Connect with us

EVENIMENTE

Alegeri la Baroul Gorj! Prezența, interzisă

Postat acum

on

Astăzi la ora 14.00, la Teatrul de Vară din Târgu-Jiu, avocații din Baroul Gorj se întrunesc să își aleagă conducerea, contrar legii. Este vorba despre interzicerea unor acțiuni similare în spații publice, la această întrunire fiind așteptate 200 de persoane.

Asta conform unei hotărârii de Guvern nr. 627 din 16 iulie 2020, anexa 3, art. 1.

DSP Gorj poate interveni, la fel ca și poliția, pentru a opri acest eveniment.

Gorj Express

 

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Dosarul morții lui Dobrin, de la DSP, trimis la Parchet

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă informează că au finalizat cercetări, în cazul morții angajatului DSP, Adrian Dobrin, confirmat cu Covid, în timp ce era transportat spre București. Reprezentanții ITM au trimis rezultatul cercetărilor, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a finalizat dosarul de cercetare a evenimentului produs în data de 02.03.2021, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil, angajat al Direcției de Sănătate Publică Gorj, soldat cu decesul acestuia în data de 06.03.2021, dosar avizat de Inspecția Muncii. Cu ocazia cercetării evenimentului s-a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, Dobrin Adrian Virgil se afla la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată cu amendă în valoare  de 10.000 de lei pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta, în conformitate cu prevederile articolului 23, alineatul (1), litera b) din Legea 108/1999, republicată și actualizată, și cu amendă de 7.000 de lei pentru necomunicarea evenimentului, conform articolului 39, alineatul (5) din Legea securității și sănătății în muncă numărul 319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

În timpul cercetării evenimentului, au mai  fost constatate două neconformități care se referă la neasigurarea unei instruiri suficiente și adecvate pentru fiecare lucrător și funcționarea necorespunzătoare a Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă pentru care Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost sancționată contravențional cu amenzi în cuantum de 6.500 de lei”, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Testele anti Covid, făcute și în farmacii

Postat acum

on

De către

Farmaciile pot face teste rapide, pentru depistarea Covid. Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a semnat un ordin în acest sens. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, farmaciile pot opta pentru desfăşurarea activităţii de testare antigenic rapidă pentru depistarea COVID-19 după obţinerea unui aviz temporar, pe șase luni, emis, în format electronic, de direcţiile de sănătate publică judeţene. “Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, pe baza unei proceduri de instruire care face obiectul unui protocol de colaborare, avizat de Ministerul Sănătăţii, şi care va fi încheiat în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Victimă! Accident grav în Târgu Jiu, pe strada Victoria

Postat acum

on

De către

Un grav eveniment rutier a avut loc în urmă cu scurt timp pe strada Victoria, în municipiul Târgu Jiu. O persoană era întinsă pe jos și i se acorda primul ajutor. IPJ anunță că în evenimentul rutier sunt două autoturisme implicate. Poliție, salvare, descarcerare sunt toate la fața locului.

La data de 9 mai a.c.,politisti din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Târgu Jiu a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime. Din cercetările efectuate de polițiști a reisit faptul că un bărbat de 32 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei, în intersecția strada Victoriei cu strada Revoluției, a efectuat un viraj la stânga, intrând în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Târgu Jiu.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 32 de ani și a trei tinere cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, pasagere în autoturismul condus de tânărul de 20 ani, aceștia fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducatorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR