Connect with us

ACTUALITATE

21 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

Postat acum

on

Proiectul a fost depus spre finanțare în data de 25.09.2017 în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3:

 • Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor,
 • Operațiunea B – Clădiri Publice finanțează investiții ce vizează îmbunătățirea izolației termice a clădirilor, a șarpantelor și învelitoarelor;
 • introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru preparare, distribuție și utilizare agent termic;
 • utilizarea resurselor regenerabile de energie;
 • implementarea sistemelor de management energetic.

Activitățile care se vor realiza:

 • lucrări de reabilitare termică a anvelopei;
 • lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/sistemului de furnizare a apei calde de consum;
 • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consumul propriu;
 • Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;
 • lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat;
 • măsuri conexe: înlocuiri tablouri electrice, montaj grup generator, instalații avertizare și prevenire incendiu, instalații legare la pământ și paratrăznet, înlocuire circuite electrice etc;
 • realizarea activității de audit financiar extern;
 • realizarea activității de informare și publicitate a proiectului, în conformitate cu prevederile Manualului de Identitate Vizuală POR 2014-2020.

Durata de implementare a proiectului este de 33 luni, de la semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu – locația str. Tudor Vladimirescu” este de 21.162.108,70 lei inclusiv T.V.A (valoarea eligibilă nerambursabilă alocată din fonduri europene este de 17.380.169,17 lei, inclusiv TVA), din care contribuția proprie totală a U.A.T. – Județul Gorj în proiect, este 3.781.939,53 lei (inclusiv T.V.A).

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oficial. Facturile greșite trebuie recalculate în 15 zile

Postat acum

on

De către

Facturile emise greșit trebuie recalculate în 15 zile. Este decizia guvernului, care a stabilit azi că furnizorii de energie au obligația de a recalcula facturile, în care nu au fost aplicate mecanismele de plafonare şi compensare, furnizorii având obligaţia recalculării în termen de 15 zile. „Furnizorii au obligaţia să le recalculeze fără penalităţi în termen de 15 zile şi, de asemenea, pe perioada acestor de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În Gorj, mai multe unități publice au primit facturi uriașe, de câteva ori mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Bărbat reținut pentru hărțuire. Victima, o femeie din Motru

Postat acum

on

De către

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 34 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinți, bănuit de săvârșirea infracțiunii de hărțuire.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi hărțuit o femeie, de 32 ani, din municipiul Motru, prin trimiterea unor mesaje în mod repetat, pe mai multe căi de comunicare.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Frigul a pornit cinci grupuri la Complexul Oltenia

Postat acum

on

De către

Iarna dovedește din nou că producția de energie pe bază de cărbune este esențială, în sistemul energetic din România. Complexul Energetic Oltenia funcționează cu cinci grupuri, trei în Gorj și două în Craiova. Conform reprezentanților CEO, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari sunt în funcțiune blocurile energetice 3 și 4, ambele încărcate la capacitate maximă. La Termocentrala de la Turceni este funcțional grupul energetic numărul 4, la Sucursala Electrocentrale Ișalnița este pornit blocul energetic numărul 7, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2, grupul energetic 1.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR