Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul a vrut să facă „cârnați” de Dănești dar i-au ieșit de Fetești! Raport comico-tragic semnat de Paliță

Postat acum

on

Edilul de Dănești, Mădălin Constantin Paliță, și-a dat grav cu stangu’ în dreptu’, luna trecută, când a publicat pe pagina primăriei pe care o conduce un raport de activitate pe ultimul an. Încă din introducere, primarul se dă mare ca ar conduce un UAT cu multe servicii, direcții și compartimente, deși nu are nici 30 de salariați în UAT. Paliță scrie în document multe prostii, mai ales când vorbește de starea socială a localității pe care o numește ,,municipiu”. Cei care l-au prins pe primar cu copiuță au fost chiar cetățenii comunei Dănești. Edilul nu s-a dat rănit, a corectat cat a putut din raport și apoi a trecut la alte treburi edilitar gospodărești mult mai importante, adică la umplut cârnați. În stilul caracteristic, primarul Paliță și-a publicat realizările pe Facebook.

,,Prin investițiile pe care UAT le-a făcut și le va face se încearcă atenuarea diferitelor elemente negative ce afectează municipiul nostru”, se arată în raportul copiat, fără jenă, de primarul Pro România.

Aberațiile continua cu faptul că edilul prezintă un raport pe anul 2020-2021 dar acesta vorbește, în cuprinsul său, de serviciul public de asistență sociala raportând activitatea acestuia pe anul 2019. Mai mult, edilul scrie aici că serviciul în cauză ar fi efectuat 2362 de anchete. Vă imaginați ce volum imens de muncă la ,,municipiul” Dănești. Între timp, la comentariile localnicilor, primarul și-a corectat prostia notând că anchetele făcute sunt de fapt în număr de 142.

De la Fetești la Dănești e cale lungă…

În același raport, primarul copy-paste se laudă cu 262 de dosare pe Legea 277/2010 pentru susținerea familiei. După corectare, Paliță coboară ștacheta la 27 de dosare.

În raportul necorectă, Paliță scrie și de 90 de dosare de indemnizație de creșterea copilului, care la corectare rămân 18.

Dosarele pentru ajutoarele sociale făcute de Primăria Dănești, potrivit raportului, au fost în număr de 3035, asta în condițiile în care populația comunei este de 3800 de locuitori. Asta înseamnă că 75 la sută din populația comunei ar fi beneficiat de ajutoare sociale!!!

Erorile continuă cu cuantumul sumei oferite care ar fi fost de 62.662 de lei, ceea ce înseamnă că fiecare beneficiar ar fi încasat suma de 2160 de lei. Între timp, Paliță a corectat și aici în primul raport, coborând numărul beneficiarilor la 29, de la 3035, suma acordată rămânând, în continuare, imensă.

Ajutoare la gaze în comuna fără gaze!

În raport mai scrie, de te crucești, că primăria condusă de Palița a acordat subvenții la gaze, în ultimul an, la 32 de persoane in valoare de 68.017 lei, asta deși, atenție!!!, comuna Dănești nu are gaze.

Lucrurile scrise prost continuă în faimosul raport care deși a fost corectat tot conține încă erori abominabile.

Mai exact, Paliță scrie că Compartimentul de Asistență Medicală Comunitară(???) al primăriei ar fi urmărită starea de sănătate a populației prin vizitarea la domiciliu a 5934 de bolnavi cronici deși localitatea gorjeană nu are decât 3800 de locuitori. După corectare au rămas totuși 517 localnici cronici vizitați.

Paliță pomenește și de o Direcție de Educație, Cultura și Sport de existența căreia nu știe nimeni.

Cetățenii din Dănești au citit raportul și majoritatea au făcut haz de necaz pe seama documentului realizat în batjocură dar pus pe site-ul primăriei, edilul fiind convins că nu îl va citi nimeni.

Șocant a fost când cetățenii au sesizat că edilul s-a inspirat dintr-un raport mai vechi al primarului de Fetești, lucru scris inclusiv în raport de primar. Paliță scrie că s-au salubrizat, cu persoane de la 416, toate cartierele ,,municipiului Fetești”, asta în raportul său pentru comuna Dănești.

„Dacă „Dotore Ponta” și-a tras o teză de doctorat celebră, a avut grijă ca și discipolii lui să urmeze aceeași cale glorioasă! Raportul de activitate al primarului nostru este un „copy paste” grosolan, sau cine i la făcut și-a bătut joc de el! Persoanele din comuna noastră care prestează muncă în folosul comunității au acționat în toate cartierele din municipiul Fetești! Compartimentul de asistență medicală comunitară au vizitat 5934 de bolnavi cronici (probabil și cei din cimitire) !! Suntem comuna cu cea mai mare densitate de bolnavi cronici per locuitor 150% !Avem 32 de dosare pentru subvenție gaze naturale, dar rețea de gaze nu avem! Avem 3035 dosare de ajutor social ( 75% din populație)!Grandios raport, nu am ce zice ! Probabil mentorul Ponta o să-i fie necaz că discipolii au cam început să-l întreacă!FELICITĂRI!”, a scris un cetățean foarte atent din Dănești.

Mesajul este mai mult decât relevant privind situația din localitatea lui Paliță.

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GEORGE

    18 decembrie 2021 at 08:14

    ASTEA SUNT VALORILE CU CARE SE MANDRESTE PRO ROMANIA.FELICITARI DOMNULE VACARU!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Perchezițiile SICE, la „Duțu Fier Forjat”, în Prigoria! Mascații au descins la ora 5.30

Postat acum

on

De către

Polițiștii de la SICE au bătut la ușa patronului firmei ,,Duțu Fier Forjat”, din Prigoria, la ora 5.30 în această dimineață. Perchezițiile aveau la baza un dosar de evaziune fiscală. Patronul se pare că și-a ridicat o hală de producție pe fonduri europene, spun surse din IPJ Gorj.

În această dimineață s-au efectuat, mai exact, patru percheziții domiciliare, la punctele de lucru și sediul acestui agent economic, având ca obiect de activitate confecții metalice.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Avocatul Marinescu s-a dat rănit, în procesul Simonei Margăian! Judecătorul REVOLTAT

Postat acum

on

De către

Termen astăzi la Tribunalul Gorj în procesul italianului Francesco Thiella versus Simona Margăian. În cauză, judecătorul stabilise să audieze trei martori. Mai exact, pe cei doi soți ai Simonei Margăian, Marius Tiriplică divorțat de respectiva și Ion Margăian zis Ninel cu care se afla aceasta în proces de divorț, și pe mama inculpatei. Din păcate, instanță nu a putut respecta procedura de audiere pentru că avocatul inculpatei a absentat de la proces pe motivul unei banale dureri de spate.

Deși italianul venise pentru acest proces din Milano, astăzi avocatul Simonei Margăian, Radu Marinescu de la Craiova, a absentat de la proces pe motiv că l-ar fi durut spatele. S-a cerut instanței un nou termen fapt care a revoltat judecătorul care a considerat că inculpata și apărătorii săi își bat joc de italian și deopotrivă de completul de judecată.

Judecătorul i-a cerut avocatei Simonei Margăian sa o apere pe clienta sa și deoarece aceasta a refuzat magistratul a spus că respectiva riscă o amendă penală.

Enervat, judecătorul a stabilit un nou termen pentru joi cu audierea celor trei martori, Tiriplică, Margăian și mama Simonei. Italianul este obligat să rămână în oraș până vineri.

Nu este pentru prima dată când septuagenarul a fost pus aiurea pe drumuri pentru înțelegeri care nu s-au materializat.

Primul termen în procesul de înșelăciune al italianului Francesco Thiella, Simona Mărgăian având statut de inculpat, a inceput pe opt septembrie 2021. Mai precis, la Tribunalul Gorj s-a pus în discuție rechizitoriul și s-a decis că judecarea dosarului continuă.

 

 

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

A murit angajatul CEO care a fost găsit inconștient pe utilajul pe care muncea!

Postat acum

on

De către

 

Mașinistul, în vârstă de 50 de ani, care a fost găsit inconștient, în urmă cu zece zile, în cabina de supraveghere a transportorului pe care lucra, la sectorul Tismana din cadrul UMC Rovinari, a murit, sâmbătă, într-un spital din București.

Pe 16 septembrie a.c., familia bărbatului i-a alertat pe colegii săi și conducerea carierei, pentru că acesta nu ajunsese acasă după orele de program. În  jurul orelor 17,00, mașinistul a fost găsit în stare de inconștiență, în cabina utilajului pe care lucra. După ce a fost plimbat pe la spitalele din Rovinari și Tg-Jiu mai multe ore, acesta a fost transportat, în cursul nopții, la Craiova, de unde a fost preluat și transferat la București.

Bărbatul suferise un atac cerebral și, a doua zi, a fost operat, însă medicii erau rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Vestea cumplită a morții bărbatului a fost dată de fiica acestuia, iar sute de mesaje au curs pe rețelele de socializare. ”Sincere condoleanțe. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost un super om bun și respectos cu toată lumea!”, a scris un coleg al bărbatului.

Este cel de-al 33 deces în rândul angajaților CEO, în acest an.

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR