Connect with us

COMUNITATE

Acuzații: Asociația de Locatari Nr.27 din Târgu Jiu funcționează în ilegalitate

Postat acum

on

Asociația de Locatari Nr.27 din Târgu Jiu este inactivă fiscal din 1 octombrie 2018, nu s-a transformat din asociație de proprietari conform legii, nu are președinte, Comitet Executiv, cenzori sau contabil, are, în schimb, doar un simplu reprezentant rămas la conducere de ani în urmă. Pe numele lui Ion Aurel, reprezentant în acte al asociației cu de la sine putere, conform locatarilor, există mai multe dosare la poliție, ultimul fiind deschis chiar seara trecută.

Locatarii au sesizat aceste probleme chiar ieri când au văzut că la sediul asociației a apărut un individ necunoscut care s-a prezentat drept noul administrator, fără să prezinte proprietarilor vreun act care să demonstreze acest lucru. Tot acesta s-a apucat sa legitimeze proprietarii daca au buletinele la ei și locuiesc în asociație. Oamenii au sunat poliția, la 112.

Aceasta asociație are datorii imense la furnizori, unul fiind Aparegio. La ultimele discuții din 2022, Peptenatu Valeriu Marius, proprietate în asociație, a transmis o solicitare Aparegio de a bloca sistarea debranșărilor pe timpul iernii cu angajamentul de a organiza alegeri statutare interne prin care cele 600 de familii arondate acesteia să își numească legal un președinte, un Comitet Executiv, o Comisie de Cenzori, un contabil și un administrator. Se dorea că această nouă conducere să facă modificările în Registrul Asociațiilor de Proprietari de la Judecătoria Târgu Jiu privind transformarea asociației de locatari în una de proprietari.

În acest moment, Asociația de Locatari Nr.27 Târgu Jiu nu are o conducere statutară iar oamenii nu știu unde să își plătească debitele.

Legat de situația din asociație, încă din septembrie se afla la SICE a IPJ Gorj un dosar în care se fac cercetări pentru delapidare și abuz în serviciu, reclamantul fiind Peptenatu Valeriu Marius. Acesta susține că este nemulțumit de activitatea polițiștilor care daca luau masuri în acest dosar nu se mai ajungea la plângerea de ieri.

Acum se aduna semnături în asociație pentru a se organiza alegeri corecte.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Drum asfaltat cu picioarele la Târgu Jiu! Edilitara face anchetă

Postat acum

on

De către

O stradă din Târgu Jiu a fost asfaltată cu picioarele de salariați ai firmei Edilitara Public. Cetățenii care locuiesc pe strada în cauză au privit șocați cum asfaltul era bătătorit cu încălțările a doi angajați și nicidecum cu un utilaj, cum ar fi fost normal.

Cert este că Edilitară a anunțat că a fost formată o comisie care analizează dacă a fost respectată sau nu procedura de aplicare a asfaltului.
Dacă se va constata că cei care s-au ocupat de această lucrare nu au respectat procedura, vor fi introduși într-o comisie de disciplină care, cel mai probabil, îi va sancționa.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Activitate sistată de ITM Gorj pentru angajatorul din Plopșoru. Plus amendă

Postat acum

on

De către

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului.

 

 

 

 

 

 

Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Târgu Jiu: Un polițist aflat în timpul liber a prins un hoț aflat în exercițiul funcțiunii

Postat acum

on

De către

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins, săptămâna trecută, un individ care fura produse dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Polițistul l-a dat pe făptaș pe mâna colegilor săi.

„La data de 20 ianuarie a.c., un ofiter de poliție din cadrul IPJ Gorj, aflat în timpul liber, a surprins în flagrant delict, un bărbat de 59 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, în timp ce sustrăgea mai multe produse alimentare dintr-un supermarket din municipiul Târgu-Jiu. Polițistul a procedat la urmărirea bărbatului, l-a imobilizat și a luat legătura cu patrula de siguranță publică din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar cu ocazia efectuării controlului bagajelor, asupra bărbatului au fost identificate produsele sustrase. Bunurile au fost predate reprezentantului societății comerciale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis Biroul de Presă al IPJ Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR