Connect with us

SĂNĂTATE

ALERTĂ în invățământ! Noi cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor

Postat acum

on

Este alertă în învățământul gorjean, după ce au fost confirmate noi cazuri de imbolnăvire cu coronavirus în rândul profesorilor.

Directorul adjunct al Palatului Copiilor din Târgu Jiu a fost confirmat cu virusul Sars-Cov2, de asemenea și o profesoară de la Clubul Copiilor din Târgu Cărbunești.

La Grădinița cu Program normal din Vierșani, comuna Jupânești, un alt cadru didactic, o educatoare de data aceasta a fost confirmată cu coronavirus.

De la începutul anului școlar și până în prezent, peste 30 de cadre didactice au fost infectate cu COVID-19.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Medicul care face Gorjul mândru: Dragoș Davițoiu, un doctor de excepție!

Postat acum

on

De către

Gorjul a trimis în țară specialiști de excepție. Este și cazul conferenţiar Dr. Dragoş Davițoiu, medic primar chirurgie generală, doctor în Ştiinte Medicale, cu competenţă în endoscopie digestivă, cu master în managementul serviciilor de sănătate. Acesta a salvat mii de vieți și s-a mândrit tot timpul că este originar din Târgu Jiu.

De altfel, Dragos Davițoiu a fost directorul spitalului Sf.Pantelimon din anul 2017 până în anul 2020, în anul 2015 până în anul 2017 acesta a fost manager general la cel mai mare spital din țară, Spitalul de Urgență Universitar. Unul din copii îi calcă pe urme, acesta fiind student la medicină în anul trei. Chirurgul Davițoiu, originar din Târgu Jiu, este unul din cei mai experimentați chirurgi din țară acesta fiind apreciat și peste hotare. Apreciat de colegii și iubit de pacienții pe care i-a salvat de a lungul vieții, chirurgul a dovedit mai presus de toate că este un om dedicat și implicat în meseria care l-a consacrat.

Medicul care lucrează și în prezent la Spitalul Universitar din București are 31 de premii internaționale pentru brevetele de invenție: „Anuscop cu câmp operator reglabil”, „Dispozitiv de frezare acetabular”, „Endoproteză craniană cu sistem de culisare”. Acesta are un CV greu de egalat, cu o vechime de peste 25 de ani în domeniul chirurgiei. Medicul din Gorj ocupă în prezent și funcția de manager la clinica privată Medlife din București.

Gorjul este mândru că doctorul Davițoiu este un profesionist care aduce o nota de zece cu plus la acest capitol județului.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Tatăl unui tânăr ospătar din Turcinești are nevoie urgentă de ajutor

Postat acum

on

De către

Un bărbat de 55 de ani din Turcinești a fost depistat recent cu o tumoră pe colon. Fiul său, ospătar in Târgu Jiu, solicită ajutor comunității din județ pentru tatăl său care încă nu știe de ce boală gravă suferă.

„Tatăl meu are o tumoară pe colon și mai multe complicații, vreau din tot sufletul meu sa îmi fac tatăl bine, nu vreau sa cred ca nu mai există nicio speranță pentru el, va rog din toată inima mea să ma ajutați, pentru că doar voi puteți sa îi mai dați o șansă la viață. Am fost azi la medic și veștile nu sunt tocmai bune pentru noi. Am mare nevoie de ajutorul vostru nu știu ce sa mă mai fac deoarece nu mai am puteri, ajutați-mă va rog din suflet mai dați o șansă tatălui meu de a trai fără voi nu mai este nicio speranță”, a transmis Claudiu Ionuț Bălășoiu.

Tatăl tânărului este internat, în prezent, la Dobrița, el suferind și de alte boli. Colegii de pe pagina Ospătari Evenimente Gorj îl susțin în demersul său pe Claudiu Ionuț Bălășoiu. 

 

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Campanie de testare pentru depistarea hepatitelor virale, în Gorj

Postat acum

on

Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS)  și Consiliul Județean Ialomița organizează vineri, 10 martie, începând cu ora 13:00,  Conferința de Presă dedicată lansării Campaniei de testare pentru depistarea hepatitelor virale B/D și C în județul Gorj. Evenimentul se va desfășura în Sala de Conferințe Dumbrava din incinta Hotelului Ramada by Wyndham din Târgu-Jiu, Blv Ecaterina Teodoroiu nr. 243.

Campania de testare din județul Gorj va dura 6 luni calendaristice și se va derula prin intermediul celor 46 de cabinete de medicină de familie care s-au afiliat proiectului.

Programul de testare este realizat în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D și C, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Acesta este cel mai amplu program de screening realizat în România, program au fost deja testate peste 137.000 de persoane, din zece județe aferente regiunilor de dezvoltare Sud Muntenia șu Sud Vest Oltenia si va continua acoperind toate cele 12 județe din cele doua regiuni. Scopul campaniei de testare este îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, importanța testării și adoptarea unui stil de viață sănătos orientat către prevenție.

La conferință vor participa:

– Gheorghe Nechifor, vicepreședintele Consiliului Județean GORJ;

–  Profesor Dr. Liliana GHEORGHE – Manager de proiect, medic primar gastroenterologie și hepatologie, Institutul Clinic Fundeni;

–   Dr. Mihaela UDRESCU –  Coordonator Național al Grupului GastRO, Societatea Națională de Medicina Familiei;

–  Dr. Monica  Radu – Coordonator al Campaniei de Testare LIVE(RO)2-SUD judetul GORJ;

–  Liana VELICA – Coordonatorul de proiect din partea Asociației ARAS;

–  Reprezentanți ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate GORJ;

–  Marinela Debu – Președinte al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Romania/ Specialist Comunicare LIVE(RO)2-SUD;

Temele care vor fi abordate în cadrul Conferinței de presă sunt:

–           Hepatitele virale în România, problemă majoră de sănătate publică, abordări și soluții.

–           Scopul proiectul LIVE(RO) 2-SUD și rolul acestuia în atingerea obiectivelor definite de Organizația Mondială a Sănătății privind eliminarea hepatitelor virale până în 2030;

–           Rezultatele campaniei de testare de la începutul acesteia, în iulie 2021;

–           Prezentarea campaniei de testare din județul Gorj.

–           Persoanele eligibile pentru testare și modalitățile de programare.

 

În sală se vor afla reprezentanți ai DSP Gorj și ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR