Connect with us

POLITICĂ

Alternativa Dreaptă: Adela Mîrza și Mircea Andrei, lansați în cursa pentru alegerile europarlamentare și locale

Postat acum

on

0 Shares

Dublu eveniment politic, organizat de Partidul Alternativa Dreaptă, sâmbătă, la București. În amfiteatrul Institutului Național de Statistică, în prezența a peste 250 de delegați din țară a fost lansată candidatura la alegerile locale, pentru Primăria Sectorului 1 București, a avocatului Mircea Andrei, dar și candidatura pentru alegerile europarlamentare a Adelei Mîrza, președintele Partidului Alternativa Dreaptă(AD).

„Mă bucur că s-a alăturat echipei noastre, un om cu o experiență teribilă politică, un om care a ales să se bată pentru prima circumscripție electorală a României. Să vrei sa candidezi că primar al Sectorului 1 Bucuresti îți trebuie curaj, așa la graniță cu nebunia. Primul care a avut curajul să se arunce în această bătălie este nimeni altul decât secretarul nostru general, colegul nostru și deja prietenul, Mircea Florin Andrei”, a declarat Adela Mîrza, anunțând candidatura avocatului Mircea Andrei la Primăria Sectorului 1 București.

„Alternativa Dreapta, deschide astăzi, prin acest eveniment, în mod oficial, campaniile și precampaniile de pregătire pentru alegerile din acest an”, a menționat, în fața audienței, președintele executiv al AD, Valentin Lixandru.

A luat cuvântul în fața delegaților AD și gorjeanul Horațiu Guță, șeful de campanie al candidatului Alternativa Dreaptă, la Primăria Sectorului 1 București.

„În numele sectorului 1 București, cu 27 de muzee și patru case memoriale, cu Arcul de Triumf, simbol al capitalei ce tronează lângă Parcul Herăstrău, cu Ateneul Român, ridicat în centrul Bucureștiului, cu Biblioteca Centrală Universitară, cu Biserica Albă, Biserica Anglicană, cu Catedrala Sfântul Iosif, locul unde găsim clădirea Guvernului României, mă simt onorat să mă prezint în fața dumneavoastră din postura celui care coordonează această campanie electorală”, a declarat Horațiu Guță.

Cu un ton sigur, Florin-Mircea Andrei, candidat la Primăria Sectorului 1 a anunțat, în fața celor prezenți, că o va învinge pe Clotilde Armand în alegeri:

„În ultimii 4 ani de mandat de primar, inima sectorului 1 s-a oprit. Investiţiile au plecat din comunitate, imobiliarele s-au oprit, locurile de muncă şi bugetul sectorului 1 s-au diminuat. HORECA este alt sector asaltat de doamna primar, spre a fi demolat – politica ei e cu buldozerul în faţă. Oamenii sunt disperaţi, mii de oameni mi-au confirmat că-i vom spune împreună „La revedere” doamnei primar. Orice candidat e mai bun decât tine, doamnă! Voi aduce sectorul 1 de pe ultimul loc, din Capitală, pe primul! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Mircea Andrei.

Partidul Alternativa Dreaptă și-a lansat, în acest cadru, și candidații la alegerile europarlamentare, Adela Mîrza fiind vârful de lance la acest capitol.

0 Shares
Publicitate
Comentarii

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

POLITICĂ

Senatorul Rujan: Locuitorii din Crușeț au ales PSD!

Postat acum

on

De către

La începutul acestei săptămâni, liderii PSD Gorj au luat pulsul electoratului la Crușeț. Senatorul Cristinel Rujan dar și președintele  Consiliului Județean Gorj, prim-vicepreședinte al PSD Gorj, au discutat cu cetățenii din localitate, avându-l alături pe candidatul PSD la Primăria Crușeț, Teodor Godeanu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

O creșă din Hațeg, realizată pe proiectarea lui Adrian Zorlescu

Postat acum

on

De către

Munca lui Adrian Zorlescu, candidat AUR la Președinția CJ Gorj,care deține un birou de proiectare la Târgu Cărbunești, se vede. Recent acesta a finalizat, cu succes, predarea amplasamentului proiectului de renovare a clădirii publice Creșă, situată pe strada Timișoarei, nr. 7, în orașul Hațeg, județul Hunedoara.

„Am fost onorat să fiu implicat în acest proiect important, care va contribui la îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de educație timpurie pentru copiii din Hațeg. Experiența mea vastă în proiecte de reabilitare a fost esențială pentru succesul acestui demers. Împreună cu primăria orașului Hațeg am reușit să implementez și alte proiecte de reabilitare a grădinițelor, muzeelor, școlilor și bazelor sportive pe diferite programe nerambursabile naționale sau europene. De asemenea, aș dori să mulțumesc autorităților locale din Hațeg pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă pe parcursul întregului proiect”, a transmis Zorlescu.

„Sunt entuziasmat să văd cum această creşă renovată va oferi copiilor un spațiu modern, sigur și propice dezvoltării armonioase. Vasta experiență și cunoștințele acumulate în activitatea din mediul privat m-au determinat să mă implic activ în modernizarea județului Gorj. Sunt convins că pot contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și sportive din zonă, oferind copiilor și tinerilor acces la spații moderne și de calitate. Sunt nerăbdător să inițiez noi proiecte în Gorj și să lucrez alături de autoritățile locale și de comunitate pentru a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a generațiilor viitoare”, a completat Adrian Zorlescu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Sancțiuni în valoare de 140.000 de lei pentru groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Iulian Popescu, fost prefect al județului Gorj, candidat PNL la Primăria Tg-Jiu, a susținut, ieri, o conferință de presă în cartierul Slobozia, alături de cetățenii din zonă, în care a prezentat concluziile raportului Agenției Naționale de Mediu privind acțiunea de inspecție și control demarată la depozitul pentru deșeuri din Târgu Jiu.

Principalele constatări efectuate în teren:

-Pe celula nr. 1 au fost montate 9 puțuri de captare a gazului de depozit, care nu sunt numerotate și nu pot fii identificate în teren, în corelare cu planurile de situație.

-Celula nr 2 este in operare, au fost montate 11 puțuri de captare a gazului de depozit, care nu sunt numerotate și nu pot fi identificate în teren. La data controlului s-a constatat faptul că 4 puțuri de pe partea de Nord a celulei 2 NU SUNT RACORDATE la instalația de ardere controlată a gazului de depozit. Acesta este motivului mirosului caracteristic de gunoi prezent în zona respectivă.

-Nu s-a respectat regimul de compactare menționat în normativul tehnic de depozitare aprobat.

-Neconformitatea celulelor de depozitare, conform normativelor tehnice. Mai exact, în normative, suprafața destinată depozitării este de max. 2500 mp, iar în urma măsurătorilor suprafața zonei activei de depozitare este aproape dublă, de aproximativ 4400 mp.

-La data controlului, pe amplasament existau mai multe acumulări semnificative de levigat, o sursa de miros.

-Stația de tratare a levigatului este subdimensionată iar biofiltrul este scos din exploatare datorită uzuri și deteriorări avansate(corodare)

-În cele două perioade în care autolaboratorul solicitat de prefectul Iulian Popescu Ministerului de resort a monitorizat zona noastră au existat 6 depășiri ale concentrației maxime admise de hidrogen sulfurat.

-Lipsa unui registru electronic de evidență a regimului de funcționare pentru arzătorul gazelor poluate, echipa de control neputând efectua corelări între perioadele de oprire ale instalației și episoadele de disconfort olfactiv semnalate de cetățeni, neexistând înregistrări istorice cu aceste valori în soft-ul instalației.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu care au efectuat acțiunea de control la Groapa de gunoi din Târgu Jiu consideră că depozitul de deșeuri și instalațiile aferente acestuia sunt o potențială sursă de poluare, produsă de: porniri/opriri ale instalațiilor, neconectarea în totalitate a puțurilor de gaz de depozit, neacoperirea periodică a zonelor de exploatare conform normativului tehnic de depozitare, acumulările de levigat la baza celulelor și alte neconformități în operarea depozitului de deșeuri. Au fost stabilite 16 măsuri pe care operatorul Gropii de gunoi trebuie sa le remedieze și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 140.000 lei.

Iulian Popescu, candidatul PNL la Primăria Targu Jiu, și-a luat angajamentul, în fața cetățenilor din zona și a presei, că va muta groapa de gunoi în afara orașului, la o distanță considerabilă de locuințele cetățenilor, în anul 2027, atunci când expiră contractul asupra amplasamentului actual.

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!