Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un cunoscut om de afaceri a scăpat de condamnare pentru evaziune fiscală, după ce a plătit prejudiciul de 10 miliarde de lei vechi!

Postat acum

on

Tribunalul Gorj a decis, miercuri, să înceteze procesul penal împotriva omului de afaceri Victor Nicolae Mecu, judecat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală într-un dosar care se afla pe rolul instanței de patru ani și jumătate. Pentru a scăpa de o eventuală condamnare, Mecu și partenerii săi de afaceri au achitat prejudiciul de peste 1 milion de lei. Între timp, firma Team TG Guard SRL, deținută de fostul ofițer de informații, a intrat în procedura falimentului, numai că având un sistem relational functional și bine structurat, Victor Mecu și asociatul său, Marian Niculescu, au creat alte două firme, în care asociați sunt chiar copiii lor, iar noile societăți au penetrat rapid piața serviciilor de pază prin contracte cu instituții publice.

Evaziune de 1 milion de lei

În mai 2017, Victor Mecu a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Procurorii au reținut că în evidența contabilă a Team TG Guard SRL, firmă de protecție și pază care s-a lipit la contracte cu instituții publice și societăți comerciale ale statului, au fost înregistrate 28 de facturi fiscal false, ce nu aveau la bază operațiuni reale, în sumă de 1.010.987 lei, adică 224.165 euro, a comunicat, la acea vreme, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Dosarul s-a judecat vreme de patru ani și jumătate, adică 37 de termene, la Tribunalul Gorj, iar în final, la termenul din 22 decembrie, judecătorii au decis încetarea procesului,  împotriva lui Mecu și a partenerilor săi de afaceri, Claudiu Costel Tutuna și Costin Iulian Lupu, ”ca urmare a existenței unei cauze de nepedepsire prevăzută de lege”

Concret, cei trei inculpați au achitat, integral, prejudiciul, până la ultimul termen de judecată. Totuși, judecătorii au menținut măsura sechestrului asigurătoriu asupra unui autoturism BMW și a două imobile, situate în comuna Scoarța, proprietatea afaceristului Mecu. Soluția judecătorilor gorjeni nu este definitivă, ea putând fi atacata cu apel.

Între timp, societatea Team TG Guard SRL a intrat în faliment și  continuă procedurile de valorificare a bunurilor și recuperarea creanțelor.

Încrengătura neconcurențială

În tot acest timp, oamenii de afaceri Mecu și Niculescu n-au stat degeaba, având în vedere că mecanismul relațional era uns și încă mai putea produce bani, așa că, în ianuarie 2016, a luat ființă firma de pază TMG GUARD SRL, asociați și administrator fiind odraslele celor doi, Victor Lucian Mecu, cu 65% din părțile sociale și Alin Niculescu, cu 35% cotă de participare de 35%. Noua firmă de pază a fost conectată aproape instantaneu  la contractele cu instituții publice și companii ale statului, însă nu a fost de ajuns, pentru că trebuia eliminată concurența prin practici neconcurențiale. În 2018, nora lui Mecu, Roxana-Maria, a  înființat firma de pază Total Force MS SRL, la care deține jumătate din părțile sociale, iar o altă persoană interpusă, cealaltă jumătate.

Cele două societăți comerciale au participat, în aparență, separat la licitații la unele instituții publice, însă având, în mod evident, un avantaj în raport cu ceilalți competitori în privința prețului. Aceste practici care au denaturant concurența au fost folosite la licitațiile pentru servicii de pază la Complexul Energetic Oltenia, Administrația Finanțelor Publice Motru, Direcția Publică de Patrimoniu Tg-Jiu, Direcția de Prestații Sociale Tg-Jiu și Transloc  SA Tg-Jiu, cu toate că trebuiau excluse din procedura de licitație, potrivit Legii 99/2016, privind achizițiile sectoriale, care prevede că, “ în cadrul de conducere a 2 sau mai multor operatori economici participanți la procedura de atribuire se regăsesc aceleași persoane care sunt soț/soție, rudă de gradul sau afin până la gradul al doilea, inclusiv, ori cu interese comune de natură personală, financiară sau economică sau de orice altă natură”.

Trebuie precizat faptul că, deși aveau obligația să sesizeze organele de cercetare penală și Consiliul Concurenței, toate aceste autorități contractante au închis ochii.

Claudiu Matei

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Perchezițiile SICE, la „Duțu Fier Forjat”, în Prigoria! Mascații au descins la ora 5.30

Postat acum

on

De către

Polițiștii de la SICE au bătut la ușa patronului firmei ,,Duțu Fier Forjat”, din Prigoria, la ora 5.30 în această dimineață. Perchezițiile aveau la baza un dosar de evaziune fiscală. Patronul se pare că și-a ridicat o hală de producție pe fonduri europene, spun surse din IPJ Gorj.

În această dimineață s-au efectuat, mai exact, patru percheziții domiciliare, la punctele de lucru și sediul acestui agent economic, având ca obiect de activitate confecții metalice.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit angajatul CEO care a fost găsit inconștient pe utilajul pe care muncea!

Postat acum

on

De către

 

Mașinistul, în vârstă de 50 de ani, care a fost găsit inconștient, în urmă cu zece zile, în cabina de supraveghere a transportorului pe care lucra, la sectorul Tismana din cadrul UMC Rovinari, a murit, sâmbătă, într-un spital din București.

Pe 16 septembrie a.c., familia bărbatului i-a alertat pe colegii săi și conducerea carierei, pentru că acesta nu ajunsese acasă după orele de program. În  jurul orelor 17,00, mașinistul a fost găsit în stare de inconștiență, în cabina utilajului pe care lucra. După ce a fost plimbat pe la spitalele din Rovinari și Tg-Jiu mai multe ore, acesta a fost transportat, în cursul nopții, la Craiova, de unde a fost preluat și transferat la București.

Bărbatul suferise un atac cerebral și, a doua zi, a fost operat, însă medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Vestea cumplită a morții bărbatului a fost dată de fiica acestuia, iar sute de mesaje au curs pe rețelele de socializare. ”Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost un super om bun și respectos cu toată lumea!”, a scris un coleg al bărbatului.

Este cel de-al 33 deces în rândul angajaților CEO, în acest an.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR