COMUNITATE
Proiectul „Conștientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a viitoarelor comunități” continuă în Gorj

Vizualizări
Proiectul „Conștientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea durabilă a viitoarelor comunități” continuă la nivel național cu sprijinul Fundației Autonom România.
Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir anunță cu entuziasm continuarea și extinderea proiectului „Conștientizarea importanței pilonului ecologic în dezvoltarea viitoarelor comunități” în anul 2025, , datorită finanțării acordate de Fundația Autonom România, partener strategic în promovarea educației pentru sustenabilitate.
După o primă etapă derulată în perioada 2023-2024, în cadrul programului The European Challenge, cu sprijinul European Cultural Foundation, proiectul revine cu o nouă componentă națională. În acest an, inițiativa se extinde și implică cinci biblioteci publice din România, transformându-le în centre de educație ecologică și conștientizare comunitară.
Proiectul este inițiat și coordonat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir, în parteneriat cu Biblioteca Vladimir, și își propune să dezvolte o rețea de biblioteci active în promovarea valorilor ecologice și a responsabilității față de mediu în rândul cetățenilor de toate vârstele.
Obiectivele principale ale noii etape includ:
– organizarea de ateliere de educație ecologică pentru copii și tineri;
– sesiuni de formare pentru bibliotecari și educatori locali;
– crearea de materiale informative și interactive despre sustenabilitate;
– implicarea directă a comunităților în acțiuni verzi (plantări, reciclare, curățenie);
– realizarea unei rețele de bune practici între bibliotecile participante.
„Când investești în educație ecologică, nu doar plantezi idei – plantezi viitorul.” – este deviza care ne ghidează și care reflectă angajamentul nostru pentru o dezvoltare durabilă și conștientă.
Mulțumim Fundației Autonom România pentru încrederea acordată și pentru sprijinul concret oferit acestui demers educațional, cu impact real în comunități.
COMUNITATE
Stop apă caldă la Motru: Asociațiile au acumulat datorii de 2,9 milioane de lei

Vizualizări
Locuitorii orașului Motru au rămas fără apă caldă, anunță UATAA Motru. Datorită neîncasării creanțelor, societatea a intrat în blocaj financiar ce nu permite continuitatea și redresarea activității fără lichidități. Datoria Asociațiilor de Proprietari la data de 31.05.2025 către UATAA Motru este în cuantum de 15.736.785,67 lei, din care în perioada 01-20.06.2025 s-a achitat(inclusiv sume încasate prin executare) doar suma de 200.751,53lei, respectiv un procent de 1,28% din restanțe.
„Întrucât Asociațiile de Proprietari din Municipiul Motru sunt principalii datornici pentru energia termică, ocupând 94.65% din totalul creanțelor societății neîncasate și având în vedere nenumăratele corespondențe anterioare realizate în scris cu Asociațiile de Proprietari, prin care am adus la cunoștință starea de fapt a societății datorită neîncasării la scadență a facturilor emise pentru energia termică și având în vedere clauzele prevăzute la art.6, alin.(10), din contractele încheiate de comun acord pe perioadă nedeterminată, invederăm faptul că furnizarea apei calde menajere rămâne suspendată până la încasarea sumelor restante care să asigure reluarea activității societății.
Cu astfel de plăți, societatea nu va reuși să achite datoriile restante de peste 2.963.404lei acumulate la data prezentei și nici achiziționarea combustibilului solid(lignit), care se aprovizionează cu plata în avans, la care se vor adăugă cheltuielile curente precum și cheltuielile pentru reviziile și reparațiile necesare pentru cazanul funcționabil pe timp de iarnă”, anunță conducere uzinei.
„Precizăm că instalațiile utilizate pentru prepararea și distribuția apei calde menajere sunt în deplină funcționalitate, fiind pregătiți în orice moment să reluam activitatea, de îndată ce dumneavoastră veți achita datoriile restante. Este de precizat faptul că încasarea creanțelor de la populație nu este imposibilă, întrucât există la nivelul Municipiului Motru exemple de implicare, Asociația de Proprietari nr. 17, cu o singură factură care a depășit scadența cu 36 zile întârziere aferentă lunii martie 2025. Însă există Asociații de Proprietari cu datorii semnificative și termen scadent depășit măsurat în ani(Asociațiile 2,3,9,11,14, etc.).
COMUNITATE
Inundație lângă Cofetăria Mona din Târgu Jiu

Vizualizări
O avarie la rețeaua de apă a fost înregistrată în urmă cu scurt timp lângă Cofetăria Mona din Târgu Jiu. Apa a inundat strada și curge continuu, spun trecători care cer operatorului de apa să intervină și să remedieze avaria.