Connect with us

ULTIMA ORĂ

Spitalul rămâne fără farmacist șef! De ce va fi destituit Călinoiu JR!

Postat acum

on

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu va trebui să-l destituie din funcția de farmacist șef pe Mădălin Călinoiu, după ce acesta a pierdut, definitiv, procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI). Călinoiu JR a fost declarat incompatibil, în urmă cu aproape doi ani și jumătate, iar de atunci a încercat, fără succes, să anuleze raportul inspectorilor de integritate. Ultima decizie, pronunțată, în urmă cu o săptămână, de Înalta Curte de Casație și Justiție îl lasă pe acesta fără funcția de la spital și cu interdicția de a deține funcții publice în următorii 3 ani.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în iunie 2020, starea de incompatibilitate în care s-a aflat Mădălin Călinoiu, farmacistul șef al SJU Tg-Jiu. ”În perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016)”, se arăta într-un comunicat de presă al ANI, la acea vreme.

Călinoiu a contestat raportul inspectorilor de integritate, însă, în ianuarie anul trecut, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea. Recursul declarat, în martie 2021, împotriva acestei decizii a primit termen de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 8 noiembrie 2022.  Așa că, la primul termen, judecătorii de la ÎCCJ au respins recursul ca nefondat, iar hotărârea este definitivă.

În aceste condiții, conducerea SJU Tg-Jiu va trebui să-l destituie din funcția de farmacist pe Mădălin Călinoiu, după ce ANI va comunica unității medicale soluția instanței. Fiul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj este farmacist șef la farmacia centrală a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu din august 2016, avea un program de 7 ore/zi și un salariu de 5.320 de lei, lunar.

Condamnat pentru că a condus băut!

Mădălin Călinoiu a fost găsit vinovat de judecători, într-un dosar în care a fost acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, iar Judecătoria Târgu Cărbunești a dispus, în octombrie 2018, o pedeapsă de 8 luni de închisoare, executarea fiind amânată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval de timp de 2 ani, Călinoiu Junior a avut obligația să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, să informeze permanent inclusiv asupra surselor sale de câștig, dar și dacă pleaca de acasă pentru mai mult de 5 zile.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENTE

Accident pe Victoria, în Târgu Jiu!

Postat acum

on

De către

Un eveniment rutier a avut loc în urmă cu câteva minute in municipiul Târgu Jiu pe strada Victoria. Două autoturisme sunt implicate. Sunt pagube materiale.

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Iordache este noul președinte al PNL Gorj cu 271 de voturi! 16 voturi nule

Postat acum

on

De către

Gheorghe Pecingină a obținut 67 de voturi.

Ion Iordache a obținut 271 de voturi.

Voturi nule sunt 16.

,,Vreau sa facem o mare echipa la Gorj. Voi face toate eforturile să lăsăm la o parte orgoliile care au fost până acum. Voi incerca să găsesc o soluție sa avem un climat de lucru corect”, a declarat Ion Iordache.

 

Continuă să citeşti

POLITICĂ

Alegeri PNL: Romanescu și Bejinaru au boicotat! Au băgat buletinele direct în urnă

Postat acum

on

De către

Primarul și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu și Bejinaru Bogdan, nu au intrat în cabina de vot. Sunt delegați ai organizației municipale a PNL Târgu Jiu.

Ambii au luat buletinele de vot și le-au introdus, fara sa bifeze ceva, direct, în urnă.

Au mai fost delegați care au făcut același lucru, restul au intrat, totuși în cabinele de vot.

Doi candidați se luptă pentru șefia PNL Gorj, Ion Iordache și Gheorghe Pecingină.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR