Connect with us

EVENIMENTE

Video ! Motru: Tăiat în două de un tren de marfă plin cu cărbune

Postat acum

on

0 Shares

Un bărbat din Corcova s-a aruncat în această după-amiază sub roțile unui tren de marfă al ELCFU. Trenul plin cu cărbune plecase dinspre Rosiuța spre Motru. Personalul trenului l-ar fi văzut pe bărbat lângă calea ferată dar nu a sesizat că acesta intenționează să se omoare. Omul a fost tăiat în două de trenul încărcat cu lignit. Se știa în oraș că motreanul era în depresie dar nimeni nu se gândea că se va ajunge la așa ceva.

0 Shares
Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

ITM Gorj: Doi angajatori din București, prinși cu muncitori la negru! Unul lucra la centura municipiului

Postat acum

on

De către

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sub coordonarea și îndrumarea Inspectorului-Șef, Romanescu George Octavian, au efectuat în perioada 19-23 februarie 2024 un număr de 47 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 45 sancțiuni contravenționale în valoare de 287.000 lei, dintre care 90.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 128 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Un angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidențiale a fost sancționat cu suma de 60.000 lei pentru folosirea în activitate a trei persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Motru.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Angajatorul a fost depistat la construcția variantei de ocolire a Municipiului Târgu-Jiu.

Un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, activând în domeniul învățământului preșcolar a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

Romanescu George Octavian, Inspector-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj: „Atragem atenția tuturor angajatorilor asupra faptului că, potrivit prevederilor Legii numărul 53/2003, Codul Muncii, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru aplicarea unitară de către angajatori a prevederilor legale în domeniile de competență.”

                                                                                                   Compartimentul Comunicare

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Novaci: Constructor din Sighetul Marmației, cu dosar penal pentru înșelăciune

Postat acum

on

De către

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Sighetul Marmației, ar fi desfășurat activități de construcții în Novaci, în baza unor contracte, pretinzând servicii de cazare, combustibil și transport în numele unei societăți comerciale, fără ca ulterior să achite contravaloarea serviciilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

 

 

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Doi bărbați, în arest pentru furtul a 320 de kg de cupru de la SE Turceni

Postat acum

on

De către

La data de 24 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani, din comuna Plopșoru și un altul de 38 de ani, din comuna Brănești, în timp ce transportau, pe DN 66 Brănești, cu un autoturism, cantitatea de 320 kg de cupru, respectiv conductori tip tijă, din transformatoare electrice de mare putere, ce provin din incinta unui complex energetic, sucursala electrocentralei din Turceni. 

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, față de cei doi fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Ieri, față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura arestării preventive pe o perioada de 30 de zile.

Prejudiciul creat unității energetice este estimat la suma de 1.200.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale și recuperării în totalitate a prejudiciului cauzat.

 

 

 

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Promovate

Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

Dă-ne LIKE pe facebook!