Connect with us

ULTIMA ORĂ

40.000 amendă pentru un angajator din județul Gorj

Postat acum

on

Un angajator care prestează activitate în domeniul construcțiilor, în orașul Novaci, a fost sancționat, cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru folosirea în activitate a doi muncitori fără forme legale de angajare, în urma unui control al inspectorilor de muncă ce a avut loc săptămâna trecută.
În perioada 23-27 noiembrie a.c., Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat 75 de controale pentru verificarea respectării legislației muncii de către angajatori, fiind aplicate amenzi în cuantum de 55.000 de lei. De asemenea, s-au dispus 87 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate, măsuri ce trebuie duse la îndeplinire, într-un timp stabilit, de către angajatorii sancționați.

”Domeniul construcțiilor rămâne, în continuare, un domeniu cu un grad ridicat de incidență a muncii fără forme legale de angajare, motiv pentru care reprezintă un obiectiv permanent în acțiunile inspectorilor de muncă.
De altfel, verificarea respectării măsurilor de prevenție și protecție în vederea limitării răspândirii SARS-CoV-2 este un obiectiv prioritar zilnic în activitatea instituției, 24 din 24 de ore, având loc, în intervalul 23.11.2020-29.11.2020, 67 de astfel de acțiuni la angajatori cu un număr total de 371 de salariați”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Florin Cârciumaru, scos din arest și cercetat sub control judiciar

Postat acum

on

De către

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, va fi cercetat sub control judiciar. Reținut ieri după amiază, sub acuzația de mărturie mincinoasă, în dosarul spălării cu jet de apă sub presiune a operelor lui Constantin Brancusi, edilul va ieși din arest, în jurul orei 16:00.

Continuă să citeşti

COMUNITATE

A găsit o sumă de bani și a dus-o la poliție. Ce i-a transmis păgubitului

Postat acum

on

De către

Gest apreciabil, al unui tânăr din municipiul Motru. A găsit bani în parcarea unui hipermarket, i-a dus la poliție și a anunțat pe rețeaua de socializare, ca păgubitul să știe unde să-i caute. „În seara de 28.11, în parcarea complexului Ghiocela, am găsit o sumă de bani. Cari i-a pierdut îi găsește la postul de poliție Motru”, a anunțat gorjeanul, care acum este apreciat de localnici și nu numai, zeci de mesaje fiind postate pe rețeaua de socializare.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Florin Cârciumaru reținut pentru mărturie mincinoasă!

Postat acum

on

De către

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 ore a lui Florin Cârciumaru, fost primar al municipiului și fost președinte al PSD Gorj, pentru mărturie mincinoasă. Acesta este urmărit penal în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului. Dosarul se află în cercetare la procurorul Lavinia Ilie, de scurt timp, după ce mulți ani a stat la procurorul Onescu care a clasat de mai multe ori cauza iar instanța a readus-o la Parchet.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR