Connect with us

ULTIMA ORĂ

Spitalul rămâne fără farmacist șef! De ce va fi destituit Călinoiu JR!

Postat acum

on

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu va trebui să-l destituie din funcția de farmacist șef pe Mădălin Călinoiu, după ce acesta a pierdut, definitiv, procesul împotriva Agenției Naționale de Integritate (ANI). Călinoiu JR a fost declarat incompatibil, în urmă cu aproape doi ani și jumătate, iar de atunci a încercat, fără succes, să anuleze raportul inspectorilor de integritate. Ultima decizie, pronunțată, în urmă cu o săptămână, de Înalta Curte de Casație și Justiție îl lasă pe acesta fără funcția de la spital și cu interdicția de a deține funcții publice în următorii 3 ani.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în iunie 2020, starea de incompatibilitate în care s-a aflat Mădălin Călinoiu, farmacistul șef al SJU Tg-Jiu. ”În perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu – Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016)”, se arăta într-un comunicat de presă al ANI, la acea vreme.

Călinoiu a contestat raportul inspectorilor de integritate, însă, în ianuarie anul trecut, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea. Recursul declarat, în martie 2021, împotriva acestei decizii a primit termen de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 8 noiembrie 2022.  Așa că, la primul termen, judecătorii de la ÎCCJ au respins recursul ca nefondat, iar hotărârea este definitivă.

În aceste condiții, conducerea SJU Tg-Jiu va trebui să-l destituie din funcția de farmacist pe Mădălin Călinoiu, după ce ANI va comunica unității medicale soluția instanței. Fiul fostului președinte al Consiliului Județean Gorj este farmacist șef la farmacia centrală a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu din august 2016, avea un program de 7 ore/zi și un salariu de 5.320 de lei, lunar.

Condamnat pentru că a condus băut!

Mădălin Călinoiu a fost găsit vinovat de judecători, într-un dosar în care a fost acuzat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, iar Judecătoria Târgu Cărbunești a dispus, în octombrie 2018, o pedeapsă de 8 luni de închisoare, executarea fiind amânată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval de timp de 2 ani, Călinoiu Junior a avut obligația să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, să informeze permanent inclusiv asupra surselor sale de câștig, dar și dacă pleaca de acasă pentru mai mult de 5 zile.

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Plata taxelor și impozitelor, prin aplicație, la Mătăsari

Postat acum

on

De către

Începând cu data de 20.03.2023, Administrația Publică Locală a Comunei Mătăsari pune la dispoziția contribuabililor servicii de plată online a impozitelor și taxelor locale prin intermediul aplicației Avansis Mobile. Este un prim pas spre modernitate la primăria în care lucrurile bune au cam bătut pasul pe loc.

Această aplicație este compatibilă cu sistemele de operare Android și iOS și are ca scop facilitarea accesului cetățenilor din comuna Mătăsari la informațiile lor fiscale.

Utilizatorii vor putea accesa informații privind obligațiile de plată, starea documentelor depuse și vor primi notificări publice prin intermediul acestei aplicații. Procedura de conectare la Contul Fiscal se realizează prin CNP, adresă de e-mail și număr de telefon.

În plus, prin înregistrarea unui card bancar, contribuabilii vor putea achita în câteva secunde toate datoriile către bugetul local, inclusiv taxe, impozite, amenzi sau alte obligații de plată.

 

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Cutremur puternic în Gorj!

Postat acum

on

Un cutremur puternic a avut loc în urmă cu puțin timp în Gorj. Seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 15 kilometri, potrivit INFP. Elevii din câteva școli din Târgu Jiu au fost evacuați din sălile de clasă.

Continuă să citeşti

EVENIMENTE

Incendiu de la hota din apartament

Postat acum

on

De către

Pompierii au fost alertați de locatarii unui bloc din Motru, după ce au văzut că de la etajul 4 iese fum. Echipajul ajuns la fața locului a constatat că de vină era o hotă. “Am avut sesizat un incendiu izbucnit la in apartament situat la etajul 4 al unui bloc din municipiul Motru. Au fost direcționate in sprijinul echipajelor de la Motru o autoplatforma pentru lucru la inaltimi si o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu, dar sunt întoarse din traseu pentru ca echipajele de la Motru au constatat ca incendiul se manifesta la o hota si nu exista niciun pericol”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR