Connect with us

ULTIMA ORĂ

Se dau 15.000 de lei de persoană! Toate condițiile, clarificate de ministru!

Postat acum

on

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis, vineri dimineața, că autoritățile se ocupă de în continuare de programul național pentru creșterea natalității.

Gabriela Firea a scris, într-o postare pe pagina sa de socializare, că programul național pentru creșterea natalității este o prioritate pentru ea și Ministerul Familiei.

„Programul național pentru creșterea natalității este prioritatea mea și a Ministerului Familiei! Asigur pe toată lumea interesată că munca echipei responsabile de acest proiect este continuă, pentru rezolvarea în cel mai scurt timp a solicitărilor. Reamintesc însă că avem nevoie și de înțelegerea dumneavoastră, a tuturor celor care ne scrieți, pentru că un dosar complet și fără erori ușurează enorm întregul proces. Vă mulțumesc încă de la început pentru faptul că ne sunteți parteneri și mă bucur enorm pentru că programul nostru social are atâta succes”, a arătat ministrul Familiei pe Facebook.

4000 de dosare, înregistrate

Ministrul a subliniat că a primit multe întrebări în ultimele zile din partea femeilor singure sau cuplurilor care s-au înscris în program în ultimele două luni.

„Am primit multe întrebări în ultimele zile din partea femeilor singure sau cuplurilor care s-au înscris în program în ultimele două luni. Vreau să clarific aceste nelămuriri pentru că echipa din minister duce o muncă dificilă și nu aș vrea să existe vreun dubiu că programul este blocat.

Cifrele la zi sunt următoarele:

  • Număr total de mail-uri primite: 11.075
  • Dosare înregistrate: 4.304
  • Dosare încă neînregistrate: 2.360

De ce este o asemenea diferență? Pentru că peste 4.000 de mesaje au fost dubluri sau alte solicitări, nu depuneri de dosare. Am avut persoane care au trimis dosarul chiar și de 50 de ori, iar asta a însemnat muncă în plus din partea echipei.

  • 502 dosare au fost analizate de comisie
  • 765 de dosare au fost declarate eligibile

Până să ajungem aici a fost însă un drum greu. Pentru aproape 2.000 de dosare, 2.000 din 2.500, au fost solicitate completări. Asta nu doar că a îngreunat munca, dar a și prelungit perioada de așteptare”, a adăugat Gabriela Firea.

Nu pot fi preluate dosare care nu conțin toate documentele

Potrivit informațiilor transmise de Gabriela Firea, au fost emise și trimise prin poștă 335 de vouchere. De asemenea, ministrul a ținut să sublinieze că nu pot fi preluate dosare care nu conțin mai multe documente.

„Avem emise și trimise prin poștă 335 de vouchere, însă, foarte puține dintre ele au fost deja folosite în farmacii. Astăzi, a fost trimisă comanda pentru alte 268 de vouchere, iar 168 de contracte au fost trimise către solicitanți pentru a fi semnate. Situația se va îmbunătăți în următoarele zile, în funcție de numărul cât mai mare al dosarelor eligibile.

Din păcate, regulamentul programului trebuie respectat întocmai și nu pot fi acceptate abateri. Principalele greșeli constatate sunt:

  • dosare care nu conțin toate documentele obligatorii potrivit regulamentului de pe documente lipsește semnătura și specificația “Conform cu originalul” – nu pot fi acceptate dosare care nu conțin aceasta asumare obligatorie prin care se pot preveni și împiedica eventuale falsuri.
  • dosarul conține anexe care nu sunt valabile, prevăzute în regulament – toate documentele valabile pot fi descărcate de aici:
    https://mfamilie.gov.ro/1/crestere-natalitate/
  • Am încercat să simplificăm lucrurile, prin trimiterea dosarelor online și solicitarea ca fiecare solicitant să scrie pe documente “Conform cu originalul”. Altfel, ar fi trebuit să chemăm fiecare cuplu sau femeie singură la București, din orice colț al țării.

Nu pot fi preluate dosare care nu conțin toate documentele (cerere, copie act de identitate, declarație pe proprie răspundere, indicație medicală FIV, adeverință de asigurat/salariat, acord GDPR). Din păcate, în ultimele, doar 10% din dosarele analizate au fost complete.

Nu încerc să arunc vina pe cineva, poate am fi putut face și noi lucrurile mai bine. Colegii mei care gestionează proiectul fac tot ce este omenește posibil pentru a scurta timpul de așteptare!

Înțelegem nerăbdarea și întrebările. Din acest motiv vom publica săptămânal pe site-ul ministerului un raport complet. Nu vrem să existe vreun dubiu cu privire la transparență. Fonduri există, bunăvoință există. Suntem extrem de motivați pentru ca acest program să fie un succes!”, a precizat ministrul Familiei.

 

Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENTE

Alertă! Poliția caută un copil de 12 ani dispărut

Postat acum

on

De către

Un copil de 12 ani este căutat de polițiști, după ce a dispărut de aproape 12 ore. Băiatul a plecat la școală și nu s-a mai întors acasă. „La data de 22 martie a.c., Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, de un bărbat din municipiul Târgu-Jiu, despre faptul că fiul său, Radu Cătălin-Ionuț, de 12 ani, în jurul orei 12:00, a plecat de la domiciliu către școală, iar până în prezent nu a mai revenit.

Semnalmente: înălţimea de 1,65-1,70 metri, constituție atletică, greutate 40-50 kilograme, păr șaten, ochi căprui, față ovală.

La momentul plecării, minorul purta pantaloni tip blue-jeans de culoare albastru, hanorac gri închis, pantofi sport de culoare închisă și avea asupra sa un ghiozdan de culoare albastru”, anunță IPJ Gorj.

Continuă să citeşti

PROIECTE ȘI INVESTIȚII LOCALE

Altex a ridicat stâlpii noii investiții din Motru

Postat acum

on

De către

Altex lucrează la noul magazin, ce se va deschide la Motru, încă de la jumătatea lunii trecute. Astăzi s-au ridicat stâlpii noii investiții, o hală de peste 2000 de mp. La noul Altex vor fi realizate și 50 de locuri de parcare. Investiția de câteva milioane de euro va fi completată cu patru stații de încărcare electrice.

O dată cu această investiție se vor realiza, în Motru, minimum 20 de noi locuri de muncă dar și un venit substanțial la bugetul local.

Continuă să citeşti

ACTUALITATE

Guvernul a aprobat, azi, ajutorul de stat pentru CEO

Postat acum

on

De către

Guvernul a adoptat, azi, hotărârea de guvern privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru restructurare, sub formă de grant Societăţii „Complexul Energetic Oltenia” S.A. în scopul finanţării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, pentru anul 2023. Astfel, compania va primi un ajutor de stat în valoare de 449 milioane lei pentru anul 2023.

Potrivit comunicatului de presă al Executivului, ajutorul de stat de restructurare sub formă de granturi se acordă integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, şi va fi folosit pentru:

a) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră necesare pentru îndeplinirea obligaţiei de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2023;

b) achiziţia de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2023, corespunzătoare emisiilor de gaze provenite de la instalaţiile societăţii, cu scadenţă la data de 30 aprilie 2024”.

Ajutorul de stat este acordat anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei, în limita prevederilor bugetare aprobate şi se aprobă prin hotărâri ale Guvernului.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR