ACTUALITATE
Ambulatoriul Spitalului Rovinari va avea noi echipamente pentru a trata pacienții cu COVID 19

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) sprijină achiziţionarea, în regim de urgenţă, de noi echipamente, în valoare de 62.424,21 lei, pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari, necesare tratamentului pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19.
Potrivit ministrului Ion Ştefan, MLPDA va sprijini financiar şi alte spitale din ţară care au nevoie de dotări pentru tratarea pacienţilor infectaţi. „Dotarea spitalelor reprezintă, astăzi, o prioritate mai mult ca oricând. Faptul că am reuşit să cofinanţăm modernizarea Spitalului orăşenesc Rovinari dovedeşte încă o dată interesul nostru, al echipei ministerului pe care îl conduc, pentru investiţii în sănătate atât de necesare mai ales in zilele acestea, în care ne confruntăm cu suferinţa creată de răspândirea COVID-19 în întreaga lume. Spitalul din Rovinari nu este singura unitate care are nevoie de echipamente pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus extrem de contagios, însă vom face tot ce ne stă în putinţă să sprijinim finanţarea a cât mai multor spitale care au nevoie de bani pentru dotarea secţiilor de tratament. Nimic nu trebuie să ne oprească să continuăm proiectele de investiţii pentru că această atitudine ne va ajuta pe toate planurile, inclusiv cele economice”, a afirmat ministrul Ion Ştefan, citat într-un comunicat de presă transmis de către MLPDA.
Proiectul este derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 şi, până în prezent, pentru Spitalul din Rovinari au mai fost achiziţionate echipamente medicale, în valoare de 7.163.664,31 lei, pentru secţia de oftalmologie, laboratorul de radiologie şi imagistică şi pentru secţia de medicină internă. Obiectivul general al proiectului îl constituie m odernizarea infrastructurii spitalului orăşenesc şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale de înaltă performanţă necesare unui act medical de calitate.
ACTUALITATE
Uite cum arată secția Spitalului Județean Târgu Jiu, după reabilitare

Secția de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost reabilitată.
Lucrările au fost efectuate la 14 saloane și rezerve, cabinetele medicilor, grupuri sanitare și băi, sala de tratamente.
„Secţia Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie funcționează cu 56 de paturi și asigură internarea pacienților în vederea efectuării investigațiilor în scop de diagnostic și tratament. În prezent, toate cele 56 de paturi sunt ocupate. De la începutul acestui an și până în prezent, au fost internați în această secție peste 650 de pacienți”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Târgu Jiu.
ACTUALITATE
Câți gorjeni sunt șomeri

Oficial, Gorjul stă bine în statistici, în ceea ce privește șomajul. Numărul persoanelor aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă este puțin peste 3.600, ceea ce înseamnă un procent de 3,02%. În zona Olteniei, cei mai mulți șomeri sunt în Dolj, care are o populație de două ori mai mare decât Gorjul. Județul nostru stă cel mai bine dintre județele din regiune, având cel mai mic procent de șomaj.
La Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă există continuu locuri disponibile, iar unii administratori se plâng de faptul că nu găsesc persoane care să vrea să se angajeze. În realitate, salariile foarte mici i-au făcut pe gorjeni să aleagă calea străinătății, unde muncesc fie sezonier, fie perioade de câțiva ani.
ACTUALITATE
Patru containere modulare, în dotarea Serviciului de Ambulanță Gorj

Banii pentru această investiție au venit de la Ministerul Sănătății. Aceste module vor fi amplasate la Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Târgu-Jiu, la substațiile SJA. Au o valoare de 50.000 de lei, pe bucată. De asemenea a mai fost achiziționat un sterilizator modern.
SJA a mai achiziționat doua tărgi și echipament de protecție pentru toți salariații, a anunțat Tibi Tătaru, directorul SJA Gorj.