ACTUALITATE
328 de ghiozdane cu rechizite, oferite elevilor de primarul din Aninoasa
Elevii din comună Aninoasa au primit, la deschiderea anului școlar, câte un ghiozdan și rechizitele aferente, chiar de la primarul localității, Ilie Petroi.
„Astăzi am avut deosebita plăcere să fiu alături de copii din Comuna Aninoasa la începerea noului an școlar! Un număr de 328 ghiozdane echipate au așteptat copii! Investim în educație”, a transmis edilul PSD.
ACTUALITATE
Gestul unui cunoscut artist de muzică populară din Tg-Jiu. Vrea să ofere mâncare și un brad de Crăciun unei familii nevoiașe
Un îndrăgit interpret de muzică populară din Târgu Jiu face un gest deosebit, în prag de sărbători de iarnă. Mihai Priescu vrea să ofere un brad de Crăciun și mâncare pentru masa de sărbători unei familii nevoiașe din Târgu Jiu. Pe pagina sa de Facebook, artistul a postat un mesaj prin care își roagă comunitatea din mediul online să îi expună astfel de cazuri sociale, pentru a putea veni în sprijinul lor.
„Ajutăm împreună o familie nevoiașă de Crăciun! Dragilor, anul acesta vreau să aduc bucurie unei familii care are nevoie de sprijin în această perioadă. Îmi doresc să ofer un brad de Crăciun împodobit și mâncare pentru masa de sărbători unei familii cu copii care se confruntă cu greutăți. Dacă știți o familie din Tg jiu care are copii, se află într-o situație dificilă financiar și ar aprecia acest gest, vă rog să îmi lăsați un mesaj privat cu câteva detalii despre situația lor. Haideți să facem împreună un Crăciun mai frumos pentru cineva care are nevoie! Mulțumesc din suflet pentru ajutorul vostru!”, a scris Mihai Priescu pe pagina sa de socializare.
ACTUALITATE
Se amenajează un iaz piscicol, la Telești. Se vor valorifica resursele naturale din zonă
În comuna gorjeană Telești se va amenaja un iaz piscicol, un pas important în ceea ce privește valorificarea resurselor naturale din zonă. Firma care se va ocupa de această investiție este Temgrup SRL, care deține și un teren amplasat strategic în satul Telești
Proiectul tehnic a fost finalizat și depus alături de documentaâia necesară la Agenția pentru Protecția Mediului Gorj. Procedura se află în curs de derulare, urmând ca instituția să emită Acordul de Mediu, pentru ca lucrările să poată fi demarate.
Obiectivul principal al proiectului îl constituie amenajarea unui iaz piscicol modern, prin extragerea de nisip și pietriș din zonă. Acest proces va contribui la crearea unui habitat acvatic destinat pisciculturii, asigurând reutilizarea eficientă a resurselor extrase.
Potrivit autorităților locale din Telești, inițiativa are potențialul de a genera locuri de muncă, de a stimula economia locală și de a transforma comuna într-un exemplu de bună practică în gestionarea resurselor naturale. Iazul piscicol ar putea deveni un punct de atracție atât pentru activități comerciale, cât și pentru recreere, având un impact pozitiv asupra comunității.
ACTUALITATE
DSVSA Gorj: Amenzi usturătoare în Bumbești-Pițic, Rovinari şi Târgu-Jiu
Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au desfășurat, în perioada 18 – 30.11.2024, o nouă serie de controale, în mai multe localități din județ, vizând unități din domeniul alimentar. Verificările au inclus localități precum Târgu-Jiu, Bumbești-Pițic, Negomir , Novaci și altele. Au fost efectuate 184 de controale la magazine alimentare, restaurante, baruri, cofetării și mijloace de transport produse alimentare. Au fost prelevate 24 de probe alimentare și alte probe.
În timpul controalelor efectuate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, reprezentând 3 amenzi în cuantum de 30.000 lei, unor operatori şi/sau persoane fizice din localitățile Bumbești-Pițic, Rovinari şi Târgu-Jiu:
– 10.000 lei la un restaurant, pentru întreținere şi igienă necorespunzătoare, respectiv: paviment deteriorat şi neigienizat (resturi alimentare); echipamente tehnologice neigienizate; nu toate suprafețele care vin în contact cu alimentele sunt confecționate din materiale acceptate în sectorul alimentar; nu se face dovada dezinfecției veselei de servire utilizate în unitate; personalul din blocul alimentar efectuează şi servirea consumatorilor (risc de contaminare încrucișată);
– 10.000 lei la un restaurant, pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare refrigerate: ouă de găină depozitate în aceeași cameră frigorifică cu mezeluri şi carne de pasăre;
– 10.000 lei la un magazin alimentar, întrucât unele produse alimentare (slănină boierească şi telemea) erau etichetate necorespunzător (elemente de identificare incomplete).
You must be logged in to post a comment Login