Connect with us

EDUCAȚIE

Alexandru Mironov vine la Târgu Jiu, la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Postat acum

on

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu este partener al evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, alături de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Universitatea de Vest din Timișoara, care se va organiza vineri, 29 septembrie, între orele 17.00-22.00, la sediul Facultății de Inginerie și al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Evenimentul se adresează studenților, elevilor, cadrelor didactice, dar și persoanelor de toate vârstele, fascinate de experimentele științifice și de activitatea de cercetare.

Conferințele „Cea mai bună dintre lumi” – prof. Alexandru Mironov și „Eclipsa din insula misterioasă”- Cătălin Beldea se vor desfășura începând cu ora 17:00, în Amfiteatrul 016 al Facultății de Inginerie. Ateliere de lucru, demonstrații, experimente, simulări, standuri cu aparatură și echipamente din domeniul tehnic, vor introduce vizitatorii în lumea fascinantă a științei şi cercetării.

De asemenea, în fața Facultății de Inginerie va putea fi admirată expoziția grafică „Schițe și mistificări metafizice” desenate și generate de Cătălin Negrea, iar voluntarii din Liga Studenților vă vor fi alături, pentru a povesti ce înseamnă să fii StudentLaUCB.

Intrarea este liberă, iar în acest an evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în 26 țări, peste 400 orașe găzduind întâlniri cu cercetători și oameni de știință, publicul având ocazia de a înțelege impactul pe care activitatea de cercetare îl are asupra vieții cotidiene.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCAȚIE

Turburea: Club de lupte, înființat de primarul Bârcă

Postat acum

on

De către

Deoarece în Turburea s-a construit o sală de sport nouă și modernă, de 100 de locuri, primarul localității a făcut imposibilul pentru a realiza și un Club de lupte. Iar pentru asta a apelat la cei mai buni sportivi și antrenori din domeniul lupte libere.

Bârca l-a cooptat astfel în echipa sa pe președintele Federației Române de Lupte, pe vicepreședintele acestei structuri, pe „fostul selecționer al Lotului Național și un Campion European”. Respectivii i-au fost alături primarului la înființarea Clubului de lupte din comuna Turburea! Ca și sportivul Gelu Livezeanu.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Performanță pentru elevii din Novaci

Postat acum

on

Performanță pentru elevii din Novaci care au pariticpat la un concurs național de eseuri. Elevii Liceului Teoretic Novaci au participat la Concursul Național de Eseuri „Economia privită prin ochii mei” organizat de Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Facultatea de Științe Economice. Cele două echipe participante, coordonate de profesoara Redeca Lăcătușu Amelia și Brînzan Ionela, au obținut două Mențiuni.

Continuă să citeşti

EDUCAȚIE

Sute de elevi au trecut pragul UCB

Postat acum

on

Peste 350 de elevi au trecut pragul UCB în cele două zile ale evenimentului Ziua Porților Deschise. Aceștia au vizitat spațiile de învățământ, au participat la activități interactive în cadrul laboratoarelor, dar și la simularea unui proces de judecată.

De asemenea, au avut parte de diferite activități extracurriculare desfășurate de Liga Studentilor din Universitatea „Constantin Brancusi” din Targu Jiu, dar și de concursuri și tombole.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!