COMUNITATE
Preșcolarii de la „Vis de copil” mutați în apartament, pentru reabilitarea grădiniței, trebuie relocați

Direcția de Sănătate Publică Gorj a decis că cei 54 de preșcolari mutanți in apartament, pe perioada reabilitării unității lor de învățământ din Târgu Jiu, trebuie să fie mutați într-un spațiu pretabil pentru activități educative. Asta, după ce părinții au sesizat că spațiul unde funcționa grădinița era insalubru.
DSP Gorj a controlat proprietatea și le-a dat dreptate aparținătorilor, solicitând ca micuții și personalul grădiniței să fie mutați într-un spatiu aerisit.
Grădinița a funcționat în apartament din 9 septembrie, de la deschiderea noului an scolar și a fost pus la dispoziție acest apartament cu trei camere. Lucrările ar dura un an, așa că acum trebuie găsit o altă soluție și un alt spațiu care sa asigure preșcolarii și cadrele didactice cu căldură, apa, grup sanitar dar și confort pentru micuți.
În cazul in care nu se va găsi o astfel de posibilitate, cei mici vor învăța online.
COMUNITATE
ARTEGO asigură salopetele de vară pentru salariații CEO

ARTEGO Târgu Jiu asigura pentru suma de 275.534 lei salopetele de vara pentru salariații CE Oltenia. Este vorba despre aproape 4700 de bucăți, conform Caiet de sarcini.
Achiziția se referă la echipament individual de protecție care se distribuie gratuit de angajator pentru a asigura buna funcționare și o stare de igienă satisfăcătoare prin intermediul întreținerii, reparării si înlocuirilor necesare, în conformitate cu legislația in vigoare.
Produsele care fac obiectul achiziției sunt: costum salopeta de vara, 4678 bucăți.
COMUNITATE
Teza de doctorat în Bulgaria, despre iconografia Mănăstirii Polovragi

O teză de doctorat despre iconografia Mănăstirii Polovragi a fost susținută, astăzi, la Facultatea de Teologie și Arte din Veliko Tarnovo, Bulgaria.
La Universitatea „Sfinții Cyril și Methodius”, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Departamentul Artă Sacră, Veliko Tarnovo – Bulgaria, a avut loc, astăzi, susținerea publică a tezei de doctorat cu titlul: „Picturile murale din biserica „Adormirii Maicii Domnului” a Mănăstirii Polovragi (Oltenia, România)”, prezentată de Bănică Adrian Gabriel, Asistent Universitar în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Craiova, sub coordonarea științifică a Prof. Dr. Mariyan Stoyadinov. Susţinerea publică a avut loc în cadrul Şcolii Doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă și s-a desfășurat în prezența următoarei comisii: Prof. Dr. Krasimir Enchev Rusev – VTU „St. Cyril and Methodius”, Prof. Dr. Marieta Ivanova Konova – VTU „St. Cyril and Methodius”, Prof. Dr. Stefan Kirilov Altakov, Sofia University „St. Kliment Ohridski”, Prof. Dr. Laura Ivanova Dimitrova – Sofia University „St. Kliment Ohridski”, Prof. Dr. Dimitar Ivanov Dobrevski – National Academy of Arts.
Lucrarea explorează influențele stilistice și iconografice aduse de zugravi din diferite regiuni balcanice având în vedere migrațiile artistice din acea epocă. Obiectivele studiului includ documentarea istorică a mănăstirii, analiza programului iconografic și realizarea unei scheme detaliate a frescelor din altar, cupolă, abside, naos și pronaos. În cadrul cercetării sunt analizate două perioade-cheie: de la fondarea mănăstirii în secolul al XVI-lea până la declinul său din secolul al XVII-lea și, ulterior, de la restaurarea sa în 1693 până în prezent, când au fost realizate picturile murale. Studiul evidențiază astfel locul Mănăstirii Polovragi în contextul mai larg al artei brâncovenești și al influențelor culturale din acea perioadă.
În urma susținerii referatelor și a sesiunii de întrebări, membrii Comisiei i-au conferit candidatului titlul științific de doctor în domeniul Studii de Artă și Arte Vizuale – Artă Sacră, cu calificativul „Foarte bine”.
COMUNITATE
Cunoscută antreprenoare din Gorj, la Congresul Femeilor de Afaceri din România

Nicoleta Emilia Badea cea care a reușit să mențină și să dezvolte o afacere dedicată tinerilor din municipiu, și asta într-o perioadă delicată, fiind vorba despre Clubul Caractere dar și despre Caractere Garden, devenit între timp DAM, a primit recunoaștere ca antreprenor feminin de succes.
„Mă bucur enorm să fiu parte din Congresul Femeilor de Afaceri din România! Îmi doresc să cunosc cât mai multe femei puternice, care își urmează visul și construiesc afaceri de succes. Cred în puterea comunității și în sprijinul reciproc. Abia aștept discuțiile valoroase și inspirația care sigur nu vor lipsi”, a transmis Nicoleta Emilia Badea, anunțând evenimentul la care va participa la Timișoara, în aceste zile.
La acest eveniment este anunțată prezența a peste 130 de femei de afaceri de succes.