Home / DEZVĂLUIRI LOCALE / Acuzații! Un pacient octogenar internat la SJU Târgu-Jiu a primit sânge de o grupă greșită

Acuzații! Un pacient octogenar internat la SJU Târgu-Jiu a primit sânge de o grupă greșită

Ginerele unui pacient, internat la finalul lunii trecute la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, susține că ruda sa ar fi primit, pentru transfuzie, două pungi cu sânge din grupa AB IV, asta deși pacientul avea O1 negativ. Omul susține că familia a donat sânge, pentru a veni în sprijinul pacientului, dar acestuia i s-a făcut, în schimb, două transfuzii greșite. 

Aparținătorul Alin Bârcă susține că reprezentanții Secției ATI, mai precis Rodica Dârnu, ar fi recunoscut greșeală, dar ar fi dat vina pe o asistență mutată din secția respectivă. Pacientul de peste 80 de  ani este încă internat la ATI la Spitalul Tudor Vladimirescu. Ruda susține că pacientul are o stare de sănătate precară, transfuzia greșită afectând-i starea de sănătate.

,,Reprezentanții spitalului mi-au spus că nu e vina lor că s-a greșit grupa deoarece pacientul avea hemoglobina mare. Nimic mai mult. Mi s-a spus că voi primi niște acte medicale peste o săptămână”, a precizat aparținătorul care spune că în cauză este vorba de o eroare medicală.

Omul susține că cei de la spital ar fi încercat să mușamalizeze culpa, prin transferarea bolnavului la Craiova. Spitalul din Bănie a refuzat internarea pacientului acolo.

Aparținătorul a anunțat că va face o plângere penală în cauză.

SJU Târgu-Jiu va face o anchetă administrativă în cauză.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *