Connect with us

COMUNITATE

Alertă! Zeci de focare de pestă porcină africană în Gorj

Postat acum

on

În data de 18.07.2023, la sediu Instituției Prefectului – Județul Gorj, sub conducerea prefectului județului Gorj, s-a desfășurat ședința extraordinară a Unității Locale de Decizie (U.L.D.) din cadrul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (C.L.C.B.).

​Au participat membrii Unității Operaționale Locale (U.O.L.) și ai Unității Locale de Sprijin (U.L.S.), medicii de liberă practică împuterniciți de unitățile administrativ teritoriale cele mai afectate de virusul PPA ( municipiul Târgu Jiu, orașul Tismana și comunele Drăguțești, Bălești, Bâlteni, Telești, Bolboși, Drăgotești, Borăscu) precum și gestionarii fondurilor de vânătoare.

​A fost analizată evoluția epizootiei şi eficiența acțiunilor întreprinse în focarele de PPA, fiind dispuse măsuri pentru îmbunătățirea cooperării instituționale între D.S.V.S.A., autoritățile publice locale și gestionarii fondurilor de vânătoare.

​La această dată există un număr de 58 de focare de PPA confirmate în nouă U.A.T.-uri și 20 de suspiciuni pentru care se așteaptă rezultatele de la laborator, fiind ucise un număr de 244 animale.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Prăpăd pe Zambilelor! Locatarii nu au apă de trei zile, copiii se spală la sticle

Postat acum

on

De către

Nu este apă, deja de trei zile, pe strada Zambilelor din Târgu Jiu. Locatarii blocurilor din zonă sunt disperați că singurele surse de apă din zonă sunt doar niste cișmele stradale.

De aici iau apă pentru mâncare, de aici iau apă, în sticle, pentru spălat. Oamenii dau vina însă pe Aparegio pentru lipsa acestei utilități, considerând că societatea uită că au copii la școală.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Barul „La Academie”, amendat de DSV pe linia igienei

Postat acum

on

De către

Barul „La Academie” din Motru a fost călcat de inspectorii sanitar veterinari. Aceștia au găsit în unitate probleme pe linia igienei, considerate de verificatori drept precară. Sancțiunea primită de unitate a fost cuprinsă între 2000-10.000 de lei. Societatea care deține barul nu are autorizație de funcționare de la primărie. Cu toate acestea a încasat din activități de alimentație publică în ultimele două luni aproape 300.000 de lei.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Publicul este invitat la o mare sărbătoare în Rânca

Postat acum

on

Festivalului de folk și poezie „Printre Nori” are loc în  perioada 22 – 24 septembrie, la Rânca, în județul Gorj. Evenimentul a ajuns la a patra ediție. Participă artiști cunoscuți la nivel național, precum: Narcis Tran Korsar, Adrian Beznă, Mircea Vanca, Dan Vană și Daniel Cosma. Organizatori sunt: Eden, Cetina Rânca și Lupii Râncii.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR