rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice, care nu deținea licență, descoperit de IPJ în urma solicitării de verificare dispusă de prefectul județului Gorj.

La centrele din sectorul public au fost identificate, printre altele, următoarele deficiențe:
– accesul la mijloacele de primă intervenție (stingătoare) nu este asigurat în permanență;
– la depozitul de lemne nu sunt afișate indicatoare de securitate și avertizare;
– au fost identificate medicamente expirate la aparatul de urgență;
– personalul medical nu a fost instruit și nu aplică corespunzător normele tehnice privind sterilizarea instrumentului medical;
– instalația de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu nu poate să detecteze incendiul la momentul inițierii, o parte din detectori fiind acoperiți cu capace din plastic;
– s-a constatat că sunt necesare lucrări de reabilitare exterioară a clădirii, lucrări de igienizare și modernizare interioară (la holurile de acces, băi și dormitoare).

A fost aplicat un număr total de 6 sancțiuni, dintre care 2 amenzi contravenționale în cuantum total de 8000 lei și 4 avertismente.

Centrul rezidențial de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice din municipiul Târgu Jiu s-a constatat că funcționa fără licență. Acesta a fost închis, aplicându-se amenzi în cuantum de 13.000 lei.
În acest centru au fost identificate 27 persoane care, ulterior, au fost relocate astfel:
– 7 au fost preluați de aparținători;
– 7 au fost relocați la Centrul de bătrâni Preajba;
– 13 au fost transportați la spital (4 Spitalul din Tg-Jiu, 7 Spitalul din Novaci, 1 Spitalul din Rovinari, 1 Spitalul din Tg-Cărbunești).
Pentru persoanele transportate la spital sau la Centrul de bătrâni Preajba, ISU Gorj a luat legătura cu aparținătorii și, fie s-au prezentat și i-au însoțit pe bătrâni, fie au fost informați despre locația în care au fost transportați bătrânii.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Nu e apă la Runcu, a plouat la munte! Râul Sohodolul e maro

Postat acum

on

De către

A plouat foarte tare la munte iar râul Sohodol curge la vale tulbure și învolburat. Din acest motiv, localnicii din Runcu nu au momentan apă. Bazinele de captare sunt goale pentru că apa s-a consumat, au transmis reprezentanții autorității locale către cetățeni. Localnicii din Runcu așteaptă ca situația să se remedieze. Meteorologii anunță însă ploi și temperaturi scăzute. 

 

Continuă să citeşti

SOCIAL

Mitropolitul Olteniei, de Sf.Ilie la Suseni

Postat acum

on

De către

Mitropolitul Olteniei Irineu a fost prezent astăzi în Gorj, în zi de mare sărbătoare.

Împreună cu un sobor de preoți, Mitropolitul Olteniei a oficiat o slujbă religioasă la Mănăstirea ”Sfântul Prooroc Ilie” din comuna Runcu. De fapt, lăcașul de cult din localitatea Suseni și-a cinstit astăzi ocrotitorul!

Continuă să citeşti

SOCIAL

Prefectura Gorj: Dosar penal pentru fraude economice la centrul de la Țicleni

Postat acum

on

De către

Instituția Prefectului anunță că cele două comisii mixte, formate din reprezentanții AJPIS, DSP, ITM, DSVSA, OPC, IPJ și ISU (78 persoane angrenate), au verificat 45 de centre: 29 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru copii (gestionate de autorități publice locale și D.G.A.S.P.C Gorj), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (gestionate de furnizori de servicii sociale privați), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane cu dizabilități (gestionate de D.G.A.S.P.C. Gorj) și 2 centre neautorizate, identificate pe parcurs, cu un număr total de 1007 persoane rezidente (451 copii, 208 persoane vârstnice și 348 persoane cu dizabilități).

Au fost dispuse 54 de măsuri:

– un dosar penal pentru fraude economice;

– 53 de contravenții în valoare totală de 219.701 lei.

Centrele neautorizate au fost identificate în orașul Țicleni și în municipiul Târgu Jiu, fiind dispusă măsura închiderii și relocării beneficiarilor.

Din centrul de la Țicleni au fost relocate 7 persoane vârstnice (6 la aparținători și unul la spital), aplicându-se contravenții în valoare de 42.000 lei și întocmirea unui dosar penal pentru fraude economice.

Din centrul de la Târgu Jiu au fost relocate 27 persoane vârstnice (7 la aparținători, 13 la spital și 7 la alte centre), aplicându-se contravenții în valoare de 13.000 lei.

Instituția prefectului subliniază că astfel de activități ilegale nu vor fi tolerate și va continua să coopereze strâns cu autoritățile competente pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili.

Publicul este încurajat să raporteze orice informații legate de astfel de situații către autorități, pentru a preveni și combate fenomenul azilurilor clandestine.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR