Connect with us

POLITICĂ

A treia demisie liberală din AGA UATAA Motru! Salariații uzinei, fără salarii

Postat acum

on

Peneliștii prelungesc agonia în care se află Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) Motru prin refuzul consilierilor de a face parte din AGA acestei societăți. Deja, trei consilieri PNL au refuzat să facă parte din AGA uzinei, refuzul acestora, materializat prin demisii, ducând salariații în situația de a rămâne fără salarii la final de an. 

Cu toate că, până pe data de 15 decembrie, administratorul special al UATAA( numit cu peste un an de zile în urmă chiar de către consilierii PNL) a fost alesul liberal Dorel Drăghici, actualmente vicepreședintele PNL, colegii respectivului nu vor să facă parte din conducerea uzinei. Consilierii în cauză refuză, de câteva zile, rând pe rând, să facă parte din AGA acestei societăți, fiind convinși că UATAA este într-un declin total, asta deși tot orașul se încălzește urmare a uzinei. Astfel, nedorind să își asume această situație în care colegul lor de partid a adus societatea, trei liberali au demisionat rând pe rând din AGA UATAA.

130 de angajați, lăsați fără salarii de Anul Nou

Urmare a acestei situații, cei peste 130 de angajați ai uzinei nu își pot primi drepturile salariale, societatea nu poate face plăți către terți, nu poate onora angajamentele către ANRE, nu poate achiziționa păcură și nici alte echipamente necesare funcționării, lucru ce poate duce chiar la sistarea activității. Mai mult, nici măcar cei din fosta conducere, Dorel-ing.Pârvulesvu, nu mai doresc să conducă această societate pe care au îndreptat-o spre faliment, urmare a lipsei achiziției certificatelor de carbon pentru 2020.

Mai mult, liberalii au început să de-a bir cu fugiții din funcții, unii în medical, alții în libere, în timp ce răbdarea angajaților a ajuns la cotă maximă. Până în prezent, au demisionat din AGA UATAA și au refuzat să semneze contractul de mandat: Iovan Sorin, Sanda Ion și, ultimul, Bălan Vasile, numit recent. Acești liberali au fost propuși în AGA UATAA de către CL tocmai pentru a se respecta algoritmul politic și a fi înlocuiți din acest organism membrii de partid care au fost propuși tocmai de fostul lider de partid.

De altfel, și Ilie Petrescu al doilea membru AGA, numit cu luni de zile în urmă, nici până acum nu a semnat contractul de mandat motivând fel și fel de lucruri, cu toate că contractul de mandat, atât pentru Petrescu cât și pentru Iovan, a fost ridicat și verificat chiar de către fostul lider al PNL Motru. Miercuri se așteaptă ca Ilie Petrescu să semneze totuși contractul de mandat, pus la dispoziția sa la sediul primăriei din Motru. Dacă acest blocaj intenționat continuă, liberalii vor fi direct răspunzători de prejudiciul adus societății, angajaților și cetățenilor.

Angajații UATAA sunt deciși să facă demersuri către ITM daca nu își primesc salariile conform legii. De reamintit că salariile angajaților sunt puțin peste minimul pe economie dar cu toate acestea nu sunt plătite la tim mai ales acum in prag de sărbători. Este și mai dureros că în conturile uzinei sunt peste o sută de miliarde dar nu pot fi achitate salarii de 2-3 miliarde din lipsa de director care sa semneze statele de plată. Se pare că acum, nemaifindvalegeri nu se mai sacrifica nimeni pentru binele angajaților și a societății.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    6 ianuarie 2022 at 09:29

    ASTIA SUNT LIBERALII LUI GIGEL?OARE PETRESCU ACEL VANATOR DE CIOLANE MAI MERITA VREO FUNCTIE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

POLITICĂ

Iordache: Am decis sa revin in PNL! Organizația și-a recâștigat senatorul

Postat acum

on

De către

„Decizia anunțată ieri vine după o largă consultare a oamenilor care m-au sprijinit, primari, colaboratori, membri ai echipei, toți sperând la un liberalism mai curat și mai orientat către cetățenii județului Gorj. Consider că majoritatea motivelor care au dus la plecarea mea din PNL au fost îndepărtate și că actuala conducere este mult mai receptivă la problemele din teritoriu semnalate de membrii partidului”, a anunțat Ion Iordache.

De altfel, marți, Biroul Politic Național al PNL a decis să numească o nouă echipă de conducere la filiala Gorj, demonstrând că-și dorește alegeri interne corecte, care să ducă la o organizație puternică, gata de orice luptă la alegerile care vin.

„Cu toate greșelile din ultimul an, PNL rămâne simbolul luptei pentru o Românie mai performantă în care oamenii să se poată susține prin propria muncă, nu prin pomeni primite în preajma campaniilor electorale. Cu acest obiectiv în suflet, îmi continui activitatea în Senatul României, în grupul PNL, fiind convins că voi putea apăra mai eficient prioritățile de dezvoltare a județului Gorj din această poziție”, a completat Iordache.

În urma deciziei BPN, comentatorii din jurul lui Dan Vâlceanu au tăcut brusc.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Vili Pasăre despre revenirea senatorului la PNL: Iordache a demonstrat și în afaceri și în politică faptul că poate face treabă!

Postat acum

on

De către

Primarul de Drăgotești, Vili Pasare, consideră că senatorul Iordache, revenit în PNL și la cârma organizației de la Gorj, va aduce un plus valoare partidului iar rezultatele la alegerile din 2024 ar fi favorabile liberalilor.

În opinia edilului de Drăgotești, Iordache a demonstrat, și în afaceri și în politică, faptul că poate face treabă. Potrivit lui Vili Pasare, în PNL Gorj nu este scandal, ci doar sunt persoane care sunt legate încă de fostul președinte și nu acceptă, declarativ, doar pe acest considerent, o schimbare în bine a structurii politice din județul nostru.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

PER cheamă partidele din Gorj la o masă rotundă!

Postat acum

on

De către

În actualul context socio economic în care se află țara noastră, dar mai ales al modului în care se răsfrâng deciziile luate de către coaliția de guvernare asupra vieții cetățenilor si mai cu seamă a gorjenilor, președintele Partidului Ecologist Român Filiala Gorj, Miroiu Dan Dumitru, face un apel la unitate și solicită tuturor forțelor politice din județul Gorj, cele neimplicate decizional în cadrul puterii legislative ( parlament, guvern) o întâlnire cu scopul de a analiza situația actuală a județului și găsirea de puncte comune în vederea stabilirii, eventual, a unor alianțe.
„Propun ca a această întâlnire să aibă loc în data de 15.10.2021, orele și locul întrevederi îl vom stabili de comun acord cu partidele și organizațiile civice din județul Gorj care își vor manifesta dorința de a fi prezenți la această întâlnire”, a transmis Miroiu.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR