Connect with us

POLITICĂ

Strategie anti-Motru! Societatea consiliului local, arma electorală împotriva primarului Jianu!

Postat acum

on

Bătălia electorală de la Motru se duce pe toate planurile, iar cel mai grav este că în disputele politice este angrenată societatea de gospodărire locală Direcția Publică SA, controlată de oponenții primarului Gigel Jianu, iar victime colaterale sunt chiar locuitorii orașului minier. De fapt, e vorba despre calitatea vieții motrenilor, pe care nu pun preț cei care conduc, de drept sau de facto, Direcția Publică, atâta vreme cât pentru ei primează doar propriile interese.

Liberalii motreni i-au acuzat, în urmă cu câteva zile, de ipocrizie și jocuri de interese pe consilierii locali social-democrați, dar și pe cei din Consiliul de Administrație al Direcției Publice SA, după ce au întârziat elaborarea bugetului societății de gospodărire comunală timp de șase luni, iar când, în sfârșit, a ajuns pe ordinea de zi a legislativului local pentru a fi aprobat, consilierii locali ai PSD, în frunte cu viceprimarul cu pretenții de primar, Cosmin Morega, nu s-au prezentat la ședință.

”Bugetul de stat, cum de altfel și bugetul local al Primăriei, au fost aprobate la începutul anului, doar Consiliul de Administrație al Direcției Publice Motru, ,,eficient și profesionist”, a solicitat aprobarea bugetului societății tocmai după 6 luni. Doar au solicitat, fară a și trimite efectiv structura bugetului ce trebuia aprobat. Mai simplu, doreau aprobarea în alb, ,,pe névé”, fără ca documentele să fie supuse spre analiza Consiliului Local. După mai multe insistențe, politrucii PSD din Consiliul de Administrație, au transmis, în sfârșit, în data de 30 iunie 2020, bugetul spre analiză și aprobare. Cu toate că, timp de mai bine de o lună, au dezinformat și au plâns, peste tot, că Direcția Publică este fără buget, fără listă de investiții, astăzi, consilierii PSD, în frunte cu Cosmin Morega, nu au participat la ședința de Consiliu Local în care au fost mandatați reprezentanții Consiliului Local în AGA să analizeze și să voteze bugetul societății”, au precizat liberalii, într-o postare pe o rețea de socializare.

Mai mult, liberalii susțin că viceprimarul Morega, candidatul la poziția de primar din partea PSD, împreună cu președintele Consiliului de Administrație al Direcția Publică SA, țin captivă societatea în interes personal și de grup.
”Viceprimarul Cosmin Morega, cel care are calitatea de pârât în mai multe procese cu Direcția Publică Motru S.A, și are mai multe sume de returnat acestei societăți, împreună cu domnul Lonea Marius , fost consilier personal al lui Hanu Dorin, președintele actual al Consiliului de Administrație, țin captivă societatea, în interes personal și de grup.
Evident că salariații nu au avut de suferit, primăria având grijă să bugeteze serviciile prestate de aceștia, chiar dacă nu au beneficiat de aceeași atenție din partea conducerii lor”, au adăugat liberalii.

O ședință a Adunării Generale a Acționarilor ar trebui să aibă loc, marți, 7 iulie a.c., însă, cum în forul de conducere au avut loc mai multe permutări, în ultima lună, iar Ilie Petrecu, și el având pretenții de primar din partea ALDE, și și-a consolidat poziția ca administrator, este previzibil că va încerca să blocheze totul.

Blocajul societății Direcția Publică SA, orchestrat de cei care se visează pe scaunul de primar al municipiului Motru, adică de Cosmin Morega și Ilie Petrescu, are ca scop decredibilizarea lui Gigel Jianu în fața motrenilor. Mai exact, aceștia pot spune electoratului că primarul “nu a tuns iarba în oraș”, sau că “nu a renovat ștrandul”, ori că “nu a adunat câinii”,  când, de fapt, toate acestea sunt atribuții exclusive ale societății de gospodărire comunală.

Marionetele lui Cosmin Morega și Ilie Petrescu, pe lângă directorul de mucava, Tudor Dobrică, sunt Marius Lonea (PSD) – președinte CA, angajat APAREGIO, fost consilier al ex-primarului Dorin Hanu și ceilalți administratori, Ion Anghelescu (PSD) – pensionar; Mihăiță Popa (PSD) – pensionar; Niculina Chițulescu (PSD) – profesoară; Angela Diaconu (ALDE) – pensionară; Ion Răducu (PSRO) cumnatul lui Petrescu – pensionar și Camelia Modoran (PSRO)- economist;

gorjexpress.ro

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITICĂ

Un șef din CEO a plecat la Bruxelles

Postat acum

on

Un boss din Complexul Energetic Oltenia este la Bruxelles. Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia și responsabil cu integritatea la companie, face parte dintr-o delegație politică, alături de alte persoane. Ion Rușeț este și consilier județean și președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Gorj.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Concurs cu premii, oferite de OFSD Gorj

Postat acum

on

De către

Organizația de femei a PSD Gorj(OFSD) a inițiat un concurs foarte interesat care se adresează atât preșcolarilor cât și școlarilor din județ. Este vorba de o competiție care testează abilitățile participanților atât la desen cât și în privința creației literare. La concurs sunt așteptați să trimită lucrări atât preșcolarii, prin părinți sau cadre didactice, cât și școlarii din ciclul primar. Lucrările se trimit pe mail organizației de femei sau la numărul de WhatsApp publicat mai sus. Premierea va avea loc pe 9 iunie la sediul PSD din Târgu Jiu.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Fostul deputat Cupă, numit la Autoritatea Națională a Vămilor

Postat acum

on

De către

Șeful Autorității Vamale Române, Bogdan-Lari Mihei, a fost demis din această funcție de către premierul Nicolae Ciucă. În locul lui Mihei va fi numit fostul deputat Ion Cupă, fost parlamentar de Gorj.

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget”, a anunțat marți Nicolae Ciucă.

„L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Conducerea ANAF a fost preluată de vicepreședintele Nicoleta Cîrciumaru, iar la Autoritatea Națională a Vămilor vine secretarul general adjunct al ANAF, Cupă, fost deputat de Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR