Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Viceprimarul Bejinaru acuză Aparegio că își bate joc de târgujieni!

Postat acum

on

Există, din nou, tensiuni între municipalitate și societatea Aparegio Gorj SA, după ce operatorul de apă canal a spart o stradă asfaltată, cu doar câteva zile înainte, de către firma Edilitara, în cartierul Plopilor. Viceprimarul Municipiului Tg-Jiu, Bogdan Bejinaru, i-a avertizat pe reprezentanții societății Aparegio că vor suporta costurile reparațiilor și i-a acuzat că acționează doar în bătaie de joc la adresa târgujienilor și a bugetului public al orașului.

Reacția viceprimarului Bejinaru la adresa Aparegio a fost determinată și de faptul că, de zece zile, sute de familii din mai multe cartiere ale municipiului Tg-Jiu au fost debranșate de la rețeaua de alimentare cu apă, deși nu înregistrează datorii restante. Oamenii sunt disperați și spun că sunt persiflați de către reprezentanții Aparegio.   

 

Viceprimarul Municipiului Tg-Jiu, Bogdan Bejinaru, a reacționat virulent la adresa societății Aparegio SA pe care o acuză că se comport ca stat în stat și bagă mâna în buzunarul târgujienilor.

Supărarea viceprimarului a fost determinată de faptul că, la câteva zile după ce Edilitara a turnat stratul de uzură pe strada Plopilor, cei de la Aparegio au spart asfaltul pentru a închide vechea rețea de canalizare, în contextul în care municipalitatea a înlocuit întreaga rețea din zonă, iar Aparegio a fost înștiințată că trebuie să execute toate lucrările necesare, la rețelele de utilități, deoarece, după reabilitarea zonei, nu este normal să se spargă asfaltul pentru astfel de lucrări și a avut la dispoziție un termen rezonabil, pentru a le efectua.

” Același comportament abuziv îl are Aparegio și față de Primăria Tg-Jiu. După ce Edilitara a finalizat lucrările pe strada Aleea Plopilor și a fost turnat stratul de uzură, Aparegio a spart strada! Este un proiect mare, finanțat din banii târgujienilor, care prevede modernizarea cartierelor, schimbarea și modernizarea sistemului de canalizare, reconfigurarea parcărilor, reamenajarea spațiilor verzi și modernizarea străzilor și aleilor, iar Aparegio își bate joc de toate aceste lucrări. Pe înțelesul tuturor, după ce Primăria Tg Jiu a refăcut rețeaua, conducte noi, racorduri noi, vine Aparegio și sparge strada pentru că au uitat să oprească apa pe vechea conductă și au avut avarii!!! Așa ceva nu se poate încadra la amatorism, ci doar la premeditare. Să facă bine acum să suporte pagubele create, cât și pierderea apei pe care o regăsim ca de obicei în facturi. Este inadmisibil ca Societatea Aparegio să se comporte ca un stat în stat și cred că a venit momentul să oprim bătaia asta de joc la adresa târgujienilor! În altă ordine de idei, trebuie să regândească o formulă de calcul fiindcă în facturile târgujienilor se regăsesc aceste pierderi inmăsurabile despre care vedem că nu fac vorbire! Aceste probleme nu sunt priorități pentru societatea de apă și canal. Mai simplu pentru ei, să bage mâna în buzunarul cetățenilor”, a scris Bejinaru pe o rețea de socializare.

Viceprimarul a taxat Aparegio și din cauza faptului că societatea a debranșat de la rețeaua de alimentare cu apă mai multe blocuri din Tg-Jiu, în cartierele Teilor, I.L. Caragiale și zona 1 Mai – Baza Tubulară, în plină vară, deși nu înregistrează debite restante. Mai mult, unele blocuri au contorizare individuală, numai că Aparegio motivează că sunt datorii mai vechi pe care asociațiile de proprietari nu le-au plătit.

”Operatorul de apă canal Aparegio Gorj SA își bate joc de târgujieni, și nu numai, sabotând, într-un mod josnic, autoritatea locală. De fapt, e vorba tot de târgujieni și de banii publici ai lor, ai oamenilor.

Aparegio a debranșat de la rețeaua de apă câteva blocuri din Tg-Jiu, în plină vară, pentru datorii mai vechi ale asociației de proprietari. Dar oamenii sunt contorizați pe fiecare scară de bloc și, individual, iar datoriile sunt infime sau zero. Cu toate astea, începând de pe 27 iunie a fost sistata furnizarea apei în cadrul asociației nr.39, dar debranșarea de la furnizare s-a făcut numai la cele două scări ale blocului 56 A. Oamenii sunt persiflați de cei de la Aparegio în încercarea lor de a le explica faptul că li s-a făcut o nedreptate”, a precizat viceprimarul Bejinaru.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DEZVĂLUIRI LOCALE

Decizia magistraților în legătură cu bărbatul care se plimba prin centrul Târgu Jiului cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu

Postat acum

on

De către

Judecătorii au hotărât: Bărbatul care se plimba prin Târgu Jiu, echipat cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol din plastic la brâu, rămâne în arest, sub acuzația de tentativă la tâlhărie.

Magistrații Tribunalului Gorj au constatat că măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Marin Boboc, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de tâlhărie calificată, este legală și temeinică.  Trebuie spus că, pe 30 august a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul judecătoriei Târgu Jiu, a decis arestarea bărbatului pentru 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins, luni, cererile lui Boboc de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau control judiciar, ca neîntemeiate.

Marin Boboc a semănat panică printre trecătorii care l-au văzut, pe 20 august a.c., prin centrul municipiului Tg-Jiu, cu o cagulă pe față, haine de camuflaj și pistol la brâu. Bărbatul a fost identificat de polițiștii locali, în zona Pieței Centrale, după ce fotografii cu acesta au apărut în presă și pe rețelele de socializare. Acesta nu mai avea asupra sa pistolul. Polițiștii locali au stabilit că era vorba de un pistol de jucărie, pe care bărbatul îl vânduse. Boboc a fost amendat cu 500 de lei pentru injurii aduse trecătorilor.

Peste doar câteva zile de la acel incident, polițiștii locali l-au prins în flagrant pe Marin Boboc în timp ce încerca să smulgă poșeta unei femei în vârstă de 68 de ani. Era ora 5,30 dimineața și nu era nimeni pe trotuarul de pe Bulevardul Republicii, din zona Comisariatului Militar Județean. Boboc a fost încătușat și dus la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, ulterior fiind reținut și, mai apoi arestat.

Femeia aflată în stare de șoc a suferit atac de panică și acuza dureri acute la nivelul șoldului, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acea dată, Boboc se afla sub control judiciar și era cercetat pentru infracţiuni de lovire, violenţe şi furt. Șirul acuzațiilor este completat acum și de o tentativă de tâlhărie.

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Schimbare la Primăria Târgu Jiu: Jianu, promovat în locul lui Nodea!

Postat acum

on

De către

Grigore Jianu nu mai este secretarul Primăriei Târgu Jiu, după sentința definitivă a instanței de la București în procesul cu CNSAS. Acesta a fost promovat însă de către primarul municipiului Târgu Jiu în postul de administrator public al UAT-ului.

Postul era liber de un an, după ce a fost eliberat de către Ramona Nodea în septembrie anul trecut. Jianu nu mai putea ocupa funcția de secretar de primărie.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Incredibil! Capcane din cuie instalate într-o pădure din Gorj

Postat acum

on

Pericol de rănire gravă într-o pădure din Gorj. La Arcani, persoane necunoscute au montat capcane din cuie. Acestea îi pot pune în pericol pe cei care fac drumeții în zonă. Un tânăr a ajuns în zonă și a reușit să mai elimine din cuie.
„Mare grijă în pădurea din localitatea Arcani. Pe drumurile forestiere de acces au fost „montate cuie”. Zona este cunoscută culegătorilor de ciuperci și persoanelor care preferă plimbările în natură. Nu există nicio pancartă care să anunțe astfel de capcane sau care să interzică accesul în pădure. Singurele elemente de informaee existente sunt cele care îndeamnă la păstrarea curățeniei în pădure. Atât! Domnii care montează astfel de capcane ar trebui să fie interesați de prinderea/depistarea celor care aruncă gunoaie in padure și, mai ales, de montarea elementelor de avertizare la intrarea în pădure. Mă gândesc la faptul că o familie poate merge in pădure, la plimbare, pe acel drum forestier, cu un copilaș de 4-5 ani care, în timp ce aleargă și se bucură de natură, poate cădea peste astfel de cuie. Cine ar răspunde pentru o astfel de nenorocire? De asemenea, mă întreb dacă animalele sălbatice nu sunt afectate de astfel de practici?! Rușine celor care nu se gândesc la ce nenorociri se pot întâmpla din cauza unor astfel de practici.”, conform lui Flavius Marcău.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR

VREMEA

Weather Data Source: weather Targu Jiu 30 days

PAGINĂ FACEBOOK