Connect with us

DEZVĂLUIRI LOCALE

Primarul a vrut să facă „cârnați” de Dănești dar i-au ieșit de Fetești! Raport comico-tragic semnat de Paliță

Postat acum

on

Edilul de Dănești, Mădălin Constantin Paliță, și-a dat grav cu stangu’ în dreptu’, luna trecută, când a publicat pe pagina primăriei pe care o conduce un raport de activitate pe ultimul an. Încă din introducere, primarul se dă mare ca ar conduce un UAT cu multe servicii, direcții și compartimente, deși nu are nici 30 de salariați în UAT. Paliță scrie în document multe prostii, mai ales când vorbește de starea socială a localității pe care o numește ,,municipiu”. Cei care l-au prins pe primar cu copiuță au fost chiar cetățenii comunei Dănești. Edilul nu s-a dat rănit, a corectat cat a putut din raport și apoi a trecut la alte treburi edilitar gospodărești mult mai importante, adică la umplut cârnați. În stilul caracteristic, primarul Paliță și-a publicat realizările pe Facebook.

,,Prin investițiile pe care UAT le-a făcut și le va face se încearcă atenuarea diferitelor elemente negative ce afectează municipiul nostru”, se arată în raportul copiat, fără jenă, de primarul Pro România.

Aberațiile continua cu faptul că edilul prezintă un raport pe anul 2020-2021 dar acesta vorbește, în cuprinsul său, de serviciul public de asistență sociala raportând activitatea acestuia pe anul 2019. Mai mult, edilul scrie aici că serviciul în cauză ar fi efectuat 2362 de anchete. Vă imaginați ce volum imens de muncă la ,,municipiul” Dănești. Între timp, la comentariile localnicilor, primarul și-a corectat prostia notând că anchetele făcute sunt de fapt în număr de 142.

De la Fetești la Dănești e cale lungă…

În același raport, primarul copy-paste se laudă cu 262 de dosare pe Legea 277/2010 pentru susținerea familiei. După corectare, Paliță coboară ștacheta la 27 de dosare.

În raportul necorectă, Paliță scrie și de 90 de dosare de indemnizație de creșterea copilului, care la corectare rămân 18.

Dosarele pentru ajutoarele sociale făcute de Primăria Dănești, potrivit raportului, au fost în număr de 3035, asta în condițiile în care populația comunei este de 3800 de locuitori. Asta înseamnă că 75 la sută din populația comunei ar fi beneficiat de ajutoare sociale!!!

Erorile continuă cu cuantumul sumei oferite care ar fi fost de 62.662 de lei, ceea ce înseamnă că fiecare beneficiar ar fi încasat suma de 2160 de lei. Între timp, Paliță a corectat și aici în primul raport, coborând numărul beneficiarilor la 29, de la 3035, suma acordată rămânând, în continuare, imensă.

Ajutoare la gaze în comuna fără gaze!

În raport mai scrie, de te crucești, că primăria condusă de Palița a acordat subvenții la gaze, în ultimul an, la 32 de persoane in valoare de 68.017 lei, asta deși, atenție!!!, comuna Dănești nu are gaze.

Lucrurile scrise prost continuă în faimosul raport care deși a fost corectat tot conține încă erori abominabile.

Mai exact, Paliță scrie că Compartimentul de Asistență Medicală Comunitară(???) al primăriei ar fi urmărită starea de sănătate a populației prin vizitarea la domiciliu a 5934 de bolnavi cronici deși localitatea gorjeană nu are decât 3800 de locuitori. După corectare au rămas totuși 517 localnici cronici vizitați.

Paliță pomenește și de o Direcție de Educație, Cultura și Sport de existența căreia nu știe nimeni.

Cetățenii din Dănești au citit raportul și majoritatea au făcut haz de necaz pe seama documentului realizat în batjocură dar pus pe site-ul primăriei, edilul fiind convins că nu îl va citi nimeni.

Șocant a fost când cetățenii au sesizat că edilul s-a inspirat dintr-un raport mai vechi al primarului de Fetești, lucru scris inclusiv în raport de primar. Paliță scrie că s-au salubrizat, cu persoane de la 416, toate cartierele ,,municipiului Fetești”, asta în raportul său pentru comuna Dănești.

„Dacă „Dotore Ponta” și-a tras o teză de doctorat celebră, a avut grijă ca și discipolii lui să urmeze aceeași cale glorioasă! Raportul de activitate al primarului nostru este un „copy paste” grosolan, sau cine i la făcut și-a bătut joc de el! Persoanele din comuna noastră care prestează muncă în folosul comunității au acționat în toate cartierele din municipiul Fetești! Compartimentul de asistență medicală comunitară au vizitat 5934 de bolnavi cronici (probabil și cei din cimitire) !! Suntem comuna cu cea mai mare densitate de bolnavi cronici per locuitor 150% !Avem 32 de dosare pentru subvenție gaze naturale, dar rețea de gaze nu avem! Avem 3035 dosare de ajutor social ( 75% din populație)!Grandios raport, nu am ce zice ! Probabil mentorul Ponta o să-i fie necaz că discipolii au cam început să-l întreacă!FELICITĂRI!”, a scris un cetățean foarte atent din Dănești.

Mesajul este mai mult decât relevant privind situația din localitatea lui Paliță.

 

Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GEORGE

    18 decembrie 2021 at 08:14

    ASTEA SUNT VALORILE CU CARE SE MANDRESTE PRO ROMANIA.FELICITARI DOMNULE VACARU!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DEZVĂLUIRI LOCALE

Operat de urgență și încătușat la Terapie Intensivă, după ce a fost BĂTUT cu bestialitate de MASCAȚI!

Postat acum

on

De către

  • Bărbatul care ar fi acroșat un polițist din Novaci este ARESTAT și păzit în cătușe pe patul spitalului!

Constantin Dodoi, un bărbat de 41 de ani, din orașul Novaci, a ajuns la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI 2) a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, după ce a încasat o bătaie soră cu moartea de la ”mascații” IPJ Gorj. Bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență din cauza multiplelor traumatisme pe care le avea în momentul în care a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului și se află sub paza polițiștilor, în cătușe, pentru că, a doua zi, Judecătoria Novaci a decis arestarea sa pentru 30 de zile.  

”La data de 20 mai a.c., ora 20.37, un bărbat, de 41 de ani, din orașul Novaci, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, în localitatea de domiciliu, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de un polițist rutier și l-a acroșat, acesta din urmă căzând pe partea carosabilă. Totodată, a părăsit locul faptei. Cel în cauză a fost identificat de polițiști, fiind sesizat parchetul competent, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

La data de 21 mai 2022, a fost dispusă, de către procuror, măsura reținerii, pentru 24 ore, față de bărbat și, în aceeași zi, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 zile”, a comunicat IPJ a doua zi după incident.

Unii martori susțin însă că lucrurile au stat în cu totul alt mod! Mai exact, Constantin Dodoi a oprit la semnalul polițistului și tot acesta i-ar fi zis să tragă mașina câțiva metri mai încolo de acel loc. Este adevărat, spun martorii, că polițistul a fost lovit ușor cu oglinda de autoturismul condus de Dodoi, care se deplasa cu viteza foarte mică, până la locul indicat pentru a opri și pentru a se supune controlului. Aceeași martori afirmă că, între polițist și șofer a existat un schimb de replici generat de faptul că acesta fusese atins cu oglinda, iar în acel moment, polițistul a chemat echipa de intervenție. Cinci polițiști de la Serviciul de Acțiuni Speciale au ajuns la Novaci și l-au bătut cu bestialitate pe Constantin Dodoi.

A doua zi, sâmbătă 21 mai, chiar de ziua sa onomastică, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, pentru comiterea infracțiunii de ultraj, iar în după-miaza aceleiași zile, judecătorii au decis arestarea sa pentru 30 de zile.

Câteva ore mai târziu, bărbatului i s-a făcut rău, din cauza loviturilor primite în urma ”intervenției” mascaților și a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Tg-Jiu și operat de urgență.

Potrivit unor informații, deocamdată, starea de sănătate a acestuia e stabilă, însă rămâne sub supraveghere medicală la Terapie Intensivă. Dodoi este păzit de polițiști și legat cu cătușele de pat în secția ATI, fiind sub puterea mandatului de arestare emis de judecători.

Dincolo de aspectele neelucidate, adică dacă polițistul a fost lovit atât de tare cu oglinda încât chiar a căzut pe carosabil și a avut nevoie de îngrijiri medicale sau Dodoi a părăsit locul incidentului și a fost căutat de polițiști, rămâne, totuși, o întrebare: bătăușii din poliția gorjeană chiar n-au învățat nimic din cazul Militaru&Papuzu, cei doi foști polițiști condamnați la 13 și 14 ani de închisoare după ce au omorât în bătaie un așa zis suspect de furt?

Avocatul bărbatului a formulat contestație împotriva măsurii arestului preventiv, însă Tribunalul Gorj nu se grăbește să pună cauza pe rol! Potrivit portalului instanței, marți, la orele 16.15, adică la trei zile de la pronunțarea soluției de către Judecătoria Novaci, dosarul nu fusese înregistrat la Tribunalul Gorj.

Claudiu Matei

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Municipalitatea a băgat adânc mâna în pușculiță pentru Zilele Orașului! Cheltuieli exorbitante

Postat acum

on

De către

Zilele Municipiului Târgu Jiu, recent încheiate, au reprezentat cheltuieli nenumărate pentru municipalitate. Banii în cauză puteau fi mult mai puțini, dacă se dorea să se facă măcar un pic de economie, în aceste vremuri tulburi, nu așa risipă. Sumele par enorme atâta timp cât pentru doar trei artiști s-au achitat 250.000 de lei.

Primăria Târgu Jiu nu s-a uitat la bani și a achitat la greu astfel: 12.000 de lei și pe servicii foto-video,

60.000 de lei pentru artificii, 92.000 de lei pentru Smiley,

50.000 de lei pe spectacolul folcloric din deschidere plus alți 72.000 de lei pentru popularii ajunși pe scenă( Zorilă și Valahia),

45.000 pentru efectele speciale de la deschiderea festivității, 120.000 de lei pentru tot ce a însemnat servicii tehnice pentru manifestările de săptămâna trecută,

34.000 de lei pentru închirierea unui cort, alți 34.000 de lei pentru materialele tipărite de promovare, 25.000 de lei pentru trofee,

165.000 de lei pentru spectacolul de pop,jazz, blues, cross-over, 6600 de lei pentru caravana mascotelor, 4500 pentru închirierea toaletelor ecologice, aproape 9000 de lei pe serviciile de curățenie, 15.000 de lei pe spectacolul Balul Bobocilor, 50.000 de lei pentru  cortul închiriat pe insuliță, 92.000 de lei pentru Andra, 74.000 de lei pentru Nicole Cherry,

28.500 de lei masa oficială de la restaurant și alti 6000 de lei hotelul pentru 15 participanți.

Continuă să citeşti

DEZVĂLUIRI LOCALE

Un electrician de la SE Turceni, de 58 de ani, a făcut preinfarct la serviciu!

Postat acum

on

De către

Azi-noapte la schimbul 3, un electrician în vârstă de 58 de ani, de la Secția PRAM, a suferit un preinfarct și a fost transportat în stare gravă de la un spital la altul, într-un final ajungând la Spitalul de Urgență din Craiova. Asta anunță, cu supărare, sindicalistul Manu Tomescu, cu mențiunea că dacă ,,colegului nostru i s-ar fi recunoscut condițiile de muncă în care și-a desfășurat activitatea din producție, timp de aproape 40 de ani, el ar fi trebuit să beneficieze de pensie de câțiva ani de zile, iar în locul lui ar fi putut lucra pentru a câștiga o pâine, un tânăr din județ”.

Manu Tomescu arată că, în lipsa grupei, ce i-au fost ,,furată”, salariatul în cauză a ajuns sa lucreze și la 58 de ani, deși este slăbit și bolnav.

 

Continuă să citeşti
Publicitate

Abonează-te

CURS VALUTAR