Connect with us

ACTUALITATE

21 de milioane de lei pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

Postat acum

on

Proiectul a fost depus spre finanțare în data de 25.09.2017 în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3:

 • Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor,
 • Operațiunea B – Clădiri Publice finanțează investiții ce vizează îmbunătățirea izolației termice a clădirilor, a șarpantelor și învelitoarelor;
 • introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru preparare, distribuție și utilizare agent termic;
 • utilizarea resurselor regenerabile de energie;
 • implementarea sistemelor de management energetic.

Activitățile care se vor realiza:

 • lucrări de reabilitare termică a anvelopei;
 • lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/sistemului de furnizare a apei calde de consum;
 • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei termice pentru consumul propriu;
 • Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;
 • lucrări de reabilitare/modernizare a instalației de iluminat;
 • măsuri conexe: înlocuiri tablouri electrice, montaj grup generator, instalații avertizare și prevenire incendiu, instalații legare la pământ și paratrăznet, înlocuire circuite electrice etc;
 • realizarea activității de audit financiar extern;
 • realizarea activității de informare și publicitate a proiectului, în conformitate cu prevederile Manualului de Identitate Vizuală POR 2014-2020.

Durata de implementare a proiectului este de 33 luni, de la semnarea contractului de finanțare. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu – locația str. Tudor Vladimirescu” este de 21.162.108,70 lei inclusiv T.V.A (valoarea eligibilă nerambursabilă alocată din fonduri europene este de 17.380.169,17 lei, inclusiv TVA), din care contribuția proprie totală a U.A.T. – Județul Gorj în proiect, este 3.781.939,53 lei (inclusiv T.V.A).

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

12 copii la spital. S-au intoxicat în tabără

Postat acum

on

De către

12 copii, care se aflau într-o tabără, la Lacul Roșu, în județul Harghita, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat. Mai multe echipaje de salvare și Smurd au ajuns la locația în care erau cazați minorii, după ce un apel la 112 anunța că micuții acuză simptome de toxiinfecție alimentară. După ce li s-au acordat îngrijiri de specialitate, copiii au putut pleca, niciunul nu a rămas internat.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Cinci angajați, amendați cu 25.000 lei, pentru că au refuzat să-și declare salariul

Postat acum

on

De către

Angajații unui patron din Gorj, care lucrau în Sălaj, au fost amendați, după ce au refuzat să-și declare salariul. Ca urmare a unui control inițiat de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Sălaj, 5 persoane au fost sancționate cu suma de 25.000 lei, întrucât acestea nu s-au conformat în totalitate solicitării inspectorilor de muncă de a completa fișele de identificare, refuzând completarea salariului net. Persoanele sancționate de către inspectorii de muncă au fost depistate pe raza Municipiului Zalău, prestând activitate pentru un angajator din domeniul construcțiilor, cu sediul social în județul Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește tuturor angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise. Nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență numărul 99/2000, se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.500 lei”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Încă un lider sindical din CEO își anunță ieșirea la pensie

Postat acum

on

De către

Ion Vîlceanu, președintele Sindicatului Liber Independent CET Craiova 2, și-a anunțat ieșirea la pensie.

„Astăzi, dupa aproape 4 decenii de activitate, închei raporturile de muncă în urma pensionarii iar începând de mîine încep ultimul capitol al vieții mele, de aceea multumesc in primul rind membrilor mei de sindicat, colegilor si colaboratorilor pentru sprijinul si sustinerea acordata si le doresc la rindul meu sa ajunga la aceasta borna, sănătoși si bucurosi de fiecare clipa petrecuta alaturi de familie si prieteni”, a transmis Ion Vîlceanu. 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR