Connect with us

EVENIMENTE

Alertă de inundații pe râul Jiu!

Postat acum

on

Este în vigoare o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până marți la ora 12.00 pe râuri din 26 de judeţe, dar și o alertă cod portocaliu pentru două județe, conform Mediafax.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul galben se instituie în intervalul duminică ora 16.00 – marți ora 12.00 pe râuri din bazinele hidrografice Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret și Jijia.

Atenţionarea vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din județele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Iași, Vaslui, Galaţi, Buzău, Braşov și Botoşani, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu

Postat acum

on

Un avion utilitar a survolat de la prima oră municipiul Târgu Jiu. A fost prima etapă a campaniei de dezinsecție realizată de municipalitate. În același timp a fost declanșată dezinsecția la sol. Astfel de acțiuni vor continua pe perioada verii. Obiectivul este stârpirea țânțarilor și a căpușelor.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Amenzi pentru pescari pe final de prohibiție

Postat acum

on

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au verificat mai multe fonduri cinegetice în această perioadă, fiind identificate persoane fizice ce procedau la pescuirea în habitat piscicol natural.
Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 lei cât și avertismente, atât pentru pescuirea speciilor de viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție, cât și pentru lipsa permiselor de pescuit. Prohibiția se încheie pe 8 iunie.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Arde o mașină la Scoarța

Postat acum

on

De către

Un autoturism arde pe marginea drumului, pe raza localității Copăcioasa. Participanții la trafic au trecut pe lângă autoturismul care ardea că o torță, fără să își explice ce s-a întâmplat. Mașina se afla la mică distanță de o societate comercială care se ocupă de dezmembrări auto. Proprietarul nu era în apropiere și nici cineva care sa fi încercat să stingă incendiul.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR