Connect with us

POLITICĂ

Strategie anti-Motru! Societatea consiliului local, arma electorală împotriva primarului Jianu!

Postat acum

on

Bătălia electorală de la Motru se duce pe toate planurile, iar cel mai grav este că în disputele politice este angrenată societatea de gospodărire locală Direcția Publică SA, controlată de oponenții primarului Gigel Jianu, iar victime colaterale sunt chiar locuitorii orașului minier. De fapt, e vorba despre calitatea vieții motrenilor, pe care nu pun preț cei care conduc, de drept sau de facto, Direcția Publică, atâta vreme cât pentru ei primează doar propriile interese.

Liberalii motreni i-au acuzat, în urmă cu câteva zile, de ipocrizie și jocuri de interese pe consilierii locali social-democrați, dar și pe cei din Consiliul de Administrație al Direcției Publice SA, după ce au întârziat elaborarea bugetului societății de gospodărire comunală timp de șase luni, iar când, în sfârșit, a ajuns pe ordinea de zi a legislativului local pentru a fi aprobat, consilierii locali ai PSD, în frunte cu viceprimarul cu pretenții de primar, Cosmin Morega, nu s-au prezentat la ședință.

”Bugetul de stat, cum de altfel și bugetul local al Primăriei, au fost aprobate la începutul anului, doar Consiliul de Administrație al Direcției Publice Motru, ,,eficient și profesionist”, a solicitat aprobarea bugetului societății tocmai după 6 luni. Doar au solicitat, fară a și trimite efectiv structura bugetului ce trebuia aprobat. Mai simplu, doreau aprobarea în alb, ,,pe névé”, fără ca documentele să fie supuse spre analiza Consiliului Local. După mai multe insistențe, politrucii PSD din Consiliul de Administrație, au transmis, în sfârșit, în data de 30 iunie 2020, bugetul spre analiză și aprobare. Cu toate că, timp de mai bine de o lună, au dezinformat și au plâns, peste tot, că Direcția Publică este fără buget, fără listă de investiții, astăzi, consilierii PSD, în frunte cu Cosmin Morega, nu au participat la ședința de Consiliu Local în care au fost mandatați reprezentanții Consiliului Local în AGA să analizeze și să voteze bugetul societății”, au precizat liberalii, într-o postare pe o rețea de socializare.

Mai mult, liberalii susțin că viceprimarul Morega, candidatul la poziția de primar din partea PSD, împreună cu președintele Consiliului de Administrație al Direcția Publică SA, țin captivă societatea în interes personal și de grup.
”Viceprimarul Cosmin Morega, cel care are calitatea de pârât în mai multe procese cu Direcția Publică Motru S.A, și are mai multe sume de returnat acestei societăți, împreună cu domnul Lonea Marius , fost consilier personal al lui Hanu Dorin, președintele actual al Consiliului de Administrație, țin captivă societatea, în interes personal și de grup.
Evident că salariații nu au avut de suferit, primăria având grijă să bugeteze serviciile prestate de aceștia, chiar dacă nu au beneficiat de aceeași atenție din partea conducerii lor”, au adăugat liberalii.

O ședință a Adunării Generale a Acționarilor ar trebui să aibă loc, marți, 7 iulie a.c., însă, cum în forul de conducere au avut loc mai multe permutări, în ultima lună, iar Ilie Petrecu, și el având pretenții de primar din partea ALDE, și și-a consolidat poziția ca administrator, este previzibil că va încerca să blocheze totul.

Blocajul societății Direcția Publică SA, orchestrat de cei care se visează pe scaunul de primar al municipiului Motru, adică de Cosmin Morega și Ilie Petrescu, are ca scop decredibilizarea lui Gigel Jianu în fața motrenilor. Mai exact, aceștia pot spune electoratului că primarul “nu a tuns iarba în oraș”, sau că “nu a renovat ștrandul”, ori că “nu a adunat câinii”,  când, de fapt, toate acestea sunt atribuții exclusive ale societății de gospodărire comunală.

Marionetele lui Cosmin Morega și Ilie Petrescu, pe lângă directorul de mucava, Tudor Dobrică, sunt Marius Lonea (PSD) – președinte CA, angajat APAREGIO, fost consilier al ex-primarului Dorin Hanu și ceilalți administratori, Ion Anghelescu (PSD) – pensionar; Mihăiță Popa (PSD) – pensionar; Niculina Chițulescu (PSD) – profesoară; Angela Diaconu (ALDE) – pensionară; Ion Răducu (PSRO) cumnatul lui Petrescu – pensionar și Camelia Modoran (PSRO)- economist;

gorjexpress.ro

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

George Simion a cumpărat mere în Piața Centrală din Târgu Jiu

Postat acum

on

De către

Liderul AUR, George Simion, a fost până în urmă cu o jumătate de oră în Piața Centrală din Târgu Jiu. O pensionară i-a oferit flori, în timp ce George Simion a cumpărat, de la un comerciant, mere roșii.

Președintele AUR a întrebat comercianții dacă mai sunt cumpărate produsele românești.

Nenumărate persoane l-au abordat în piața pe George Simion. Acum, liderul AUR susține o ședință de lucru cu AUR Gorj la Muzeul Județean din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

George Simion vine sâmbătă la Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Sâmbătă, 28 Ianurie 2023, George Simion, Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, va fi prezent în Târgu Jiu, anunță conducerea AUR Gorj.

„Filiala Gorj a partidului Alianța pentru Unirea Românilor vă invită, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, de la ora 11:00, la întâlnirea ce va avea loc cu prilejul vizitei liderului AUR, George Simion în sala mare a Muzeului Județean Gorj, “Alexandru Ștefulescu”. George Simion este singurul lider de partid național care se întâlnește cu gorjenii, fiind extrem de atașat de oamenii acestui loc și constient de problemele cu care ne confruntăm la nivel local”, a transmis AUR Gorj reprezentanților mass-media.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Premierul Ciucă cere verificarea tuturor contractelor de transport din CEO

Postat acum

on

De către

În cadrul ședinței de guvern de astăzi, premierul Nicolae Ciucă a discutat despre ancheta privind tragedia de la cariera minieră Jilţ Sud. El a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să fie verificate toate contractele de achiziţii de la Complexul Energetic Oltenia. 

Ciucă le-a cerut miniştrilor Energiei şi Muncii să prezinte şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare un termen până la care vor pune în aplicare un plan de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi privind securitatea muncii la Complexul Energetic Oltenia. El le-a mai solicitat celor doi miniştri să continue să furnizeze organelor de anchetă toate datele necesare privind accidentul de muncă produs la Cariera Jilţ din judeţul Gorj.

„Vă solicit ambilor miniştri ca în perioada imediat următoare şi o să-mi prezentaţi în şedinţa de lucru de săptămâna viitoare termenul până la care, împreună, vă veţi asigura de verificarea şi implementarea tuturor măsurilor necesare în întreg Complexul Energetic Oltenia, dar şi în celelalte structuri în care trebuie să urmărim modul în care se îmbunătăţesc condiţiile de muncă şi securitatea muncii. De asemenea, activitatea va fi extinsă în toate unităţile de producţie a energiei electrice subordonate Ministerului Energiei”, a declarat Nicolea Ciucă, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Șeful Executivului le-a cerut instituţiilor statului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi să suporte pedepsele. „Aştept săptămâna viitoare termenul pe care vi-l asumaţi astfel încât să avem asigurată punerea în aplicare a acestui plan. Şi, desigur, continuăm activităţile prin care împreună veţi pune la dispoziţia organelor de cercetare penală documentaţiile necesare, astfel încât cei vinovaţi să suporte rigorile legii”, a mai spus Ciucă. El a amintit că în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută a cerut ca Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii să facă demersurile necesare pentru a depista cauzele producerii accidentului de la Jilţ şi a condiţiilor de muncă.

„Totodată, am solicitat tuturor instituţiilor statului să pună la dispoziţia organelor de cercetare penală tot ceea ce este necesar, astfel încât cei care vor fi găsiţi vinovaţi să suporte pedepsele în conformitate cu prevederile legale. În acelaşi timp, am cerut control detaliat în ceea ce priveşte respectarea normelor de siguranţa muncii şi pe baza raportului preliminar, raportul este la Guvern, transmis de către cele două ministere, aşa cum am solicitat”, a explicat Nicolae Ciucă.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR