Connect with us

ACTUALITATE

A pierdut controlul autoturismului și a lovit un cap de pod

Postat acum

on

0 Shares

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul 112,la data de 30 iulie a.c. cu privire la faptul că pe DE 79 Cîrbești a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime.

Un bărbat, de 49 de ani, din Municipiul Târgu Jiu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 Cîrbești, din direcția Rovinari către Târgu Jiu, fapt reieșit din cercetările efectuate de polițiști.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Ordinul abuziv emis de fostul prefect pentru Consiliul Județean a fost anulat!

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean a atacat în instanță ordinul prefectului, prin care acesta cerea un control general la Consiliul Județean Gorj. Soluția instanței, pe scurt, este următoarea: Admite acțiunea Consiliului Județean și anulează ordinul nr. 12 din 10.01.2024, emis de prefectură. Tipul soluției: Respinge cererea de suspendare solicitată de prefectură. Prin urmare, instanța a recunoscut că acel ordin de control a fost nelegal, și echipa de juriști de la Consiliul Județean Gorj a avut dreptate când a catalogat acest demers ca fiind rezultatul unui exces de putere din partea fostului prefect.

„Decizia recentă a instanței de a anula ordinul nr. 12, emis de prefectura Gorj, nu este doar o victorie juridică pentru Consiliul Județean, ci și o lecție clară despre limitele puterii administrative și despre importanța respectării legii chiar și de către cei care sunt meniți să o aplice. Prin solicitarea unui control general la Consiliul Județean Gorj, fără a prezenta motive întemeiate și concrete care să justifice o astfel de măsură, fostul prefect a abuzat de puterea conferită de funcția sa, sfidând principiile de bază ale dreptății și echității administrative. Această acțiune nejustificată pune în lumină un comportament care nu poate fi tolerat într-o administrație publică ce se pretinde a fi transparentă și responsabilă”, a transmis PSD Gorj.

„Excesul de putere, sub orice formă, este dăunător nu doar pentru instituțiile vizate direct, ci și pentru încrederea cetățenilor în integritatea și eficiența instituțiilor statului. Instanța, prin decizia sa, nu doar că a reparat o nedreptate, dar a transmis și un semnal puternic că asemenea comportamente nu vor fi tolerate.Este imperativ ca astfel de situații să fie tratate cu toată seriozitatea, iar responsabilitățile să fie clar definite și respectate. Cazuri de acest gen nu doar că erodează fundamentele guvernanței democratice, dar subminează și principiile de transparență și responsabilitate care ar trebui să guverneze toate acțiunile funcționarilor publici. În concluzie, este esențial să ne asigurăm că astfel de abuzuri nu rămân nepedepsite și că mecanismele de control și echilibru în cadrul administrației funcționează eficient, pentru a proteja interesele publice și pentru a preveni orice încercare de subminare a statului de drept”, se arată în comunicatul PSD Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Service auto din Târgu-Jiu, sancționat de Garda de Mediu Gorj

Postat acum

on

De către

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, în urma controalelor efectuate pe raza județului, o amendă în valoare de 15.000 lei unui service auto din municipiul Târgu-Jiu.

,,Uleiul uzat trebuie gestionat corespunzător.  Amendă în valoare de 15.000 lei, aplicată unui service auto de pe raza municipiului Târgu-Jiu, care genera ulei uzat provenit din activitatea de ,,întreținere și reparare a autovehiculelor” și nu a putut face dovada eliminării acestuia.
Dispozițiile OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor are prevederi clare în ceea ce privește gestionarea uleiului uzat, drept urmare se atrage atenția asupra respectării acestora și conformării la prevederile legislației de mediu în vigoare”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Oficialii delegației START, în vizită de lucru la Gorj

Postat acum

on

De către

Consiliul Județean Gorj a aplicat, în luna februarie a.c., la apelul pentru Programul de asistență tehnică START, lansat de Inițiativa Uniunii Europene pentru regiunile carbonifere în tranziție. Proiectul Județului Gorj este unul din cele 4 selectate pentru a beneficia de suport tehnic din partea Secretariatului Inițiativei în realizarea unei tranziții juste, alături de cele din regiunile Asturias (Spania), Silezia inferioară (Polonia) și Zasavje (Slovenia).

„În vederea stabilirii detaliilor implementării, o delegație a Secretariatului Inițiativei pentru regiunile carbonifere în tranziție a efectuat, în perioada 23-24 aprilie 2024, o vizită de lucru în județul Gorj. Delegația, formată din trei consultanți din cadrul Inițiativei START, respectiv Paul Baker, Robert Pollock și Veronika Muller, a purtat, pe parcursul vizitei, discuții cu membrii Grupului de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică la nivelul județului Gorj, cu reprezentații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, cu reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, precum și cu mediul de afaceri.

Oficialii inițiativei START au efectuat o deplasare în orașul Rovinari, o localitate direct afectată de procesul de tranziție, pentru a se informa cu privire la abordările pe care le are administrația publică, în raport cu schimbările socio-economice și provocările viitoare. De asemenea, reprezentanții primăriei au organizat și o deplasare la exploatarea minieră de suprafață de la Gârla, în prezent închisă. Procesul de asistență tehnică este dezvoltat pe baza nevoilor specifice ale fiecărei regiuni, iar în județul Gorj acesta se va desfășura în cea de-a doua parte a anului 2024.

Prin intermediul acestui program, Grupul de lucru pentru coordonarea tranziției la neutralitate climatică, și Consiliul Județean, în calitate de coordonator, vor beneficia de suport tehnic, adaptat pentru realizarea unui portofoliu de proiecte strategice și încurajarea dezvoltării economiei verzi în județ. Totodată, asistența tehnică va sprijini și întărirea capacității Grupului de lucru, pentru a asigura un proces transparent, participativ și colaborativ de implementare a Programului Tranziție Justă 2021-2027 și perspective pentru Fondul Social pentru Climă” a transmis echipa Consiliului Județean Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!