Connect with us

SĂNĂTATE

11 gorjeni au ajuns la spital urmare a caniculei! Unul a fost internat

Postat acum

on

În perioada 13 – 19 iulie 2023, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au prezentat 11 pacienți care au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate de afară. Vârstele pacienților au fost cuprinse între 30 și 75 de ani, un singur bărbat având nevoie de internare (acesta avea probleme neurologice).

Potrivit medicilor de la UPU, cele mai multe au fost cazuri de lipotimii, persoanele prezentând simptome de leşin în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în această perioadă.

Medicii recomandă evitarea expunerii voluntare la soare, plimbările lungi şi sportul în intervalul orar 11:00 – 18:00, dar și purtarea hainelor fabricate din fibre naturale, de culoare deschisă şi acoperirea capului.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SĂNĂTATE

O lună de reduceri la o cunoscută clinică medicală din Târgu Jiu

Postat acum

on

Luna decembrie vine cu reduceri la toate investigațiile RMN și RX din cadrul clinicii LIFE SCAN Târgu Jiu. Clinica oferă în perioada 01-31 decembrie investigații RMN de înaltă calitate, imagini precise, fără expunerea organismului pacientului la radiații, dar și investigații radiologice, interpretate de medici cu experiență vastă în domeniu, oferind o reducere de 15% în luna cadourilor.
„Pentru programări și relații suplimentare, apelați numerele de telefon:
0744 121 121,
0353 413 202
sau adresați-vă recepției din cadrul clinicii LIFE SCAN din Târgu Jiu, Str. G-ral Christian Tell, Nr. 9, vis-a-vis de Cofetăria Dacia.”, potrivit unui anunț.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Cum răspunde SJU Târgu Jiu la sesizarea Dr.Soare vizavi de lipsa examinărilor ecografice în urgență, începând de mâine

Postat acum

on

De către

Doctorul chirurg Soare a avertizat, ieri, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu că lipsa examinărilor ecografice în urgență dar și a examinărilor radiologice, ce ar urma să fie făcute „la distanță”, vor afecta calitatea actului medical la SJU.

„Sunteți zdraveni la cap?!”

„Acum ceva timp, am auzit pe cineva spunând că SJU Târgu Jiu este la fel de periculos atât pentru pacienți cât și pentru doctori. Am fost extrem de indignat știind cât de mult se muncește în acest spital și mai ales în ce condiții dificile( care ni se tot spune ca sunt temporare). Ieri am înțeles cât de mult adevăr este în ceea ce am auzit atunci. Ieri am aflat ca începând de duminică, spitalul nu va mai asigura examinări echografice la pacienții prezentați în urgență, iar investigațiile radiologice vor fi efectuate la distanță …( adică fără medic radiolog de garda în spital). Asta este într-adevăr o situație periculoasă, atât pentru pacient cât și pentru medicul de garda( chirurg de exemplu)”, avertizează doctorul Claudiu Gabriel Soare.

Chirurgul readuce în atenție cazul cu gravida de la Tismana, pe fondul acestei situații ieșite din comun. „Oare cei care au luat această decizie realizează că se joacă cu viața pacienților. Asta în condițiile în care sunt medici radiologi care fac decât două gărzi pe lună, pentru a putea jongla între mai multe cabinete private. Puteți dormi liniștiți?- voi ăștia care prin deciziile proaste și total imorale și neprincipiale ați adus spitalul in această situație deplorabilă. Acum o lună în urmă ați sancționat un coleg pentru că nu a făcut o ecografie unei paciente cu eventrație în urgență iar acum ați anulat aceasta investigație în urgență din spital. Pai când ați fost corecți, atunci sau acum? Sunteți zdraveni la cap? Am fost astăzi să discut cu domniile lor: manager-concediu; director medical-concediu; jurist-concediu; purtător de cuvant-concediu. Cine rezolva problemele spitalului astăzi? Oare CJ știe situația asta, oare o acceptă? La acest moment spitalul este divizat in doua categorii de oameni: cei care sunt mutați în secții sau compartimente cu sporuri mari, cei care au voie să facă câte gărzi vor și când vor, cei care au venit in spital după ce au fost anunțați pe rețelele de socializare ca vor participa la concurs și îl vor câștiga, cei care pot sa stea in concedii fără plata și libere după bunul plac, etc dar și cei care nu au nici un drept decât obligații: să muncească și să tacă, să ducă spitalul în spate pentru a putea conducerea să ia decizii după bunul plac fără să fie răspunzători. Am ales încă o dată să nu tac  pentru ca știu că de populația județului nu le pasă dar le pasă când oamenii află, și asta îi sperie(cât de cât)”, a completat medicul.

SJU Târgu Jiu: Medicii din UPU vor efectua ecografii abdominale!

Biroul de presă al SJU Târgu Jiu a răspuns celor postate de doctorul Soare astfel:

„Referitor la postarea din mediul online a domnului doctor Soare, menționăm că în cursul zilei 19.11.2023, când la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din Spitalul Tudor Vladimirescu va fi gardă de teleradiologie, medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cu competențe în ecografie, vor efectua ecografii abdominale pacienților care vor necesita această investigație. De asemenea, pacienții vor putea beneficia, dacă va fi nevoie, și de investigații CT, investigație imagistică superioară ecografiei. Pe această cale, asigurăm pacienții de calitatea serviciilor medicale oferite de medicii din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și de specialiștii în Radiologie și imagistică medicală”.

Continuă să citeşti

SĂNĂTATE

Medicul Bogdan Niculescu, la specializare în Belgia

Postat acum

on

Medicul gorjean Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, se află la specializare în Belgia. Acesta a fost inclus într-o echipă care face operații cu tehnici noi la Spitalul Oost-Limburg din Genk, Belgia. Medicul ortoped Bogdan Niculescu se specializează alături de experți în chirurgia șoldului. Sunt abordate tehnici noi pentru endoprotezarea de șold-abord anterior.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!