Connect with us

POLITICĂ

A treia demisie liberală din AGA UATAA Motru! Salariații uzinei, fără salarii

Postat acum

on

Peneliștii prelungesc agonia în care se află Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) Motru prin refuzul consilierilor de a face parte din AGA acestei societăți. Deja, trei consilieri PNL au refuzat să facă parte din AGA uzinei, refuzul acestora, materializat prin demisii, ducând salariații în situația de a rămâne fără salarii la final de an. 

Cu toate că, până pe data de 15 decembrie, administratorul special al UATAA( numit cu peste un an de zile în urmă chiar de către consilierii PNL) a fost alesul liberal Dorel Drăghici, actualmente vicepreședintele PNL, colegii respectivului nu vor să facă parte din conducerea uzinei. Consilierii în cauză refuză, de câteva zile, rând pe rând, să facă parte din AGA acestei societăți, fiind convinși că UATAA este într-un declin total, asta deși tot orașul se încălzește urmare a uzinei. Astfel, nedorind să își asume această situație în care colegul lor de partid a adus societatea, trei liberali au demisionat rând pe rând din AGA UATAA.

130 de angajați, lăsați fără salarii de Anul Nou

Urmare a acestei situații, cei peste 130 de angajați ai uzinei nu își pot primi drepturile salariale, societatea nu poate face plăți către terți, nu poate onora angajamentele către ANRE, nu poate achiziționa păcură și nici alte echipamente necesare funcționării, lucru ce poate duce chiar la sistarea activității. Mai mult, nici măcar cei din fosta conducere, Dorel-ing.Pârvulesvu, nu mai doresc să conducă această societate pe care au îndreptat-o spre faliment, urmare a lipsei achiziției certificatelor de carbon pentru 2020.

Mai mult, liberalii au început să de-a bir cu fugiții din funcții, unii în medical, alții în libere, în timp ce răbdarea angajaților a ajuns la cotă maximă. Până în prezent, au demisionat din AGA UATAA și au refuzat să semneze contractul de mandat: Iovan Sorin, Sanda Ion și, ultimul, Bălan Vasile, numit recent. Acești liberali au fost propuși în AGA UATAA de către CL tocmai pentru a se respecta algoritmul politic și a fi înlocuiți din acest organism membrii de partid care au fost propuși tocmai de fostul lider de partid.

De altfel, și Ilie Petrescu al doilea membru AGA, numit cu luni de zile în urmă, nici până acum nu a semnat contractul de mandat motivând fel și fel de lucruri, cu toate că contractul de mandat, atât pentru Petrescu cât și pentru Iovan, a fost ridicat și verificat chiar de către fostul lider al PNL Motru. Miercuri se așteaptă ca Ilie Petrescu să semneze totuși contractul de mandat, pus la dispoziția sa la sediul primăriei din Motru. Dacă acest blocaj intenționat continuă, liberalii vor fi direct răspunzători de prejudiciul adus societății, angajaților și cetățenilor.

Angajații UATAA sunt deciși să facă demersuri către ITM daca nu își primesc salariile conform legii. De reamintit că salariile angajaților sunt puțin peste minimul pe economie dar cu toate acestea nu sunt plătite la tim mai ales acum in prag de sărbători. Este și mai dureros că în conturile uzinei sunt peste o sută de miliarde dar nu pot fi achitate salarii de 2-3 miliarde din lipsa de director care sa semneze statele de plată. Se pare că acum, nemaifindvalegeri nu se mai sacrifica nimeni pentru binele angajaților și a societății.

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gheorghe

    6 ianuarie 2022 at 09:29

    ASTIA SUNT LIBERALII LUI GIGEL?OARE PETRESCU ACEL VANATOR DE CIOLANE MAI MERITA VREO FUNCTIE?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Biblioteca din Prigoria se reabilitează, contractul semnat

Postat acum

on

De către

La sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice primarul comunei Prigoria a semnat contractul de finanțare prin Programul National de Redresare si Rezilienta pentru Reabilitarea sediului Bibliotecii comunale ‘Ion Tarbac” din Comuna Prigoria.

„Vom continua să atragem cât mai multe fonduri pentru Comuna Prigoria”, a precizat edilul local Lucian Goață.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Omu’ ministrului Energiei numit la cârma CE Oltenia

Postat acum

on

De către

„În cadrul sedintei din data de 03.02.2023, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a numit in functia de Presedinte al Directoratului pe domnul Plaveti Iulius Dan, incepand cu data de 03.02.2023. Reamintim ca domnul Plaveti Iulius Dan a fost numit in Directoratul companiei pentru o perioada de 4 luni incepand cu data de 23.01.2023, in baza prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice”, transmite CEO, prin intermediul unui comunicat de presă.

Plăveți a fost impus în Directorat direct de către ministrul Energiei și este considerat omul lui Virgil Popescu la CE Oltenia.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Primăria Motru, la un pas de blocaj! Ordin să nu se voteze bugetul propus

Postat acum

on

De către

Ședința de CL Motru, de la ora 16.00, este una cu mari semne de întrebare, deoarece sunt voci care spun că o parte dintre consilieri vor boicota, refuzând să voteze bugetul, pe ordin de partid. Deși PSD și PNL sunt într-o alianță la Guvernare, înțelegerile politice cad la Motru, unde cele două partide sunt la cuțite permanent. La mijloc pică însă membrii comunității care au de suferit în urma acestor vendete politice interminabile. Cert este că dacă bugetul nu va fi votat, activitatea primăriei va fi paralizată.

Bugetul propus de Primăria Motru a dat fiori liberalilor având în vedere că, și în acest an, la secțiunea de Dezvoltare(investiții) suma depășește 50 de milioane de lei, fără a adăuga și contribuția pentru proiectele pe fonduri europene sau guvernamentale.

Și de această dată, actualul primar a adus toate resursele financiare spre partea de investiții și dezvoltare, lucru care îi nemulțumește pe liberali, deoarece, anul acesta, se va realiza în municipiu: infrastructură rutieră, trotuare, asfalt, se va extinde rețeaua de gaze,de canalizare și de apă, se vor realiza investiții în sănătate, învățământ, se vor face achiziții și montare de complexe de joacă, achiziții de utilaje, mașină de gunoi, buldoexcavator, etc.., se va realiza cadastrare și lucrări de înfrumusețare a localității.

Se cunoaște astfel că sarcina trasată la ședința de partid de ieri, ora 17.00, de la sediul PNL Motru, a fost abținerea la votul de astăzi pe buget, lucru care a nemulțumit cei șase consilieri liberali. Au fost discuții în contradictoriu, mai ales că această impunere a venit din partea fostului primar, care nu mai este lider de partid. Mai mult, liberalilor li s-a transmis că directorul EMC Motru, David Constantin, se va abține și el la buget pentru că îi va cere și lui acest lucru. Savin este consilier PMP.

Ședință de CL Motru va avea loc într-o jumătate de oră. Acesta va fi transmisă în direct pe rețelele de socializare, pentru a vedea cetățenii cine votează bugetul pentru 2023.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR