Connect with us

COMUNITATE

A decedat fostul ambasador Aurel Turbăceanu, cetățean de onoare al comunei Baia de Fier

Postat acum

on

Excelenţa sa, ambasadorul Aurel Turbăceanu a fost membru fondator al Asociaţiei Ambasadorilor şi Diplomaţilor de Carieră, Al Asociaţiei Române de Politică Externă şi al Fundaţiei Europa-Titulescu, al Societăţii de Prietenie România-Africa şi al Ligii Culturale „Fiii Gorjului”, cetăţean de onoare al comunei Baia de Fier. Familia anunță, astăzi, cu tristețe, trecerea acestuia în neființă.

Absolvent al Facultăţii de Litere şi Filozofie, Universitatea Baghdad, Irak şi al Institutului de Limbi Străine Clasice şi Orientale, Universitatea din Bucureşti, excelența sa a fost primul ambasador al României în emiratul Qatar şi în Regatul Arabiei Saudite.

Ambasadorul Aurel Turbăceanu, originar din comuna Baia de Fier a publicat o serie de lucrări despre lumea arabă, printre care: „Întâlnire cu trecutul – din amintirile unui ambasador în Golful Arab”, studii în volumele Pagini din Diplomaţia României (vol. I şi II), a fost coautor la traducerea din limba arabă a piesei de teatru „Ceasul Dăruirii” a scriitorului egiptean Es-Said Farag.

Ambasadorul Aurel Turbăceanu a fost diplomat de carieră, un om-exemplu prin cariera sa, pregătirea sa, felul său de a fi. A avut şansa să cunoască multe personalităţi din lumea arabă, şi nu numai, el activând în diplomaţie până în anul 1997.

Aurel Turbăceanu a fost diplomat de carieră în Ministerul Afacerilor Externe şi la ambasade ale României în ţări arabe; însărcinat cu afaceri ale României la Tripoli, în Libia; ministru-consilier la ambasada ţării noastre la Rabat, cu atribuţii privind raporturile României cu uniunea Maghrebului Arab; director adjunct al Direcţiei Orientul Mijlociu şi Africa de Nord din M.A.E.; primul ambasador al României în statul Qatar, cu reşedinţa la Doha şi tot primul ambasador al României în Regatul Arabiei Saudite, cu reşedinţa la Riadh. Excelenţa Sa, ambasadorul Aurel Turbăceanu, a fost decorat de Gamal Abdel Nasser, preşedintele Republicii Arabe Egipt, de regele Hussein Ibn Talal, suveranul Regatului Haşemit al Iordaniei şi de Emirul Hamad Bin Khalifa Al-Thani, şeful statului Qatar pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

COMUNITATE

Un sindicat din minerit îi apără în instanță și pe pensionarii polițiști și militari

Postat acum

on

Una din organizațiile sindicale din minerit a decis să îi apere în instanță și pe pensionarii din poliție și armată. Federația Națională a Muncii, condusă de Constantin Crețan, face aceste demersuri, ca urmare a afilierii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Federația Națională a Muncii are membri din minerit, energie, prestatori, pensionari, polițiști, cadre militare, expropriați.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Câți câini din Târgu Jiu au fost adoptați

Postat acum

on

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru, susține că o mare parte a câinilor fără stăpân ridicați de pe străzile din oraș au ajuns la diferite familii. Bogdan Bejinaru a precizat că, în urma delegării serviciului, 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați.

„Delegarea serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost intens criticată de cei care văd și gândesc doar răul acestui oraș. Am acționat cum am crezut că e mai bine pentru siguranța cetățenilor și a copiilor, pentru creșterea calității vieții în Târgu Jiu, conștienți fiind de faptul că problema câinilor fără stăpân nu era bine gestionată. Avem și primele rezultate: 284 de câini au fost capturați de pe străzile municipiului Târgu Jiu, 94 dintre aceștia se află în padoc, iar 190 au fost adoptați. Îmbucurător este că, având în vedere numărul mare de adopții,  în această perioadă, nu a avut loc NICI O EUTANASIERE! Suntem datori să vă oferim un climat de viață sigur și sănătos, așa că detractorii de serviciu, ascunși sub masca așa zișilor iubitori de animale, pot să ne critice în continuare. Problema câinilor fără stăpân nu este nici pe departe rezolvată, dar primele rezultate arată că poate fi soluționată.”, conform viceprimarului din Târgu Jiu, Bogdan Bejinaru.

 

Continuă să citeşti

COMUNITATE

Marcel Romanescu se poate întoarce la UCB

Postat acum

on

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, se poate întoarce la Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Edilul, care a activat anterior ca profesor la UCB, primise o serie de interdicții, ca urmare a unui conflict cu fosta conducere. Consiliul de Etică și Management Universitar a desființat hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”.

„Consiliul de Etică și Management Universitar mi-a dat dreptate și desființează hotărârile Senatului Universității „Constantin Brâncuși”, dictate, practic, de fosta conducere.

Am fost supus unui linșaj public, pe perioada ultimilor 3 ani, de către fosta conducere a UCB. După ce, într-o primă etapă, Comisia de Etică a emis o soluție ce mi-a fost favorabilă, aceasta a fost schimbată de către Senatul Universității, urmând o serie de decizii ilegale.

Am sesizat aceste aspecte Consiliului de Etică și Management Universitar din cadrul Ministerului Educației care a hotărât desființarea hotărârilor emise cu încălcarea legii.

Le-am vorbit colegilor mei de la UCB despre nevoia de a rămâne uniți pentru dezvoltarea universității de la Târgu Jiu. Instituțiile de învățământ superior sunt într-o concurență acerbă careia nu-i putem face față dacă suntem dezbinați. Trebuie sa lăsăm deoparte disensiunile dintre noi și să lucram împreună pentru ca Universitatea „Constantin Brâncuși” să devină una dintre cele mai puternice din țară.”, conform lui Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu și profesor la UCB.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK