Connect with us

POLITICĂ

A treia demisie liberală din AGA UATAA Motru! Salariații uzinei, fără salarii

Postat acum

on

Peneliștii prelungesc agonia în care se află Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) Motru prin refuzul consilierilor de a face parte din AGA acestei societăți. Deja, trei consilieri PNL au refuzat să facă parte din AGA uzinei, refuzul acestora, materializat prin demisii, ducând salariații în situația de a rămâne fără salarii la final de an. 

Cu toate că, până pe data de 15 decembrie, administratorul special al UATAA( numit cu peste un an de zile în urmă chiar de către consilierii PNL) a fost alesul liberal Dorel Drăghici, actualmente vicepreședintele PNL, colegii respectivului nu vor să facă parte din conducerea uzinei. Consilierii în cauză refuză, de câteva zile, rând pe rând, să facă parte din AGA acestei societăți, fiind convinși că UATAA este într-un declin total, asta deși tot orașul se încălzește urmare a uzinei. Astfel, nedorind să își asume această situație în care colegul lor de partid a adus societatea, trei liberali au demisionat rând pe rând din AGA UATAA.

130 de angajați, lăsați fără salarii de Anul Nou

Urmare a acestei situații, cei peste 130 de angajați ai uzinei nu își pot primi drepturile salariale, societatea nu poate face plăți către terți, nu poate onora angajamentele către ANRE, nu poate achiziționa păcură și nici alte echipamente necesare funcționării, lucru ce poate duce chiar la sistarea activității. Mai mult, nici măcar cei din fosta conducere, Dorel-ing.Pârvulesvu, nu mai doresc să conducă această societate pe care au îndreptat-o spre faliment, urmare a lipsei achiziției certificatelor de carbon pentru 2020.

Mai mult, liberalii au început să de-a bir cu fugiții din funcții, unii în medical, alții în libere, în timp ce răbdarea angajaților a ajuns la cotă maximă. Până în prezent, au demisionat din AGA UATAA și au refuzat să semneze contractul de mandat: Iovan Sorin, Sanda Ion și, ultimul, Bălan Vasile, numit recent. Acești liberali au fost propuși în AGA UATAA de către CL tocmai pentru a se respecta algoritmul politic și a fi înlocuiți din acest organism membrii de partid care au fost propuși tocmai de fostul lider de partid.

De altfel, și Ilie Petrescu al doilea membru AGA, numit cu luni de zile în urmă, nici până acum nu a semnat contractul de mandat motivând fel și fel de lucruri, cu toate că contractul de mandat, atât pentru Petrescu cât și pentru Iovan, a fost ridicat și verificat chiar de către fostul lider al PNL Motru. Miercuri se așteaptă ca Ilie Petrescu să semneze totuși contractul de mandat, pus la dispoziția sa la sediul primăriei din Motru. Dacă acest blocaj intenționat continuă, liberalii vor fi direct răspunzători de prejudiciul adus societății, angajaților și cetățenilor.

Angajații UATAA sunt deciși să facă demersuri către ITM daca nu își primesc salariile conform legii. De reamintit că salariile angajaților sunt puțin peste minimul pe economie dar cu toate acestea nu sunt plătite la tim mai ales acum in prag de sărbători. Este și mai dureros că în conturile uzinei sunt peste o sută de miliarde dar nu pot fi achitate salarii de 2-3 miliarde din lipsa de director care sa semneze statele de plată. Se pare că acum, nemaifindvalegeri nu se mai sacrifica nimeni pentru binele angajaților și a societății.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    6 ianuarie 2022 at 09:29

    ASTIA SUNT LIBERALII LUI GIGEL?OARE PETRESCU ACEL VANATOR DE CIOLANE MAI MERITA VREO FUNCTIE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Primarul din Târgu Jiu sare în apărarea primarului din Timișoara

Postat acum

on

De către

Primarul din TârguJiu, Marcel Romanescu, sare în apărarea edilului din Timișoara, Dominic Fritz. Romanescu a semnat, alături de alți 22 de primari de municipii din țară, o scrisoare deschisă, prin care își arată solitaritatea față de Fritz, după ce un grup de membri AUR, în frunte cu liderul partidului, au intrat în sediul primăriei. Edilii cer ca autoritățile să ia măsuri împotriva grupului condus de George Simion. „Asociaţia Municipiilor din România a luat act cu îngrijorare de incidentele petrecute în cursul zilei de vineri la Primăria Municipiului Timişoara, când mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au pătruns cu forţa în sediul instituţiei. Condamnăm cu fermitate orice acţiune destabilizatoare care aduce atingere ordinii şi statului de drept! Suntem solidari cu primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi cu colegii dânsului care au fost martori la scenele violente de astăzi şi facem un apel la instituţiile statului cu atribuţii în ordinea publică să acţioneze ferm şi să sancţioneze astfel de fapte, dar şi să prevină pe viitor repetarea unor asemenea acţiuni agresive şi primitive care nu au ce căuta într-un stat civilizat, membru al Uniunii Europene”, au comunicat primarii semnatari ai scrisorii de susținere.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Vîlceanu, despre măsurile Guvernului: Unde ne vom opri?

Postat acum

on

De către

Ministrul Fondurilor Europene a declarat, azi, că guvernul a luat măsuri în privința creșterilor de preț, dar că aceste măsuri sunt mereu solicitate și ar trebui să se oprească. „Este evident că statul român trebuia să facă ceva în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la energie şi gaze. A existat o lege pe care a votat-o toată lumea în Parlament. Acum înţeleg că nu mai e de ajuns acea lege şi că trebuie venit cu alte măsuri. Vom gândi şi vom vedea în Guven şi alte măsuri, dar trebuie să ne punem şi o întrebare, o întrebare serioasă: Unde ne vom opri? Pentru că nevoi are toată lumea şi dacă începem să discutăm pe fiecare domeniu în parte”,  a spus Dan Vîlceanu, citat de presa centrală.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Dan Vîlceanu s-a autosuspendat de la șefia PNL Gorj

Postat acum

on

De către

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, s-a autosuspendat din funcție. Deciazia liderului liberal a fost luată, după ce a fost numit secretar general al partidului, în structura centrală, iar cele două funcții sunt incompatibile. La șefia PNL Gorj a fost numit, interimar, Dumitru Leuștean, primarul din Novaci.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR