Connect with us

COMUNITATE

A decedat profesorul de fizică Ion Morie, de la CNET! A pregătit 90% dintre mediciniștii din Gorj

Postat acum

on

0 Shares

Profesorul Ion Morie, fost cadru didactic al Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, a urcat la ceruri.

Până la ieșirea la pensie, profesorul de fizică a reușit să îi învețe tainele fizicii pe mii de elevi străluciți care au absolvit cursurile acestei instituții de învățământ dar, mai ales, reprezentanții de seamă a unor întregi generații de medici, care au onorat Gorjul la facultățile de medicină din țară și din străinătate. Toți cei care l-au cunoscut pe reputatul profesor transmit condoleanțe familiei îndoliate.

Trupul neînsuflețit al profesorului Ion Morie va fi depus, în data de 15.02.2024, la capela Eden. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 17.02.2024, în comuna Bălănești, satul Voiteşti Vale.

„Cu profundă tristețe , Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” anunță trecerea în neființă a domnului profesor Ion Morie. Noi, foştii colegi şi foştii elevi ai Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe un excepțional profesor de fizică, un exemplu de corectitudine şi de profesionalism, ca pe un om deosebit, discret, echilibrat. Domnul profesor Ion Morie a fost unul dintre profesorii străluciţi ai învǎţǎmântului gorjean, cu impresionante rezultate în activitatea didactică, mentorul devenirii profesionale a atâtor generaţii de elevi. Transmitem familiei sincere condoleanțe și o asigurăm de eterna amintire şi veșnică preţuire ce o vom păstra domnului profesor. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Rămas bun, domnule profesor”, a transmis CNET Târgu Jiu.

 

 

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

ACTUALITATE

Muzeu virtual, la Peștișani

Postat acum

on

De către

Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani au lansat  proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce aduce în prim-plan arta, oferind tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate, prin crearea unui muzeu digital care are în prim plan viața și operele lui Constantin Brâncuși.

 

Proiectul TEEN ART MUSEUM își propune să ofere oportunități inovatoare de exprimare artistică tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani.

Tinerii vor fi protagoniștii proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să-și exprime viziunea.
Obiectivele proiectului sunt multiple și includ: creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural; creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media; dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media; activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.


Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai.
Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.
“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, au transmis reprezentanții Asociației Be Teen.
Proiectul este finanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Cauza infiltrației din sala de operații a SJU Târgu Jiu: Obturarea cu peturi a conductei de preluare a apelor pluviale

Postat acum

on

De către

Instalatorul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a transmis o notă informativă managerului unității medicale prin care a precizat că în urma verificărilor efectuate la sălile de operație unde s-a produs infilatrația, cauza acesteia, la una dintre săli, a fost obturarea conductei de preluare a apei pluviale cu PET-uri.

Conducta de pe terasa situată deasupra sălii de operație, conductă care colectează apa provenită de la ploaie, a fost curățată, problema fiind remediată, anunță SJU Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

SJA Gorj angajează cinci șoferi pe ambulanțe din stațiile Târgu Jiu și Motru

Postat acum

on

De către

Serviciul Județean de Ambulanță a vacantat cinci posturi de șoferi pentru autospecialele stației Târgu Jiu și Motru.

Patru posturi sunt pentru stația Târgu Jiu. Dosarele se depun deja iar perioada de înscriere se finalizează pe 7 mai.

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!