Connect with us

ACTUALITATE

A improvizat un ”Centru pentru informare turistică” la Coloana Infinitului!

Postat acum

on

Cristian Juscu, cunoscutul consultant fiscal din Tg-Jiu care a decis, recent, să intre în politică, s-a declarat profund dezamăgit de faptul că instituțiile care ar trebui să se ocupe cu promovarea orașului și a operelor brâncușiene, aflate sub autoritatea municipalității, nu pun la dispoziția turiștilor niciun material informativ despre orașul Tg-Jiu și despre locurile frumoase din Gorj.

Reprezentantul AUR a tipărit, pe cheltuiala sa, un pliant cu informații,  în limba română și limba engleză, despre operele lui Constantin Brâncuși de la Tg-Jiu și a improvizat, sâmbătă, un ”Centru de informare turistică” pe care l-a amplasat la intrarea în parcul în care se află Coloana Infinitului și a explicat, într-o postare pe o rețea de socializare, care a fost motivul demersului său.

”Turiștii fiind informați despre obiectivele turistice din Târgu Jiu, din județul Gorj, se pot dezvolta astfel și alte locuri de muncă și servicii: turiștii comandă servicii de Taxi, ar cumpăra suveniruri, dacă ar avea de unde, ar știi unde să se cazeze, ce alte obiective ar putea vizita în Gorj, ar putea să se cazeze la pensiuni, ar gusta din mâncărurile tradiționale, ar putea cumpăra un suc natural făcut în casa etc.! Atâta timp cât aceste obiective sunt lăsate să se viziteze gratis, niciodată nu ne vom dezvolta turismul în Târgu Jiu și Gorj! Din contra, comunitatea locală v-a suporta toate cheltuielile cu paza, întreținerea și administrarea! Dacă nu încasezi o taxă decentă din care nu vei acoperi măcar o parte din aceste cheltuieli, atunci Primăria în loc să folosească pe alte obiective de investiții îi redirecționează tot aici! De ce în Paris, Roma, Milano, Atena, Praga se poate și la noi nu? De ce trebuie să plătim niște agenți de Politie comunitară și din banii noștri ca să “păzească”, dar Obiectivul a fost vandalizat de două ori? De ce nu există un loc de parcare unde pot să parcheze autocarele cu turiști încă de la intrare în oraș? De ce banii se cheltuiesc, se irosesc fără cap și se redirecționează doar către firme de partid? De ce 10 postamente din beton executate, anul trecut, de Edilitara au costat aproximativ 16.900 de euro? De ce pentru tabăra de sculptură pentru tinerele talente nu a fost alocată suma nici pe jumătate? Reconstruim România împreuna cu A.U.R. Și cu voi!”, a scris Cristian Juscu.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

20 de șomeri din Motru au absolvit un curs de lucrător comercial

Postat acum

on

De către

Primaria Municipiului Motru în colaborare cu AJOFM GORJ și cu CRFPA Vâlcea au finalizat primul curs de formare profesională desfășurat în perioada 27 06 – 20 09 2023 în meseria de lucrător comercial la care au participat 20 de șomeri din Motru.

În perioada următoare se vor organiza cursuri în Motru pentru a le oferi șomerilor din zonă posibilitatea participării la programul de formare profesională în funcție de necesitățile comunității.

 

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Ministrul Intotero, la Târgu Jiu: Am crezut și cred în „Pactul pentru tineri”!

Postat acum

on

De către

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero a participat, vineri la Târgu Jiu, oraş desemnat anul acesta „Capitala Tineretului”, la o dezbatere despre reducerea abandonului şcolar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar şi a violenţei de orice fel în şcoli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă.

„Am crezut și cred în “𝙋𝙖𝙘𝙩𝙪𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙩𝙞𝙣𝙚𝙧𝙞”, un proiect național inițiat anul trecut de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, cu atât mai mult cu cât evenimentul, la care am participat astăzi, s-a desfășurat la Târgu Jiu, oraș desemnat pentru acest an “𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢””, a declarat ministrul Natalia Intotero, o data cu prezenta sa, ieri, la Târgu Jiu.

„Felicit CONAF pentru această lădabilă inițiativă pentru că ne demonstrează că munca în echipă dă întotdeauna roade. Discuțiile de astăzi s-au axat în principal pe reducerea abandonului școlar, fenomenul mamelor minore, eradicarea consumului de droguri în rândul tinerilor, diminuarea fenomenului de bullying, dar și a violenței de orice fel în școli, fenomene care s-au intensificat foarte mult în ultima perioadă. Am vorbit și despre Clasa M, un proiect care a luat naștere anul trecut, și care a fost primul pas în colaborarea mea cu CONAF. Acest proiect a pus bazele modificărilor legislative, astfel încât mamele minore să primească acea sumă de 700 de lei ca sprijin material, dacă își continuă studiile, iar copiii lor au prioritate la creșele și grădinițele de stat”, a transmis ministrul.

„Un alt proiect la care țin foarte mult este înființarea, cu ajutorul fondurilor europene, a centrelor de tratare a adicției.Mulțumesc Cristinei Chiriac, președinte CONAF pentru invitația de a participa la această dezbatere, dar mai ales pentru contribuția concretă pe care o are în ceea ce privește reducerea cu 1% a numărului copiilor care abandonează școala”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Rovinari: Bărbat de 28 de ani, prins drogat la volan!

Postat acum

on

De către

În noaptea de 22/23 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Rovinari au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor rutiere, în vederea reducerii riscului rutier pe drumurile publice și pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere.

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Rovinari au depistat în trafic, un bărbat de 28 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Școlii din localitate, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului condus de bărbat, precum și al controlului corporal, polițiștii au găsit mai multe fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, un recipient ce conținea fragmente vegetale de culoare verde-maroniu, fiind ridicate și înaintate structurilor competente pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR